August 26, 2012

VINKIT HIUSTEN KUNNON PARANTAMISEEN


Olen joskus kuullut puhuttavan luonnonkosmetiikasta mutta olen aina kuitannut sellaisen ekohippien hömpötykseksi. Kyllähän nyt nykyihminen tarvitsee synteettisiä voiteita, metallisia rasvoja ja syövyttäviä hiusvärejä! En kuitenkaan koskaan ajatellut, mitä käyttämäni meikit ja muut kosmetiikkatuotteet sisältävät. Aloin miettiä asiaa vasta, kun katselin vanhoja valokuvia ja huomasin, kuinka järkyttävän paljon hiukseni ovat ohentuneet muutaman vuoden takaisesta. Pikakelasin hiuskäyttäytymistäni viime vuosilta ja monen tekijän summana hiukseni ovat tätä nykyä vain puolet entisestään. Mikä sitten oli muuttunut? Aiemmin en käyttänyt muotoilurautoja tai ylipäätään kuumaa muotoilua enkä lähes ollenkaan muotoilutuotteita. Värjäsin hiukset kerran, pari vuodessa. Sitten kuvaan astui GHD-rauta, sen myötä armoton määrä erilaisia muotovaahtoja, suihkeita, voiteita, kiinteitä. Kampaamokäynnit tihenivät kahdeksan viikon tasaiseen rytmiin ja aina vaalennusta ja tummaa tyveä. Tähän soppaan kun vielä lisättiin monien eri tekijöiden aiheuttama lähes vuoden kestänyt, loppua kohden yhä kiihtyvä stressi, oli aikamoinen hiuspeikko tekemässä pahojaan. Päätin tehdä asialle jotain ja hyvin nopeasti. Samalla katsastin meikkini sekä muun kosmetiikan ja lähes kaikki tuotteet vaihtuivat luonnonkosmetiikkaan.

Olen jakanut tämän kosmetiikkakatsauksen useampaan osaan, muutoin tästä olisi tullut pitkä kuin nälkävuosi. Tässä ensimmäisessä osassa käsittelen nyt ensin hiustenpelastusoperaatiotani ja toisessa osassa esittelen hyväksi havaitsemiani luonnonkosmetiikan tuotteita, kolmannessa osassa tulee käteviksi havaitsemani niksit ja vinkit kauneudenhoitoon. Tämän osion lopussa on yhteenvetona hiustenhoidon tärppilista, mikäli et jaksa lukea kaikkia kohtia. Nämä keinot ovat siis toimineet minulla mutta en tietenkään voi taata niiden toimimista kaikilla.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi
Ensimmäisenä ehdottomasti tärkein huomioonotettava asia hiusten (ja kaiken muunkin) kunnon parantamisessa ovat terveelliset elämäntavat, jos nyt ei joka hetki (kaikilla meillähän on paheemme, eikö totta?;) mutta noin pääsääntöisesti. Tällaisia ovat kunnolliset yöunet joka yö, säännöllinen liikunta ja ulkoilu, ruokavalion tulee olla kunnossa, vettä pitää muistaa latkia päivittäin riittävästi ja kannattaa lisäksi ottaa lisäravinteita purkista. Omassa käytössäni ovat monivitamiinit, kalaöljy, D-vitamiini, magnesium ja biotiini, erittäin vahva sellainen. Näiden lisäksi syön joka päivä runsaasti vihanneksia, hedelmiä ja ruokaan lorautettuna menee vielä reipas annos oliiviöljyä. Avokadot ja oliivit ovat oivallisia hyvärasvaisia naposteltavia, lohi ja muut eväkkäät sisältävät paljon hyviä omega-rasvahappoja, pähkinät sisältävät myös hyviä rasvoja, joiden merkitys hiuksille (iholle ja kynsillekin) on suuri.

Hiukseni ovat lasimaiset, ohuet ja helposti pörröttyvät ja latvoista hamppuuntuvat. Olen käyttänyt volyymin toivossa monia erilaisia kuohkeuttavia ja tuuheuttavia shampootuotteita ja hoitoaineista olen valinnut kosteuttavat tai rakennepaikkaavat. Olen huomannut näin jälkikäteen, miten metsään tässä on menty, ja kerronpa nyt, miksi tällaiseen tulokseen omalla kohdallani tulin.

Hiustenpesu ja hoitotuotteet
Monissa shampoissa, eritoten tuuheuttavissa on kosolti peseviä ainesosia, sulfaatteja. Näitä on lähes kaikessa mahdollisessa pesevässä kosmetiikassa käsisaippuasta alkaen. Päänahalle moiset myrkyt ovat todella rankkoja ja jos niitä hierotaan päivät pääksytysten päähän, niin tokihan se vaikuttaa hiusten hyvinvointiin ja lopulta hiusten ennenaikaiseen irtoamiseen ja jopa päänahan tukkeutumiseen. Ensimmäinen askel oli siis hankkia uusi shampoo, jossa ei ole Sodium Laureth (tai Lauryl) Sulfatea. Näitä löytyy monista sarjoista, ihan jopa Tigin valikoimistakin. Halusin shampooltani kuitenkin enemmän, joten vaadin siltä silikonittomuutta, parabeenittömyyttä ja synteettisien mineraaliöljyjen puuttumista. Vaikeampi nakki, etten sanoisi. Näitä ei enää löydykään juuri miltään valtasarjalta. Niinpä päätin kokeilla luonnonkosmetiikkaa ja ostin Santen shampoon ja melkein heti perään BeSaven shampoon. Rakastuin molempiin. Ihmettelenkin nyt, miten ikinä olen käyttänyt tuuheuttavia, superpeseviä ja päänahalle haitallisia shampoita, kun näillä uusilla löydöilläni hiukseni ovat paljon ilmavammat ja tuuheammat kuin koskaan aikaisemmin. Ja ilman yhtäkään synteettistä ainesosaa!
Ostin lisäksi Urtekramin ruusuhoitoaineen, jossa on huumaava, ruusuinen tuoksu ja melko jännittävä koostumus. Tuote on myös täyttä luonnonkosmetiikkaa ja sopii kaikille hiuslaaduille. Pelkäsin hieman silikonittomuutta, sillä hiukseni ovat taipuvaiset takkuuntumaan pesun jälkeen, mutta pelko olikin aivan aiheeton. Silikoni sinänsä on aivan turha ainesosa, samoin kuin tuo Sodium Laureth Sulfate. Mikäli pesee hiukset päänahalle soveltuvalla aineella, ei tarvita muotoilutuotteita. Mikäli ei käytä muotoilutuotteita, ei tarvita silikonia silottamaan niiden aiheuttamaa tuhoa ja pörröisyyttä. Yksinkertaista, eikö totta? Hius ei tarvitse silikonia, sillä silikonin tuoma kiilto ja takuttomuus ovat saavutettavissa ihan hiuksen oikean hyvinvoinnin myötä.

Ihastuin myös Madaran hoitsikkaan, joka tuo hiuksiin hoitoa ja kiiltoa. Tämä on todella hyvä tuote, jos haluaa pitäytyä tasokkaassa kosmetiikassa mutta haluaa jättää synteettiset ainesosat pois.
Tärkeä toimenpide hiusten pesussa on se, että viimeisenä huuhteluvetenä tulee käyttää mahdollisimman viileää vettä. Itse yritän pestä hiukset ja huuhdella ne aina viileällä mutta väännän hanan jopa kylmemmälle viimeisen huuhtelun aikana. Talvella tämä on aika tuskallista mutta täysin sen arvoista. Kylmä vesi sulkee hiussuomut, jolloin hoitavat ainesosat jäävät hiusten sisään ja tämä toimenpide poistaa sen myötä tehokkaasti sähköisyyttä, sillä kosteus todella jää hiukseen sisälle.

Hiusharja
Ostin hellävaraiseksi hiusharjaksi Tangle Teezerin, jonka pitäisi setviä hiukset takuista repimättä niitä. Toimii todella hyvin ja varsinkin pesunjälkeinen takkutukka silottuu hetkessä TT:n avulla. Lisäksi harja antaa rutkasti kiiltoa kuontaloon eikä se katko hiuksia juurikaan. Omani ostin Amazonista muutamalla punnalla enkä enää luopuisi tästä. Hyvinä harjoina toimivat myös bambuiset harjat ja kammat, jotka ovat helliä kutreille.

Muotoilu ja muotoilutuotteet
Muotoilutuoteaddiktina kova pala oli luopua hiuspuuterista, kiharasuihkeista ja lakasta. Enkä ole totuuden nimissä kaikista luopunutkaan. Hiuspuuteri sai kuitenkin totaaliset lähtöpassit, sillä se suihkutetaan suoraan päänahkaan, mikä tekee siitä ehdottoman nounoun parabeeneineen ja silikoneineen. Kiharasuihke on vielä kaapin kätköissä mutta vain erikoistilanteita varten. Muotoilumoussen ostin Laveralta, jonka valikoimissa on laaja kirjo erilaisia hiustuotteita, tosin ne eivät ole täysin ekosertifikaatin täyttäviä. Niinpä aivan tietoisesti tein poikkeuksen tässä, sillä epäilemättä tämä Laveran mousse on tehokkainta, mitä luonnonkosmetiikan parista saa.


Hiuslakan vaihdoin arkikäyttöön silikonittomaan, parabeenittömään ja hajusteettomaan, mikä toimii oikein hyvin, silloin kun sitä käytän. Hiukset on helppo laittaa kiinni ilman sen kummoisempia aineita.
Mietin kuitenkin kuumeisesti, miten kiharsinkaan hiukseni aina ennen GHD-raudan saamista muutama vuosi sitten. Hmm. Yhtäkkiä mieleeni välähtikin, kuinka pidin hiukseni kuohkean kiharaisina monia vuosia laittamalla ne aina pesun jälkeen hiukan kosteina nutturalle yöksi. Kokeilin tätä oivallukseni jälkeen saman tien ja aamulla pääsinkin tavattoman helpolla hiustenlaitossa, sillä avaisin nutturan, harjasin kiharat auki ja siinäpä se. Erittäin nopeaa ja vaivatonta ja mikä tärkeintä, hiukseni näyttävät tosi kivoilta, kiharat pysyvät koko päivän ja tämä hiustelaittamismetodi ei rasita hiuksiani entiseen muotoilurumbaan ja tuotteidenkäyttökabareehen verrattuna lainkaan.
Hiustenvärjäys
Tämä on paha. Hiustenvärjäys on aina suuri rasite tukalle. Sekä vaalennuksessa että tummemmaksi värjäämisessä on omat nurjapuolensa. Olen perehtynyt tähän vasta viime aikoina ja raivokkaasta tutkimisesta ja googlen överikäytöllä olen kuitenkin vasta saanut pintapuolisen kosketuksen. Olen kuitenkin saanut selville, että ainesosa nimeltään PPD (parafenyleenidiamiini) on erittäin kova aine niin hiuksille kuin erityisesti iholle. Tämä ainesosa on ollut kohtalokas hiuksia värjääville ja vienyt jopa ihmishenkiä. Ikävä kyllä kaikki hiusvärit (värinpoistoaineita lukuunottamatta) sisältävät PPD:ta tai sen johdannaisia, joten ainoa keino välttää PPD:ta on värjätä kasviväreillä, hennalla tai Elumen-väreillä, joista viimeisin taitaa olla todella suosittu ja se kestää huomattavasti paremmin hiuksissa kuin tavalliset värit. Sen värjäysteho ei ole kovin tehokas, syvä tummennus tai kova vaalennus eivät onnistune mutta muutaman asteen muutoksia saa aikaan ja toisaalta räikeämpiä värejä kuontaloonsa kaihoava on löytänyt Elumenin luota ratkaisun, luonnollisten värisävyjen lisäksi shokkivärejä taitaa olla nimittäin tarjolla useita.
Olen itse värjännyt hiuksiani jo 14 vuoden ajan, koko ajan. Välillä harvemmin, välillä useammin. Välillä tummaksi, välillä vaaleaksi. Tällä hetkellä hiukseni ovat tyvestä tummat, se ikioma värini on saanut kasvaa rauhassa, sillä edellisestä kampaamokäynnistä on aikaa kolmisen kuukautta. Silloin tyveen laitettiin oma värisävyni. Latvat sen sijaan ovat vaaleat. Pelastuksekseni tällä hetkellä kuuminta hiushottia on ylikasvanut tyvikasvu, joten taidan olla hiusprojektini kanssa varsinaisella hiusmuodin aallonharjalla. Tarkoitukseni on nyt vähän katsella ja ihmetellä tukkaani ja keskittyä sen hoitoon mutta pian on edessä jonkin sortin päätös värin suhteen. Tässä vaiheessa oletan, että latvat vain värjätään täsmäämään omaan tyveeni. Toinen vaihtoehto on laittaa vaaleita raitoja, sillä tosiaan vaalennusaineet ovat toki hiuksille aika rasittavia mutta päänahalle ja yleiselle terveydelle ne ovat jopa tummia värejä parempi vaihtoehto.
Suosittelen siis muitakin miettimään, kannattaako hiuksia värjätä koko ajan.
Hiusten kunto paranee päivä päivältä
Hiukseni ovat mielestäni paljon paremmassa kunnossa kun vielä tovi sitten. Niiden tekstuuri on muuttunut jämäkämmäksi ja kiiltoa on tullut lisää. Tehohoitona olen käyttänyt kookosöljyä, joka on kerta kaikkiaan loistava taika-aine! Se kosteuttaa hiuspohjaa ja puhdistaa siitä rasvan sekä muotoilutuotteiden jämät ja tekee hiukset kuohkeammiksi. Latvoissa se toimii kosteuttavana ja sitä kannattaakin sutia ennen hiustenpesua latvoihin ja hieroa päänahkaan. Itse annan tällaisessa tapauksessa öljyn hautoa parisen tuntia, jonka jälkeen pesen normaaliin tapaan hiukset.


Tässä vielä oikotie onneen (tuskin kukaan jaksoi lukea tuota koko tekstiä) 12 tärpin avulla:

1.Opettele lukemaan tuotteiden INC-listaa. Tämä pelastaa sinut monelta. Netissä on myös tosi hyvi INC-hakukoneita, tässä esimerkkinä yksi INCI-haku
2.Älä käytä shampoita, joissa on SLS-ainesosaa (Sodium Laureth Sulfate), silikonia (loppuvat usein –cone-päätteeseen), parabeenejä. Hanki shampoosi mieluiten ekosertifioituna (lisää tietoa sertifikoinnista luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta) esimerkiksi luontaistuotekaupoista tai ihan Sokokselta (loistava valikoima), Stokkalta, nettikaupoista. Valikoimaa on nykyään pilvin pimein. Hyviä tuotteita on BeSavella, Santella ja Madaralla
3.Älä käytä silikonikyllästettyjä hoitoaineita. Luonnonkosmetiikan parissa on näitäkin, katso edellinen kohta
4.Käytä mahdollisimman paljon luontaisia aineita: oliiviöljy, kookosöljy, avokadoöljy, hunaja, savi yms. ovat loistavia luonnonantimia, joilla saa ihmeitä aikaan niin hiusten kuin ihonkin parissa
5. Älä pese hiuksia joka päivä, älä edes joka toinen päivä. Pari kertaa viikossa piisaa, himourheilijat ovat toki oma lukunsa tässä
6.Huuhtele hiukset aina pestessä viileällä tai jopa kylmällä vedellä. Se sulkee hiussuomut ja sitoo kosteuden sekä hoitoaineen hyödyt hiuksiin

7.Harjaa hiuksia aina varovasti, mielellään luonnonharjalla tai ota käyttöösi Tangle Teezer
8.Älä käytä turhaan muotoilutuotteita, opettele laittamaan hiuksesi ilman turhia tököttejä. Usko tai älä, se on mahdollista
9. Laita hiukset aina löysälle nutturalle tai letille, kun menet nukkumaan. Näin latvat eivät hankaudu selän alla ja mene hamppuisiksi yön aikana

10. Syö, nuku, juo, liiku. Terveelliset elämäntavat näkyvät kropassa, naamassa, hiuksissa. Älä väheksy näitä tai ylipäätään vitamiinien ja hivenaineiden saantia.
11.Älä värjää hiuksia. Tämä on monelle mahdoton juttu mutta kannattaa ainakin miettiä pidempiä värjäysvälejä ja luopumista synteettisistä, paholaismaisia ainesosia sisältävistä tuotteista. Kaikki varmaan tietävät, miten kävi brittitytölle, joka värjäsi PPD:ta (parafenyleenidiamiini) sisältävällä hiusvärillä kuontalonsa. Ja tiedoksi, kaikki perinteiset hiusvärit sisältävät tuota tai sen johdannaisia, joten ainoa keino välttää PPD:ta on värjätä värinpoistoaineilla, kasviväreillä, hennalla tai Elumen-väreillä. Itse ajattelin kokeilla ehkä tuota viimeisintä tai perinteistä vaalennusraidoitusta.
12.Vältä hiusten muotoilua kuumalla. Tämä koskee lähinnä rautoja, fööniä ja muita kovin rasittavia ja hiusten pintaa kuumuudella rikkovia menetelmiä. Keksi muita keinoja muotoilla hiuksia ja tsekkaa luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteet. Ainakin geelejä ja vahoja löytyy joka lähtöön.

Mitkä ovat sinun niksisi hiustenhoidossa?
SHARE:

31 comments

 1. Kiitos vinkeistä! Itselläkin hiukset ohentuneet ihan radikaalisti jo vuosia, nyt menen samantien katsomaan kylppäristä mitä ne tuubit ja purkit sisältää. Ja kiitos kun vinkkasit sarjoja joista löytyy parempia vaihtoehtoja. Tämä postaus oli kuin tehty minulle. :)

  ReplyDelete
 2. Miasa, tosi kiva kuulla, että oli apua :) Kannattaa tosiaan käyttää tuota INC-hakua, se auttaa tosi kivasti tuossa putelien tutkimisessa. Itse olen käyttänyt aivan valtavasti aikaa tutkimustyöhän koskien tätä hiusasiaa mutta myös luonnonkosmetiikkaa yleensä, niin on kiva jakaa tietoa eteenpäin :)

  ReplyDelete
 3. kiitos ohjeista, olet nähnyt paljon vaivaa :)

  Olen itsekin etsinyt tuota tanglea kaupoista ja siitä saa maksaa 15 euroa, saisiko sen sitten halvemmalla amazonista? :)

  ReplyDelete
 4. Anniina, ole hyvä vaan, mielellään jaan hyviksi havaitsemiani keinoja muillekin :)

  Hmm, Amazonissa vaihtelee nuo hinnat vähän kuun asennosta ja päivästä riippuen ;) Itse tilasin oman TT:ni joskus heinäkuussa, olisiko silloin hintaa ollu 8 puntaa? Eli hiukan halvempihan se on toki mutta ei tuo 15 euroakaan paha ole. Tsekkaa ihmeessä Britti-Amazonista!

  ReplyDelete
 5. Heippa! Mistä ostat noita hiustuotteita, nettikaupoistako? Vai saako Suomesta ihan kaupoista? :)

  ReplyDelete
 6. Luin koko jutun alusta loppuun, sana sanalta. Aihe kiinnostaa minua hurjasti, sillä olen hiusten suhteen varsinainen ongelmatapaus.

  Hiukseni ovat ohuen ohuet (mutta niitä on kuulema paljon, mitä en uskoisi kyllä) ja hyvänä esimerkkinä paksuudesta ja hiusten määrästä on, kun laitan kaikki hiukset letille, paksuus on ohuen peukaloni paksuuden verran. Hurjaa, eikö? :/

  Päänahkani on herkkä, olen atoopikko ja olen kärsinyt useamminkin kausista, jolloin päänahasta voisi ikuisuuksia vain rapsutella "hilsettä" irti. Nyt ongelmana on hiustenlähtö. Pälviä se ei onneksi ole, sillä käsittääkseni kaljuja laikkuja ei ole. Harjatessa harja on täynnä hiuksia ja kun harjauksen jälkeen vielä kevyesti kädellä vetää hiukset läpi, on kädessäkin aikamoinen tukko. Ja olen kuitenkin jo reilun vuoden harjannut hiuksiani vain ja ainoastaan TT:llä.

  Tällä hetkellä shampoonani on herkälle päänahalle tarkoitettu shampoo ACOlta (apteekkitavaraa siis), hoitoainetta ei ole juuri nyt käytössä, mutta suihkin silloin tällöin hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai kuten eilen aloitin kokeilun; Moroccan Oilia hieman hiusten pituuksiin. Kaapissa odottaa Cutrinin Bio+ Energen sarjan shampoo ja hoitoaine, ne on hyväksi havaittuja varsinkin, kun lisänä käyttää saman sarjan seerumia.

  Olen nyt useamman viikon syönyt Piimaxia biotiinilla, mutta hiukset vain lähtee. Aionkin varata ajan lääkärille, josko vaikka tutkisivat kilpirauhasarvot tai yrittäisivät selvittää olisiko mahdollisesti joku käyttämistäni lääkkeistä syypää tähän ongelmaan.

  Tulevaisuudessa voisin kyllä kokeilla shampoita myös luonnonkosmetiikan sarjoista, BeSave kuulostaa aika kivalta. Lisäksi kaapissa odottaa joku Yves Rocherilta taannoin tilattu hiusravinnepilleripaketti, jota olen pohtinut kokeilevani, jos Piimax ei tehoa. Äärimmäisessä hätätilanteessa ajattelin kokeilla Priorinia, mutta en haluaisi vielä ainakaan, sillä se on todella kallis valmiste.

  En ole muutamiin vuosiin edes värjännyt hiuksiani eli väri on oma. En myöskään käytä juurikaan muotoilutuotteita enkä kuumakäsittele hiuksiani. Hiuksia pidän yleensä kiinni päivisin, hiusklipsillä. Siis sellaisella piikkiklipsulla eli myöskään kuminauhalenksut eivät ole kuluttamassa hiusta.

  Pelkoni hiusteni suhteen on aika valtava, ja kuten kuvailin hiusteni ohuutta ja määrää niin siitä voi kuvitella että jos tämä hiusten lähtö ei lopu, niin joudun pian turvautumaan peruukkiin.

  Tästä tuli todella pitkä kommentti, mutta postauksesi aiheesta oli niin hyvä, että oikein intouduin. Kiitos suuresti tästä! <3 :)

  ReplyDelete
 7. Anonyymi, heippa! Kaikki tuotteet olen ostanut ihan suomalaisista fyysisistä kaupoista. Ruohonjuuresta saa kaikkia mahdollisia tuotteita mutta itse pidän alemman hintatason ja tyylikkään ja laajan valikoiman vuoksi Sokoksen luonnonkosmetiikkaosastosta. Sokoksella on myös toki verkkokauppa ja samoin Ruohonjuurella. Biodelly.comista saa myös kivasti kaikkea kauneuden-ja hiustenhoitoon, se on suomalainen nettikauppa.

  Ainoastaan nuo vitskut on tilattu iHerb-nettikaupasta, joka on yhdysvaltalainen online-kauppa.

  ReplyDelete
 8. Irina, voi ei, kuulostaa aika ikävältä ja tosi tutulta! Itselläni stressin vuoksi lähti aina harjatessa ihan järkyttävä määrä hiuksia, ja lähtee vieläkin, mutta ei samassa mittakaavassa.

  Kilppariarvot on syytä tutkia, nimittäin lukemani perusteessa se on melkein todennäköisin syy hiusten yhtäkkiselle tukoittain lähtemiselle. Ehkä kuitenkaan kyse ei ole siitä, joten hyvä, että kokeilet eri tuotteita.

  Yksi syy, mikä itselläni myös pyörii mielessäni ja jota en mieluusti ääneen sano, on ihan koko ajan karttuva ikä :/ Kuten ihokin, niin varmaan hiukset ja niiden laatu muuttuu vanhetessa. Mutta ei se silti omalla kohdallani selitä sitä, miksi pari vuotta sitten hiukset olivat aivan eri paksuusluokkaa.

  Mun hiukseni saa myös kivasti sellaisen sormen paksuiselle letille, plaah. Ei kiva. Siksi tykkäänkin pitää hiuksia laineilla, kun siitä ainakin tulee vähän volyymia.

  Oletko miettinyt pesukertoja harventamista ja harjauksen vähentämistä? Entä syötkö biotiinin ohella sinkkiä? Biotiini ei oikein imeydy ilman sinkkiä ja L-metioniinia. Tuossa kuvassa olevassa tuotteessa on molempia, suosittelen sitä, vaikka en vielä ekan purkin loppuvaiheessa pysty suosituksia antamaan tulosten perusteella, vaikutuksen kun näkee vasta ehkä puolen vuoden, vuoden käytön jälkeen.

  Kiva kuitenkin, jos postauksesta oli edes jotain apua. Tiedän, miten inhottavaa tuo on ja symppaan sua kyllä ihan täysin rinnoin :)

  ReplyDelete
 9. Mielenkiintoista luettavaa! Kiva kun jaat tietoa aiheesta johon olet perehtynyt. Itse en ole koskaan värjännyt hiuksiani. En siis kertaakaan. Hiukseni ovat luonnostaan tosi vaaleat enkä ole kokenut aihetta värjäämiseen. Enkä koe tarvetta värjätä hiuksiani sitäkään vähää kuin ennen luettuani kirjoituksesi. Pesen kyllä hiukset joka ikinen päivä, koska esim. pyöräily- ja ratsastuskypärien alla pää hikoaa niin paljon, että on pakko pestä. Käytössä on kyllä joku hellävarainen ja biohajoava shampoo, mutta en kyllä tiedä onko se luonnonkosmetiikkaa, tuskin. Oon kyllä jotain luonnonkosmetiikkaa tilannut Dermosililtä, mutta ne on olleet kasvoille tarkoitettuja tuotteita. Tyytyväinen olen kyllä niihin ollut.

  Tämä ei liity hiuksiin mutta luonnonkosmetiikkaan kuitenkin. Naapurini on kova tekemään kaikkea itse ja oli kesällä tehnyt koivunlehdistä, oliviiöljystä, hunajasta ja merisuolasta vartalonkuorinta-aineen. Se oli ihanan kosteuttava, ja sen pystyi hyvällä omatunnolla huuhtelemaan mökillä järveen.

  ReplyDelete
 10. Voisinkin etsiä käsiini sinkkiä. Tai sitten tuota sinun käyttämääsi biotiinia, jossa mukana on sinkki. Pesen hiukseni noin joka toinen päivä. Se on välillä hieman hankalaa, sillä hiukseni rasvoittuvat todella herkästi kuivasta päänahasta huolimatta ja koska hiukseni ovat niin ohuet tunkee se rasvaisuus kertaheitolla hiuksiinkin niin, että ne näyttää limaisilta. :/ Mä itse asiassa myöskin harjaan hiukseni vain pesun jälkeen, en ole oikein useammin uskaltanut, kun inhottaa se hiusten irtoaminen. Joskus olen miettinyt, että voisiko toisaalta harjaaminen useammin stimuloida päänahkaa niin, että se parantaisi hiustenlähdön?

  ReplyDelete
 11. Eve, kuulostaa tosi hyvältä! Melkein uskaltaisin sanoa, että jokaiselle ihmiselle sopii parhaiten se oma hiustenväri. Useimmiten se näyttää maantienväriseltä tyvessä mutta jos sen jaksaisi kasvattaa koko pituuteen, niin luonnolliset vivahteet ja sävyt pääsisivät ihan toisella tapaa esiin eikä väri enää muistuttaisi harmaata betonia.

  Kuulostaa tosi hyvältä tuo itsetehty hoito! Tällaisista on tulossa postausta vielä tällä viikolla, olen itsekin niin innostunut muutamaan luonnontuotteeseen tehohoitona, että tulossa on jälleen pientä tiedonjakoa :)

  Irina, hmm, mä olen miettinyt tuota samaa. Päänahkaa on hyvä stimuloida ja itse tyydyn kuitenkin hieromaan päätäni lähinnä. Teen sen sekä shampoota päähän pyöritellessä että sitten kookosöljyn kanssa. Levitän öljyn päähäni (tämä muuten kosteuttaa ja vie samalla pois rasvaisuutta, kokeile ihmeessä!) ja ihan kunnolla hieron sen nahkaani. Yritän tosiaan hiukan välttää tuota harjaamista ja takutkin harjaan aina todella varovasti, jos vain sillä voisin ehkäistä muutamankin hiuksen tippumista, niin olisin iloinen :/

  Oikealla shampoolla löydät tasapainon sen suhteen, että vaikka päänahka tuntuu rasvaiselta ja kuivalta samaan aikaan, niin hiukset eivät silti mene päätä myöden. Ylläri, mulla on ihan sama ongelma, kuivuutta hilseilevä päänahka ja rasvoittuva hiusjuuri, ei kiva. Nyt tähän suosittelen todella lämpimästi noita kahta esittelemääni shampoota. Molemmat toimivat tosi hyvin ja kookoshoito vielä kosteuttaa niin tehokkaasti, että pesuväli pitenee ja päänahka ei hilseile tai kutise lainkaan!

  ReplyDelete
 12. Mulla onkin Cocovin neitsytkookosöljyä kaapissa. Kokeilen heti huomenna sitä ellen jo tänään. Saisi sitten muhia siellä huomiseen asti ennen pesua. :)

  Ja kun Cutrinin shampoot on kulutettu, koitan löytää jonkun noista luonnonkosmetiikan shampoista :) Kiitos näistä vinkeistä! :)

  ReplyDelete
 13. Irina, jei! Päänahkaan riittää sitten ihan joku reilu teelusikallinen, toisen voi tuikata pituuksiin. Ja kunnon pesu sitten päälle, niin ei jää hiuksiin kummittelemaan ;)

  ReplyDelete
 14. Voisko sen hieroa päänahkaan illalla ja aamulla sitten pestä hiukset?

  ReplyDelete
 15. Irina, joo voi, mutta kannattaa laittaa joku pipo päähän tai muuten suojata tyyny, ettei öljy pääse tahraamaan kangasta :) Mitä pidempään öljy saa muhia, sen parempi eli jos vaan raaskit uhrata jonkun piposysteemin, niin tuo yön yli pitäminen on tosi hyvä tapa hoidattaa kookoksella hiuksia :)

  ReplyDelete
 16. No niin, näillä vinkeillä sitten kokeillaan taas lisää. :) Jossain vaiheessa saattaa omaan blogiinikin eksyä hiusjuttuja, ne kun on haastavan ihoni kanssa aika paljon elämääni koskettavia asioita. :) Kiitos vielä!

  ReplyDelete
 17. Kiitos tästä postauksesta! Luin koko tekstin, tosi mielenkiintoista. Aion kokeilla sun suosittelemia tuotteita sitten, kun entiset loppuvat.

  Jään odottelemaan jatkoa. :)

  ReplyDelete
 18. Irina, toivon todella, että saat jotain apua näistä ja kerro sitten ihmeessä, onko muutosta tullut :) mä voin vielä erikseen tehdä hiustuotesuosituksistani postauksen, jos siitä on jotain apua :) meikeistä onkin sellainen jo tekeillä :)

  Amp, kiva kuulla, jatkoa seuraa meikkipostauksen muodossa pian :)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
 19. Hiustuotesuosituspostaus kuulostaa hyvältä! Voin sitten kertaheitolla kirjoittaa sopivat tuotteet ostoslistalle. :)

  ReplyDelete
 20. Heippa ihananainen! Sulle löytyy tunnustus mun blogisssa! :) xx J Ps. Pistin heti biotiinit tilaukseen :D

  ReplyDelete
 21. Irina, haha, teenkin semmoisen lähiaikoina sitten :)

  J, oi, menenkin heti kurkkimaan :)

  ReplyDelete
 22. Hei, ei aina tarvi pestä hiuksia muulla kuin vedellä, silloinkin voi keskittyä antamaan päänahalla vaan hierontaa. Tiheä hiustenpesu lisää rasvaisuutta päänahassa ja hiuksissa. Päänahan hieronta kannattaa tehdä useamminkin jos stressailee paljon, jännittäminen vaikuttaa juuri hyvin paljon hiustenlähtöön.

  Sitruunanmehu poistaa hiuksista lakan etc. jäänteitä ja tasapainottaa päänahan ph-arvoa. Ei sovi kaltaisilleni sitruunallergikoille. ;)

  ReplyDelete
 23. Anonyymi, kiitos vinkeistä :) sitruunamehun puhdistava teho olikin uusi juttu mulle :)

  ReplyDelete
 24. Mä olen joidenkin ammattilaisten kuullut sanovan, että se on höpöhöpöä, että hiuksia pitäs olla pesemättä, jotta ne ei rasvottuisi niin paljon. Päinvastoin kuulema rasva tukkii ihohuokoset ja rasva nimenomaan pitäs pestä pois sieltä päänahasta. Tiedä näistä ammattilaisten mielipiteistä sitten, ainahan niissä on kahtiajakoa.

  ReplyDelete
 25. Irina, tästä on varmaan monenmoista koulukuntaa mutta itse ainakin sain pidennettyä pesuväliä ihan vaan venyttämällä. Oikeat tuotteet on minusta ne, jotka määrittää kuinka nopeasti hiukset rasvoittuvat. Jos on päänahalle sopiva tuote, niin talineritys ei kiihdy vaan pysyy normaalina, jolloin rasvoittuminen on hitaampaa. Päänahan oma rasva ei oikein voi kai tukkia päänahkaa, sillä se on sen luontainen "tuote".

  Oma kampaajani kyllä suosittelee pesemään harvoin, max. kaksi kertaa viikossa, sillä hänen mukaansa hiuksia täytyy vain oppia käsittelemään niin, ettei pesua tarvita useammin. Tiedä sitten näistä :/

  ReplyDelete
 26. Moikka,

  mielenkiintoinen postaus ja itsekin näitä iän karttuessa miettinyt. Ennen värjäilin hiuksiani todella paljon ja käytin kuumia rautoja jne. Nyt en ole aikoihin värjännyt hiuksiani ja kiharat teen nykyisin netistä löytämälläni ohjeella joka säästää hiusta ja aikaa (työssäkäyvän äidin pelastus), hih.
  Katsoppas tämän linkin takaa, itselläni tulee kauniit laineet mitkä kestävät seuraavaan päivään.
  http://www.youtube.com/watch?v=aYxS1ohz4Ao&feature=player_embedded

  ReplyDelete
 27. No tästä sen juuri huomaa, että mielipiteitä on monenlaisia. :) Mä pesen nyt noin joka toinen päivä (ennen pesin päivittäin), mutta jos pidentäisin pesuväliä, joutuisin ehdottomasti ottamaan aktiiviseen käyttöön kuivashamppoon... ja eikö niitä aineita pitänyt nimenomaan vältellä? ;)

  ReplyDelete
 28. Moana, kiitos vinkistä, käyn ehdottomasti kurkkimassa niksit :) Noita Youtuben hiusvideoita onkin tullut katsottua oikein ajan kanssa monen monta. Sieltä löytää muuten tosi paljon kaikkea kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon liittyviä tutorialeja, kannattaa muidenkin siis käydä sieltä etsimässä esim. tuotesuosituksia!

  Irina, no juurikin noin. Jokainen varmasti tietää, mikä itselle parhaiten sopii ja aina kannattaa rohkeasti kokeilla uusia metodeja :) Minä venytin tuota väliä jo vuosia sitten, joten ei ole ihan tuoreessa muistissa, kuinka nopeasti rasvoittuminen vähentyi.

  Kuivashampoo on aina paha aine sinänsä, että siinä tosiaan on silikonia ja melkein kaikissa parabeenejäkin ja sen käyttäminen kyllä haittaa noiden ekosertifioitujen shampoiden käyttöä, kun ne eivät pysty puhdistamaan noin massiivisia synteettisiä jäämiä. Mutta hei, perunajauho kuivashampoona on yksi konsti keittiön puolelta, jos uskallat kokeilla ;) Myös Lush-kosmetiikalla on tosi hyväntuoksuinen kuivashampoo ja se on ihan luonnonkosmetiikkaa. Itse en tummahiuksisena uskaltanut kokeilla sitä, kun on sen verran vaaleaa jauhetta se.

  Mutta tuota perunajauhoa on tosi monissa marketti- ja kampaamokuivashampoissa ja -hiuspuutereissakin, eli sitä ainakin vaaleatukkaisena kannattaa kokeilla, jos vaan uskaltaa. Halpaakin se on ja se imee rasvaisuuden tosi tehokkaasti pois hiuksista.

  ReplyDelete
 29. Lushilla onkin kivoja juttuja, olen itsekin niihin jonkin verran tutustunut blogin kautta muun muassa. Voisi ajatella kokeilevansa tuota Lushin kuivashampoota :)

  ReplyDelete
 30. Täysin pinnaamisen arvoinen juttu eli linkitin tämän Pinterestiinikin, niin helepompi muistaa jatkossakin! : --- )

  ReplyDelete
 31. ElizabethRinne, kiva, kun voin olla avuksi :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig