October 18, 2013

MAAILMAN HELPOIN JAUHOTON PIZZAPOHJA


Iloista perjantaita kaikille!

Minulta on toivottu tasaisin väliajoin viljattomien ruokien reseptejä, joita mielelläni teille jaan, joten tässäpä olisi, näin perjantain kunniaksi tietenkin, pizzaohje! Tämän ohjeen pizzapohja on siitä ihan paras, että se ei vaadi kuin yhden ainoan ainesosan ja valmistus on todella nopeaa. Tämä soveltuu hyvin vähähiilarista ruokavaliota noudattaville, keliaakikoille, viljaa vältteleville ja miksei täytteet oikein valiten myös paleo-ruokavaliota noudattaville. Lopputulos on herkullinen ja täytteiksi voi jokainen valita juuri ne, mitkä itse haluaa.


Viljaton pizzapohja

4 kananmunaa
Suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa pelkät valkuaiset terhakaksi vaahdoksi niin, ettei massa valu lainkaan, kun kulho kipataan nurinpäin. Kun vaahto on valmis, sekoita sinne kevyesti keltuaiset ja heitä ripaus suolaa perään. Kaada massa pellille, tuikkaa uuniin toviksi, kunnes pinta on kullanruskea. Pohja pois uunista, halutut täytteet (omassani on kinkkua, pepperonia, tuoreita herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, oliiveja ja mozzarellajuustoa) päälle ja takaisin uuniin sellaiseksi mukavaksi toviksi, jotta juusto sulaa. Ja sen jälkeen nautitaan!
SHARE:

4 comments

 1. Et tiedä kuinka monta pahaa siis todella pahaa viljatonta pitsapohjaa täällä on tehty :D On ollut pähkinää yms :D aina jääny pitsa syömäti tätä pitää todellakin kokeilla !=D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, tiedän niin tuon tunteen! Täällä myös näiden kolmen viljattoman vuoden aikana on tullut kokeiltua yhtä jos toistakin kammottavaa reseptiä mutta tämä on ollut ehdottomasti paras. Pohja ei maistu kauheasti, mikä on plussaa ja se pysyy kasassa. Tekeminenkin on halpaa ja helpooa, joten kokeile nyt ihmeessä tätä, ennen kuin lannistut :)

   Delete
 2. Tätä ohjetta oon nähnyt suositeltavan myös facebookin karppausryhmässä, mutta en ole vielä itse kokeillut. Ainoa mitä olen kokeillut normipohjien lisäksi on vyötärönmetsästäjän pohja ja sekin on kyllä ihan ok, toki vaativampi kuin tämä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä olen minäkin käyttänyt aikaisemmin mutta jokin siinä tökkii, ikävä kyllä :/ Koostumus on mun makuuni liian rakeinen ja onhan siinäkin viljatuotteita (muistaakseni jotain leseitä?). Tässä pohjassa on tosiaan suurena etuna helppous ja edullisuus :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig