July 12, 2012

LOUIS VUITTON SPEEDY 30 & 35

LOUIS VUITTON SPEEDY 30 & 35

Louis Vuitton Speedy Damier ebene 30 oli ensimmäinen Esplanadin liikkeestä ostamani Vuitton. Suunnittelin ostoa puolisen vuotta, säästin hartaasti ja pitkään ja fiilistelin ostohetkeä jo ennakkoon. Kävin muutaman kerran tihrustamassa laukkua Espan liikkeessä, kunnes vihdoin sen itselleni kävin vuonna 2009 joulun jälkeen ostamassa. Voi sitä ihmetyksen määrää, kun tutkailin laukkua pitkään ja käytin sitä seuraavan puolen vuoden ajan joka päivä. Damier Ebenen tummanpuhuva kuosi on siitä nerokas, että siinä ei näy minkäänlaiset käytön jäljet ja nyt, kun laukkuni ostohetkestä on jo vuosia aikaa, näyttää laukku silti edelleen aivan uudelta.

LOUIS VUITTON DAMIER EBENE SPEEDY 30
Vuitton Damier Ebene Speedy 30

LOUIS VUITTON MONOGRAM SPEEDY 35
Vuitton Monogram Speedy 35

Speedyn parhaita puolia ovat sen äärimmäinen keveys, kätevyys ja tilavuus. Laukku painaa todella, todella vähän, mikä onkin perusedellytys tällaiselle käsivarrella kannettavalle laukulle. Siinä on terhakka vetoketju, jonka saa vaikka yhdellä kädellä auki ja kahvat liikkuvat molempiin suuntiin. Tilaa on vaikka muille jakaa. 30-kokoon mahtuu miniläppäri tai iPad, vesipullo, sateenvarjo ja muut päivittäiset tavarat. 35-kokoiseen taas mahtuu jopa viikonloppureissua varten tarvittava määrä tavaraa: muutama vaate, meikkipussi, laturit, muut härpäkkeet. Laukku on todella syvä, mikä ei välttämättä näy ulospäin niinkään mutta sisäänsä laukku vetää tolkuttomasti tavaraa. Tietysti täytyy huomioida se, että vaikka laukku on tilava, ei sitä kannata änkeä täyteen, sillä sen paino käy sietämättömäksi ainakin käsivarrelle kannettavaksi, kädessä sen toki pystyy kantamaan helposti minkä tahansa painoisena.

Speedyja valmistetaan kolmessa eri koossa. Koot vastaavat leveyden senttimetrejä, eli luvut 25, 30, 35  ja 40 laukun nimessä kertovat suoraan sen, minkä kokoinen laukku on. Näiden lisäksi on olemassa pienempi, Mini HL ja suurempia, matkalaukuiksi soveltuvia erikokoisia Keepall-laukkuja, joiden muotokieli vastaa Speedya.

Tämä kaksikko on ehdottomasti kesän suosikkini. Koot ovat tosiaan eriävät ja omasta mielestäni 174-senttisen kroppani kanssa paremmin käy yksiin tuo isompi koko eli Monogram-kuosinen 35-kokoinen Speedyni.

Louis Vuitton avasi ensimmäisen liikkeensä vuonna 1854. Hän alkoi valmistaa käsilaukkuja 1890-luvulla Pariisin maailmannäyttelyn (v. 1889) jälkeen. Speedyja alettiin valmistaa 1930-luvulla ja niiden käyttötarkoituksena oli toimia pienenä viikonloppulaukkuna isompien matkapakaasien rinnalla. 1960-luvulla Speedyn teki maailmanlaajuisesti kuuluisaksi Audrey Hepburn, minkä jälkeen laukku on pitänyt vuosikymmenien suosionsa It bagien kärjessä, eikä suosion hiipumista ole edelleenkään havaittavissa.
SHARE:

18 comments

 1. Kiva postaus! Siitä asti kun Speedy tuli olkahihnalla olen miettinyt kumman (Damierin vai Monogram Canvasin) ostaisin mutten vieläkään olen oikein saanut päätettyä... Mulla on Speedy 30 Idylle-kankaassa joka on tosi kiva mutta aika arka materiaali, haluisin sen takia laukun missä ei kulutus ja käyttö niin näkyisi. Ja sori nämä mun besserwisser-menetelmät mutten vaan voi olla sanomatta että Speedy löytyy myös koossa 40 cm :)

  ReplyDelete
 2. Veera, ah joo, voisin lisätä sen vielä tuonne, kun unohtui vallan mainita :) Loppujen lopuksi nuo kuosit ovat tosi erilaiset, joten kannattaa tarkkaan miettiä, kumpi miellyttää enemmän tai hankkia molemmat ;)

  ReplyDelete
 3. Niin hih ehkäpä se molempien hankkiminen sitten on se oikea ratkaisu tällekin ongelmalle :)

  ReplyDelete
 4. Todella kiva postaus!Tykkään ihan älyttömästi tälläisistä tietoiskuista ja on aina hauska lukea perusteluja sille miksi päätyi tiettyyn laukkuun.

  ReplyDelete
 5. Veera, se on yleensä oikein oiva vaihtoehto ;)

  Sara S., näitä on tulossa lisää, yritän käydä kaikki laukkuni läpi :)

  ReplyDelete
 6. nuo laukut ovat aivan ihania! näyttää tilavilta ja varmasti mmonikäyttöisiä!:)

  ReplyDelete
 7. Moikka moi

  Vitsi olen pohtinut kanssa että ostaakko vai ei tuota. Kiva postaus kun saa tietoa ja muitten mielipiteitä, mutta kukkarolle käy jossain kohtaa ihan varmasti kalliiksi kun ihastelee niitä muitten asuissa ja käytössä ;)

  Iitu

  ReplyDelete
 8. Iitu, hih, noinhan se menee :) Mutta kerran jos panostaa johonkin erityisen mieluisaan, nauttii siitä pitkään. Tämän olen ainakin omalla kohdallani huomannut, eli korvikkeita ei kannata hankkia, sillä ennen pitkää mieli kuitenkin halajaa sitä, mihin ensimmäiseksi silmänsä iski :)

  ReplyDelete
 9. Osui tämä lukuhetki bussissa töihinpäin ja näin mies välisenä on sanottava että olen siirtynyt LV: n tuotteisiin ihan ystäväni jennin kautta ja ei ole tarvinnut katua .
  Mies näkökulmasta kauhisteltiin ensin hintoja mutta nyt jo matkasetin (4)isoalaukkua ja työssä kaiken mukana kantavana en olisi uskonut että LV liikkeen asiakkaaksi siirryttyäni muuhun vaihtaisi.
  Vanhimmat kantohihnalla on kokoajan käytössä.
  Eikä petä luottamusta.

  ReplyDelete
 10. Mahtuuko speedy 30 a4 paperi silleen että se ei taitu? :)

  ReplyDelete
 11. Tarkoitatkohan, että tuo cm-koko meinaa pituutta eikä leveyttä (pituus on vetoketjun suuntainen pituus ja leveys taas lyhyin sivu)? :) Vai onko tosiaan niin että laukku on leveydeltään noinkin suuri (esim 30) :o

  ReplyDelete
 12. Osaisitkohan sanoa, paljonko maksoi Speedy 30 ja Speedy 35 Louis Vuittonin liikkeessä vuonna 2009? :)

  ReplyDelete
 13. Hei! :) Osaisitkohan sanoa, paljonk Louis Vuittonin liikkessä Speedy 30 ja Speedy 35 maksoi vuonna 2009? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! 35-koosta en osaa sanoa tarkkaa summaa mutta 30-koko maksoi 460 euroa. Paljon ovat hinnat kyllä nousseet tuosta :/

   Delete
 14. Moi! :) Onko sulla huonoja kokemuksia "pohjan roikkumisesta"? Olen miettinyt kumman koon (30 vai 35) ostaisin ja haluaisin tietää alkaako koossa 35 pohja roikkummaan huomattavasti enemmän. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pohja roikkuu aina vähän, jos laukku on tyhjä :) Toki 35-kokoinen roikkuu vähän enemmän kuin 30-kokoinen. Jos laukussa on vähänkään isompaa tavaraa, on se aika jämäkän mallinen. Jos siellä on vaikka pelkkä lompakko pohjalla, niin roikkuu 30-kokoisenakin. Noihinhan saa irtopohjia, jos halajaa strukturoidumpaa lookia :)

   Delete
 15. hei, olisin kiinnostunut ostamaan tuon 30 kokoisen, jos olet halukas sen myymään. :) riikkari91@msn.com

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig