September 15, 2013

TÄYDELLINEN VAATEKAAPPI: VALKOINEN PUSERO


Edellisellä kerralla vaatekaapin kulmakivet -sarjassa käsiteltiin farkut, voit lukea postauksen täältä. Ja tässä vielä ensimmäinen sarjan postaus. Nyt käsittelyssä on valkoinen yläosa.
 
Valkoisia puseroita voi käyttää ihan millaisten asujen kanssa vain. Ne sopivat juhlaan, arkeen, bileasuun tai kesällä shortsien kanssa. Tärkeää paidan valinnassa on keskittyä materiaaliin ja malliin, jotta paidasta saa mahdollisimman paljon ja pitkään kaiken hyödyn irti. On myös syytä huomioida, että hihattomalle ja pitkähihaiselle on molemmille omat käyttömahdollisuutensa, eli valitse kylmien kausien paidaksi pitkähihainen ja juhla- sekä kesäkäyttöön hihaton tai lyhythihainen. Omat suosikkini löytyvät Mangosta ja Zarasta. Molemmissa on melkeinpä aina valikoimissa todella hyviä materiaaleja ja malleissakin on valinnanvaraa. Alla olevissa kuvissa päälläni on oma suosikkini, Mangon hihaton, pliseeommeltu toppi, joka on mainion materiaalinsa ansiosta läpinäkymätön, rypyttymätön ja se istuu täydellisesti.
 
Värisävyn suhteen kannattaa rohkeasti kokeilla eri sävyisiä valkoisia. Kaikille ei sovi vitivalkoinen, vaan joillakin toimii paremmin luonnonvalkoinen. Tämä selviää vain sovittelemalla.
Juhlakäyttöön valkoinen paita on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä se tuo juhlavuutta mustiin suoriin tai pillimallisiin housuihin tai sitten sen voi yhdistää hameeseen, jolloin kokonaisuudesta tulee klassisen tyylikäs. Juhlakäytössä paidan päälle voi sujauttaa vaikkapa bleiseriin, jolloin kokonaisuudesta tulee hieman virallisempi. Yhtä kaikki, valkoisen paidan kanssa on helppo löytää hyviä hameasuvalintoja ainaisen pikkumustan rinnalle.Rennossa arkisessa menossa klassisin yhdistelmä on valkoinen paita ja farkut sekä korkkarit. Tämä kokonaisuus toimii niin shoppailukierroksella, cocktail-tilaisuudessa kuin töissäkin. Erittäin helppoa ja tässä lookissa ei voi epäonnistua!
  
Työpukeutumisessa valkoinen paita on must. Varsinkin mustan bleiserin kanssa se on sopivan virallinen ja aina uskottava. Sen voi yhdistää arkisempaan hameeseen, farkkuihin tai vaikka suoriin housuihin. Mikäli työpukeutuminen perustuu pitkälti tällaisiin yhdistelmiin, on hyvä varata parikin valkoista paitaa reserviin.
 
Valkoisen paitapuseron lisäksi voi vaatevalikoimaa täydentää muutamalla erivärisellä paidalla. Tässä kohtaa tulee miettiä tarkkaan, mitkä värit toimivat juuri sinulla parhaiten. Entä kuinka paljon annat painoarvoa kauden trendiväreille? Nyt syksyllä punainen, viininpunainen, vihreä ja tummansininen ovat jälleen kerran vahvassa nousussa klassisten beigen ja harmaan rinnalla. Käy siis läpi juuri sinulle, hiustesi ja ihosi väriin parhaiten sopivat sävyt ja hanki pari vaihtoehtoista väriä niiden pohjalta. Oma suositukseni on se, että tummahiuksisten kannattaa suosia vaaleampia sävyjä ja vaaleahiuksisten tummia sävyjä, jottei kokonaisuus jää liian haaleaksi tai synkäksi. Loppusyksyä ja pikkujoulukautta ajatellen tällaiset paidat ovat aivan mahtavia vaatekappaleita, sillä niiden avulla voi vaikkapa töistä juosta suoraan juhlimaan, oikein asustaen tietenkin. Punainen, jadenvihreä ja sähkönsininen ovat oivallisia, hieman erikoisempia ja juhlavampiakin värejä, joilla tyylin saa sopimaan klassisuuden ja trendikkyyden välimaastoon tänä syksynä.
 
 

SHARE:

7 comments

 1. Valkoinen pusero on kyllä ehdoton must! Mulla tosin on niitä varmaan sata ja haluaisin käyttää joka päivä valkoista yläosaa :D jotenkin sen vaan näyttää niin hyvältä!

  http://crushonfash-style.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Mulla ei taida olla yhtään siistimpää valkoista paitaa, pitäs siis hankkia ;)

  ReplyDelete
 3. Tuo sun valkoinen paita on tosi ihana! Ja tosi kivasti sopii kaiken kanssa kuvista päätellen. Tuollaisen mäkin voisin hankkia. Mullakaan ei taida olla yhtäkään siistiä valkoista yläosaa. Voisi kyllä yhden hankkia ja katsoa, tuleeko sitä käytettyä.

  ReplyDelete
 4. Ihana hame noissa ylimmissä kuvissa! Vaalea kiiltelevä ihana! Mistä olet ostanut saisikohan niitä vielä?;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos :) Hame on kirppislöytö mutta alkujaan se on H&M:ltä. Ehkä heille tulee vastaavia myyntiin nyt pikkujoulusesongin käynnistyessä?

   Delete
 5. Täällä yksi juuri blogisi löytänyt ja tykästynyt :) Kerrohan, mistä oot hankkinut tuon mustan bleiserin? Olen tähän asti vähän karsastanut liian virallisen ja "aikuisen" näköistä tyyliä, mutta nyt alkaa tuntua että olisin valmis tuollaista varten. Tänään kävinkin shoppailukierroksella ihan vain bleiseriä etsien, mutta yllätys yllätys ei sitä oikeaa tullut vastaan. Millaista suosittelisit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja tervetuloa mukaan, kiva saada uusi lukija! Bleiska on Zarasta, siellä on tällä hetkellä ihan vastaavia myynnissä monessa eri värissä, joten käy ihmeessä tsekkaamassa!

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig