February 7, 2013

HELPOT JA NOPEAT ARKIKAMPAUKSET

Ajattelin jakaa kanssanne omat vinkkini helpoista ja todella nopeista arkikampauksista, jotka ovat pelastaneet omat aamuni aivan täysin. Olen niitä ihmisiä, jotka haluavat nukkua mahdollisimman pitkään, ja sen vuoksi valitsevat vaatteet jo edellisenä iltana ja meikkaavat sekä laittavat hiukset kuosiin kiireessä alta aikayksikön. Ei tulisi mieleenikään päivystää peilin edessä edes puolta tuntia aamuina, jolloin tuon ajan käyttäisi mieluummin unien katseluun.
Näitä neljää helppoa kampausta varten tarvitset kamman tai harjan, pinnejä, hiuslenkkejä, sukkanutturasukan ja hiusvalkin. Omat hiukseni ovat olleet yön kiinni, joten niissä on pientä taipuisuutta ja siksi niitä on helpompi käsitellä.


LassoponnariTarvitset hiuslasson (ei pakollinen, näitä löytyy mm. Glitteristä), hiuslenkin


 • Laita hiukset hiuslenkillä ponnarille haluamaasi kohtaan
 • Löysytä ponnaria hieman ja hiuslassoa (se sellainen hirttosilmukan näköinen muovinen apuväline) tai omia sormia apuna käyttäen sujauta ponnari kiertäen se itsensä takaa. Näin ponnarista tulee kierteinen.
 • Tämä on helppo tapa luoda peruskampauksesta hieman kiinnostavampi. Hiuslenkkinä kannattaa käyttää väritöntä kumilenkkiä, jolloin se ei näy kampauksessa.
Kierrenuttura
Tarvitset pinnejä ja klipsejä tai hiuslenkin


 • Tee jakaus haluamaasi kohtaan
 • Ala pyörittää hiustupsua jakaukselta alkaen kohti ohimoita, korvaa ja lopulta niskaa. Lisää pyöritettävään osaan hiuksia samalla, kun etenet kohti niskaa.
 • Kierrettä voi löystyttää, jos se tuntuu liian sliipatulta. Voit myös käyttää pohjalla hiuspuuteria antamaan tukea kierteille
 • Kiinnitä kierre niskaan pinnillä ja tee toiselle puolelle päätä samanlainen kierre ja kiinnitä se samalla tavoin
 • Voit laittaa niskaan ponnarin tai tehdä pinneillä, klipseillä tai hiuslenkin avulla rennon nutturan. Kierteiden tukipinnejä ei välttämättä tarvitse irrottaa, elleivät ne jää rumasti näkyviin. Voit tupeerata päälaen kruunua, jolloin kampauksesta tulee hieman juhlavampi. Tämä toimii hyvin juhlakampauksena ja nutturaan voi aina liittää hiuskoristeitakin.
Valkkinuttura


Tarvitset hiusvalkin, (näitä löytyy esimerkiksi Glitteristä tai H&M:sta, hinta 2-5 euroa), pinnejä, kaksi hiuslenkkiä


 • Kerää hiukset fiiliksen mukaan joko kevyesti tai tiukasti niskaan, päälaelle tai juuri sinne, mihin haluat nutturasi tehdä. Laita hiukset ponnarille
 • Vedä valkki ponnarin päälle sujauttaen hiuksen valkin läpi
 • Kasaa hiukset valkin ympärille ja tasoittele ne niin, ettei valkki näy hiuksien alta. Tässä ohuttukkaista auttaa hiusten kihartaminen tai tupeeraaminen muhkeammaksi.
 • Sujauta hiuslenkki valkin yli niin, että hiukset jäävät lenkin ja valkin väliin nalkkiin. Jos hiukset ovat pitkät, jää nutturan reunoille roikkumaan kasa latvoja, joille voi tehdä mitä vain. Ne voi jättää sellaiseksi tai piilottaa pinneillä nutturan ympärille.
 • Valkin avulla saa tehtyä niin rentoja hapsunutturoita kuin todella sliipattuja ballerinanutturoitakin. Kannattaa siis testata, mikä on se omaan makuun sopivin kampaus.


Sukkanuttura


Tarvitset nilkkasukasta (tai muusta joustavasta kankaasta, omani on trikoopaidan hihasta) leikatun venyvän putkilon, pinnejä
 • Kerää hiukset kevyesti joko niskaan tai päälaelle riippuen siitä, mihin kohtaan haluat nutturasi
 • Sujauta pisimmät latvat sukkadonitsin läpi ja ala pyörittää hiuksia donitsin ympärille niin, että donitsin matka käy latvoista rullaten kohti hiuspohjaa. Hiukset asettuvat kuin itsestään donitsin ympärille
 • Voit säätää nutturaa löysemmälle tai kireämmälle makusi mukaan ja kiinnityksessä voit käyttää apuna pinnejä. Nuttura tosin pysyy pitkähiuksisella ilman pinnejäkin, mikäli löysä nuttura on se mieluinen versio
 • 
SHARE:

11 comments

 1. Kivoja juttuja, juurikin pitkätukkaiselle! Mulla on tuo H&M valkki myös, ja teen sillä tuon viimeisenä mainitsemasi sukkanutturan. Tulee sukkaa isompi ja siistimpi ballerinanuttura! :) Mutta en olekaan keksinyt sille muuta käyttöä, joten tuo sotkunuttura olisikin kiva vaihtelu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on niin ohut letti, että en varmaan edes pystyisi saamaan siistiä sileää ballerinanutturaa :/ Mutta onneksi olen enemmän noihin sotkunutturoihin kallellani :D

   Delete
 2. Olen itse todella laiska laittamaan hiuksia mitenkään. Monesti kuitenkin kierrän ne sukkanutturalle tai muuten nutturalle. Niissä nutturoissa ei kauaa nokka tuhise, voivat olla sotkuisiakin, koska oma suosikkini ovat kaiken maailman hiusklipsit ja muut härpäket. Stokuinen minuutissa tehty nuttura muuttuu kampaukseksi kun siihen laittaa punaisen kangasruusun. Siinä se minun salaisuuteni, hiuskorut, etenkin kukat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin :) Itsekin käytän kaikenlaisia klipsejä ja yritän välttää hiuslenkkien käyttämistä, ne kun tuntuu katkovan hiuksia, vaikkei metalliosaa niissä olisikaan.

   Delete
 3. Mulla on niin paksut hiukset että nutturoita on todella vaikea tehdä itse. Pinnejä pitäisi olla kymmeniä ja silti ne tahtoo jossain kohden repsahtaa.
  Kivoja kuitenkin ovat, tuo eka varmasti onnistuu tähänkin pehkoon.

  Satunnainen kävijä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi sinua onnekasta! Tai siis, uskon, että todella paksun tukan käsittely on haastavaa mutta näyttäähän se nyt aivan upealta sellaisenaankin! Kaikki letit sun muut näyttävät niin kauniilta, kun materiaalia on :)

   Delete
 4. tosi kiva postaus ! ei tunnu vaikeilta, mutta kun ite rupee väkästään, voi Kääk! kunhan päästään pipokaudesta niin ehkä sitten ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, harjoittelemalla varmasti onnistuu :)

   Delete
 5. Vähänkö sulla on muuten täydellisen muotoinen selkä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, tätä en osannut odottaa, kiitos kovasti :) Piristi kivasti päivää :)

   Delete
 6. Itselle helppo arkikampaus on että otan ohuen osion hiuksia edesta jakauksen jommalta kummalta puolen ja jaan se kahtia ja kiepautan osiot toistensa ympäri, että tulee punos. Sitten aina kun kiepautan lisään hiuksia fiiliksen mukaan kumpaakin tai vain toiseen osioon. Näin saa otsahiukset hyvin pois kasvoilta :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig