September 14, 2012

VILJATTOMAT PIZZAPOHJA JA OMENAPIIRAKKA

Jee, se on täällä taas, nimittäin viikon paras päivä! Tänään onkin ollut varsin perinteinen perjantai, sillä se on koostunut pizzan leipomisesta ja toki myös syömisestä. Pizza kuitenkaan ei ole millään muotoa perinteinen, sillä se on täysin viljaton, jauhoton, gluteeniton, you name it, jos se liittyy viljaan. Pohja on tehty ainoastaan kananmunasta ja täytteenä on sitten perinteisemmät mätöt, kinkkua, pepperonia, mozzarella-juustoa, tomaattia ja tonnikalaa. Aivan ihana pizza niille, jotka eivät viljaa syö tai jotka karppaavat!


Tässä vielä ohje, jos joku innostui.

Viljaton pizzapohja

4 kananmunaa
Suolaa


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa pelkät valkuaiset terhakaksi vaahdoksi niin,ettei massa valu lainkaan, kun kulho kipataan nurinpäin. Kun vaahto on valmis, sekoita sinne kevyesti keltuaiset ja heitä ripaus suolaa perään. Kaada massa pellille, tuikkaa uuniin toviksi, kunnes pinta on kullanruskea. Pohja pois uunista, halutut täytteet päälle ja takaisin uuniin sellaiseksi mukavaksi toviksi, jotta juusto sulaa. Ja sen jälkeen nautitaan!





Jälkiruuaksi tekaisin omenapiirakan, tietysti tämäkin viljattomana. Oikein herkullista!

Viljaton omenapiirakka




Pohja
2 kanamunaa
ripaus sokeria
1,5 dl mantelijauhoja
ruokalusikallinen mantelirouhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sulatettua voita


Täyte
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl kermaa
1 kanamuna
1 rkl sitrushedelmämehua (itse käytän sitä, mitä kaapista löytyy ja tällä kertaa se oli Tropicanan Ruby Breakfast)
1 tl vaniljasokeria


Pinnalle 
3 omenaa
kanelia
ripaus sokeria


Tuikkaa uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla tai vaikka kookosöljyllä ja jauhota kookoshiutaleilla.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Itse laitoin hyvin vähän sokeria mutta sain kuitenkin kohtalaisen vaahdon aikaiseksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahdon sekaan. Viimeiseksi sekaan heitetään sulatettu voi. Kaada taikina vuokaan ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia.


Sekoita pohjan paistuessa täyte ja kuutioi omenat. Kun pohja on terhakan oloinen, nosta se uunista ja lusikoi täyte pohjan päälle. Asettele omenat seoksen päälle ja ripottele pinnalle reilusti kanelia ja ripaus sokeria taittamaan omenan kirpsakkuutta. Piirasta paistetaan vielä kokonaisuudessaan 20-30 minuuttia ja sen jälkeen se laitetaan lautaselle kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera ja kuljetetaan lusikalla nassuun. Kiitos nam.

 

4 comments:

  1. Hyvään saumaan tuli nämä ohjeet, olen juuri pettänyt vähentää viljatuotteita :) ja muutenkin, meidän pikkuherrat ovat vilja-allergikkoja, joten nämä käyvät koko perheelle! Laittele lisääkin näitä jos sulla on hyviä vinkkejä :)

    ReplyDelete
  2. Emma :) Joo, voin laitella, sillä noita piisaa! Meillä ei olla viljatuotteita syöty kahteen vuoteen, joten paljon on jouduttu testailemaan ja soveltamaan reseptejä. Ainakin hampurilaiset, letut, täytekakkupohja ja erinäiset keksit ja muffinit ovat päätyneet meidän herkkulistalle. Laitan reseptejä tänne aina, kun jotain tuollaista tekaisen, sillä itse etsin kissojen ja koirien kanssa näitä viljattomia reseptejä, niin on ilo auttaa muita samassa asiassa :)

    Mukavaa viikonloppua teille!

    ReplyDelete
  3. Hei! Täälläkin on yksi lukija joka on innoissaan resepteistä, koska en pysty syömään viljatuotteita :)! Näitä lisää!!

    ReplyDelete
  4. Vilma93, niitä tulee varmasti, kun ruokavalio on viljaton ja paljon tulee kuitenkin kokeiltua uutta ja testailtua omia reseptejä :)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...