September 1, 2013

TÄYDELLISEN VAATEKAAPIT ELEMENTIT

Täydellinen vaatekaappi ei vaadi sisäänsä lukuisia samanlaisia vaatekappaleita, kaikkia mahdollisia sateenkaaren värejä tai viimeisimpiä trendejä, mikäli ne eivät omaan tyyliin sovi. Oikeastaan hyvin vähällä pärjää jo pitkälle, mikäli tyyli on klassinen tai ainakin osittain. Olen koonnut yhteen yhdeksän eri elementtiä, jotka kuuluvat mielestäni jokaisen naisen vaatekaappiin ja jotka toisaalta ovat ajattomia ja erittäin helposti yhdisteltäviä. Nämä ovat myös niitä vaatteita, joihin voi hiukan panostaakin eikä jatkuvasti tarvitse olla ostamassa uusia.
Ihan ensimmäiseksi kannattaa tehdä pientä itsetutkiskelua. Tulevien hankintojen ja toisaalta turhien vaatekappaleiden karsimisenkin kannalta on hyvä selvittää, mitä se oma täydellinen ja toimiva garderobi pitäisikään sisällään. Mitkä ovat juuri ne itselle sopivat värit, mitkä vaatemallit, mitkä materiaalit, mitä itse pukeutumisessa arvostaa, mihin haluaa panostaa. Näitä teesejä on hyvä kirjoitella vaikka ylös ja jos jo valmiiksi vaatekaappi tursuaa niin, että saranat huutaa hoosiannaa, niin ehkä on syytä käydä läpi kaikki vaatteet, jos sieltä kuitenkin löytyisi jo valmiiksi se toimivin kokonaisuus.
Kokosin tähän juttusarjan ensimmäiseen postaukseen pienen kollaasin, jossa on omasta mielestäni ne tärkeimmät vaatekappaleet, joita yhdistelemällä pääsee jo pitkälle ja joihin on helppo liittää trendien mukaan eri elementtejä, kuten asusteita, koruja ja kenkiä.
Materiaalivalinnoissa on suotavaa suosia kulutusta kestäviä luonnonkuituja ja sekoitemateriaaleja. Unohda sataprosenttinen akryyli, se on oivallinen materiaali vain kertakäyttöneuleisiin, ei klassisiin ja ajattomiin vaatekappaleisiin.
Väreissä on valinnanvaraa vaikka ja kuinka. Niiden suhteen täytyy jokaisen itse tehdä päätöksensä. Musta on aina muodissa, valkoisella raikastaa tummiakin asuja helposti ja sininen, beige ja harmaa ovat klassisia värejä, joista kannattaa etsiä se omaa ihonsävyä ja hiusten väriä korostava sävy. Näin syksyllä syvät ja murretut värit ovat pinnalla ja kevään myötä siirrytään taas pastellisiin ja hempeisiin sävyihin. Esimerkiksi mustan bleiserin kanssa on hyvä olla muutamia erilaisia puseroita, joita voi vaihdella niin fiiliksen kuin vuodenajankin mukaan.

Toimivan vaatekaapin elementit

Little black dress, tummat farkut, valkoinen toppi/t-paita, mustat korkkarit, kauluspaita, erilaiset neuleet, bleiseri, musta hame, laukut ilta- ja päiväkäyttöön.
Tulossa on jokaisesta osasesta ja yhdistelymahdollisuuksista oma postauksensa, jossa vaatteen ympärille on luotu kokonaisuudet sopimaan arkeen, työhön ja juhlaan. Teemajulkaisut tulevat pikku hiljaa, joten kannattaa jo yllä olevan kollaasin pohjalta miettiä, olisiko tässä aineksia juuri sinun toimivaksi ja hyvällä tavalla suppeaksi vaatekokoelmaksi.
SHARE:

17 comments

 1. Oih mä niin tykkään näistä vaatekaapin kulmakivet- tyyppisistä postauksista ! Itekin oon kova aina pohtimaan näitä asioita ja oonkin saanut onnistuneesti "supistettua" mun vaatemäärää just näitten yhdisteltävien perusvaatteiden ansiosta! Nykyjään on mm. paljon helpompi pitää vaatteet järjestyksessä kaapissa kun se ei ole täyteen ahdettu vaatteita joita ei tule käytettyä kuin harvoin tai ei ollenkaan!

  <3:uusi lukijasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Jos sinulla on jotain hyviä niksejä tuon vaatemäärän pienentämisen suhteen, niin kerro ihmeessä :) Ja oikein kivaa saada sinut lukijakseni, lämpimästi tervetuloa mukaan :)

   Delete
 2. Postaus- sarja kuulostaa kyllä hyvältä, malttamattomana odotellaan mitä kaikkea kivaa kirjoitat meille :) Mun yksi ongelmista on se, että yhdistelen vaatteet aina samalla tavalla jolloin tuntuu helposti ettei ole mitään päälle pantavaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, sorrun tuohon itsekin hyvin usein. Tuohon auttaa kyllä se, että joskus vain testailee kaikessa rauhassa kotosalla erilaisia yhdistelmiä ja jos löytyy monta hyvää, voi niistä ottaa vaikka kännykällä pikakuvat, joista voi sitten myöhemmin luntata, mistä se yksi ihana asu silloin testaillessa koostui :)

   Delete
 3. Hienot valinnat, itse tykkään myös esim. farkkupaidasta, mustista ja valkoisista farkuista, printtihameista ja kukallisista jakuista :)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, farkkupaita on varmaan sellainen, että se jakaa mielipiteitä ;) Itse nimittäin olin aivan hullaantunut isoveljeni vanhaan farkkupaitaan vuosina 1995-1997, jonka aikana se ehti tallentua muun muassa kahteen eri luokkakuvaan, sillä se oli todellinen suosikkipaitani :D Sain silloin siitä tarpeekseni, että tuskin koskaan enää päälleni farkkupaitaa laitan. Mutta klassikkohan se on, sitä ei voi kieltää :)

   Delete
 4. Onpas kiva idea tällainen. Odotan innolla näitä tulevia postauksia, hauska juttusarja. Taitaa tosin löytyä suurin osa kaapista, mutta kertaus on opintojen äiti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, ja ehdottomasti omia vinkkejä ja näkemyksiä saa antaa postauksiin myös! :)

   Delete
 5. Olisi kiva joskus saada kiva vaihtoehto korkkareille, kun itse ei niitä voi käyttää. Joka paikassa vaan rakennetaan asukollaaseja, joissa on korkkarit. Tulee hieman epänaisellinen fiilis, mutta veikkaanpa etten ole ainoa jolle korkkarit eivät vain käy jalkineiksi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm, miksikäs ei? Voisin ottaa korkkaripostaukseen vaikka saappaat ja baltsutkin mukaan :) Itse pidän eniten matalapohjaisista saappaista tai kevyistä kesäsandaaleista, joten samoilla linjoilla olen sikäli. Korkkarit vaan on yleisesti niin helppo asuste, kun halutaan äkkiä vähän naisellisuutta peliin. Nehän voi hyvin korvata talvella matalavartisilla nilkkureilla ja kesällä siroilla mustilla ballerinoilla :)

   Delete
 6. Kiva postausidea! Itse turvaudun usein mustaan väriin ja olen arka yhdistelemään eri värejä. Voiko ruskeaa ja mustaa käyttää yhtäaikaa jne. Olisi kiva jos postaisit millaisista väriyhdistelmistä pidät ja miten mielestäsi eri värejä voi yhdistellä ja mikä on ehdoton no-no :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, miten kiva idis! Voisin lisätä tästä aiheesta oman postauksensa jonon jatkoksi :) Omasta mielestäni mustan ja ruskean yhdistäminen ei ole millään lailla kiellettyä ja muutenkin kannattaa uskoa ennemmin omaa värisilmää kuin ikiwanhoja etikettejä ;) Mutta ehdottomasti voin tehdä postauksen omasta väritysvinkkelistäni, jos se auttaisi muita :)

   Delete
 7. tosi kiva postausidea!! :) ite pukeudun mustaan väriin paljon, mutta lisäilen asuun aina jonkun "väripilkun", hehe :) samantyyppisiä postauksia olisi kiva saada lisää !!:) ihana blogi ♥♥

  ~ vainanonyymi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon :) Tulossa on sarja aiheesta, näillä näkymin siinä on peräti 10 osaa :)

   Delete
 8. Multa puuttuu vielä se täydellinen pikkumusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa niin minultakin! En ole antanut sen haitata menoa, vaan korvannut sen mustalla hameella ja mustalla juhlavalla sifonkipuserolla :)

   Delete
 9. Hyvä ja erittäin tarpeellinen postaus! Mielenkiinnolla odotan seuraavia osia. Mä en ole edelleenkään saanut tätä projektia itselleni käyntiin...

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig