September 8, 2013

TÄYDELLINEN VAATEKAAPPI: FARKUT


Aloitin viikko sitten juttusarjan vaatekaapin kulmakivistä. Täältä voit lukea ensimmäisen postauksen aiheesta! Olen koonnut juttusarjaan oman näkemykseni mukaan ne vaatekappaleet, jotka mielestäni ovat niin monikäyttöiset, että ne kuuluvat monipuolisuutensa ansiosta jokaisen klassista pukeutumistyyliä rakastavan vaatekaappiin. Ensimmäisenä klassikkona esittelyyn pääsevät farkut!
 
Farkkujen valinnassa on hyvä pitää silmällä sekä niiden väriä että mallia. Jokaiselle on olemassa varmasti sopivat farkut, joskin välillä niiden löytäminen saattaa vaatia pientä metsästystä. Oma farkkusuosikkini on todellinen loistomalli Onlyltä. Malli on nimeltään Ultimate Denim, josta löytyy eri värejä mutta malli on aina sama: kapeat pillilahkeet ja joustava vyötärö, joka ei ole matala eikä korkea, vaan juuri sopiva. Oma alavartaloni on sikäli hankala, että lantio on leveä ja jalat kapeat, joten jos siellä jollain saman mallisella on ongelmana löytää kivoja, istuvia farkkuja, niin kannattaa ainakin testata nämä. Hintakin on erittäin kohtuullinen, 29,90 euroa. Nämä kuvissa olevat ovatkin jo kolmannet tummansiniset Ultimate-farkut, joten kehun niitä useamman vuoden käyttökokemuksella.


Arkikäytössä farkut ovat mitä mainioin vaate. Ne sopivat paitapuseroiden, toppien, teepaitojen ja neuleiden kanssa kivasti yhteen. Itse tykkään näin syksyllä ja talvella yhdistää farkut neuleisiin, sillä niiden luoma kokonaisuus sopii niin töihin vapaa-aikaankin ja helpottaa aamujen pukeutumiskriisejä huomattavasti. Neule, farkut ja saappaat, tuolla yhdistelmällä ei voi epäonnistua koskaan.Jos sinäkin olet kaltaiseni farkkutyttö, ovat farkut valinta myös juhlavammankin asukokonaisuuden alaosaksi. Ihan juhlatilaisuuksiin farkut eivät ole oikea vaate mutta illanviettoihin, drinksuilla käymisiin ja näyttävämmillä asusteilla koristeltuna myös rennompiin juhliin.

 
 
 
Työvaatteeksi farkut ovat myös omiaan, sillä ne voivat hyvin korvata mustat suorat housut. Paitapuseroiden ja bleiserin kanssa ne saavat jämäkkyyttä ja toimivat loistavasti virallisempana alaosana. Omasta mielestäni useiden farkkujen hankkiminen on vähän turhaa, sillä oikea malli ja väri antavat käyttömahdollisuuksia loputtomiin. Kannattaa siis kerralla panostaa yhteen kunnolliseen pariin kuin ostaa useita pareja, joista lopulta tulee kuitenkin käytettyä vain niitä lempiyksilöitä. Kesäksi voi miettiä vaaleiden farkkujen käyttötarvetta mutta ne vaativat hieman toisenlaiset värit ympärilleen. Mitä vaaleammat farkut ovat, sitä epävirallisemmiksi ne muuttuvat. Suositteluni kohdistuu siis ilman muuta tummansinisiin, tasavärisiin klassisiin farkkuihin.
 
Seuraavana vuorossa valkoiset, monikäyttöiset yläosat!
SHARE:

13 comments

 1. Nää postaukset on huippuja. :-) Monikäyttöisyyden huomaa usein postausten myötä ja toisten esimerkistä. Itselläni on myös oma luottomalli, josta yleensä sopivat yksilöt löytyvät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Istuvuus on niin tärkeää vaatteissa, sillä se vaikuttaa koko olemukseen ja itseluottamukseenkin. Lisäksi istuvuus korostaa niitä vartalon parhaita puolia, joten ikinä ei saisi ostaa vaatteita, jotka kinnaavat, kiristävät, lerpattavat tai eivät niinsanotusti tee mitään. Kannattaa aina luottaa omaan silmään, varsinkin farkkujen suhteen, sillä mikä sopii yhdelle, ei välttämättä istu toiselle laisinkaan. Luottofarkut siis kunniaan ;)

   Delete
 2. Voi kun kauniit farkut! Minä rakastan farkkuja ja niitä tuleekin pidettyä aika usein. Tosin itse kun haluan sekä mustat että siniset ja siniset vielä bootcutteina ja kapeinakin, niin yksillä en valitettavasti pärjää. Mutta kolmella eri mallilla... ei puhuta siitä kuinka monet siniset bootcut farkut minulla on olemassa :D

  ReplyDelete
 3. Farkkumalli alkoi heti kiinnostaa, pitää käydä testaamassa. Kiitos vinkistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käy ihmeessä, toivottavasti sopivat myös sulle :)

   Delete
 4. Täytyy käydä kokeilemassa noita farkkuja, ne näyttävät hirmu hyville! Mulla on ongelma housujen kanssa, en ole löytänyt sopivaa mallia, etsin juurikin farkkuja joissa olisi normaalvyötärö, ei liian matala eikä korkea. Minulla on täysin samanlainen vartalonmalli kun sinulla joten nuo voisi sopia myös minulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsit, toivottavasti nuo sopisivat sullekin! Mallissa on tosiaan useita eri sävyjä, joten niidenkin suhteen on mistä valita :)

   Delete
 5. Ehkäpä minäkin tartun vinkkiin ja käyn testaa myös mallin. Kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, toivottavasti ihastut tuohon malliin sinäkin :)

   Delete
 6. Kiinnitin huomion tuohon neuleeseen, tosi kivan värinen ja mallinen! Saako udella että mistä se on / mitä merkkiä?

  ReplyDelete
 7. Kiinnitin huomion tuohon neuleeseen, tosi kivan värinen ja mallinen! Saako udella että mistä se on / mitä merkkiä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Kultainen neule on ostettu vuosi sitten, joten sitä ei enää saa mistään :/ Vastaavia on varmaan taas tämän syksyn valikoimissa paljonkin, joten kannattaa kierrellä kaikki Veto Modat, Vilat ja Zarat läpi :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig