January 14, 2014

HELSINGIN PARAS AAMIAINEN JA BRUNSSI

Olen jo jonkin aikaa innolla kierrellyt Helsingin keskustassa tutkailemassa brunssi- ja aamiaistarjontaa. Olen todennut leipä- ja kakkupainotteisen Fazerin olevan se mukavin paikka etenkin viikolla, vaikkakin olen aina kaivannut sinne vähän ruokaisampaa valikoimaa. Toki sieltä löytyy niin lohta kuin erilaisia juustoja, kananmunia ja kinkkuakin, mutta itse olen viehättynyt eritoten munakokkelipohjaiseen, täyttävään aamiaiseen. Niinpä ennen joulua kävimme porukalla katsastamassa Cafe Engelin vaihtoehdon. Cafe Engel sijaitsee Senaatintorin laidalla ja etenkin aamun pimeydestä esiin valkenevaa päivää voi tiirailla mukavien maisemien ympäröimänä. Engelin tarjoilu on Fazerin seisovan pöydän vastakohda: siellä valintaan listan useista vaihtoehdoista yksi ja tarjoilut kannetaan pöytään. Mikäli haluaa aamukahvinsa lattena, cappuccinona tai muunlaisena erikoiskahvina, tuo se aamiaisen hintaan lisää vain euron. Itse valitsin tietenkin runsaan munakokkeli-pekoniaamiaisen ja voi, miten se vei miltei kielen mennessään! Eikä ollut nälkä enää koko päivänä.


 
Muissa annoksissa oli hieman omaani leipäpainotteisempi sisältö, joten tämä oli ehdoton valinta minulle ja sopii niin karppaajille, hiilaritietoisille sekä niin gluteenitonta kuin paleotyyppistä ruokavaliotakin noudattaville, jos vain jättää paahtoleivät lautaselle. Suosittelen lämpimästi Engelin aamiaista, se veti ainakin omalla kohdallani voiton Fazerin aamiaisesta. Hintakin on samaa luokkaa, pekoniaamiaiseni maksoi noin 14 euroa.
 
Onko teillä brunssi- tai aamiaispaikoista suosituksia? Tai ylipäätään kivoista ja tunnelmallisista kahviloista?
SHARE:

8 comments

 1. Minä olen parin muun "hairahduksen" jälkeen Fasun kannalta. Tosin meillä on kaveriporukassa niin paljon erilaisia allergioita, että se on senkin takia todettu parhaaksi. Keliaakikot etenkin arvostavat sieltä saatavia leipiä ja muuta tarjontaa (jälkiruokaa myöden).

  Tunnelmallisista kahviloista en oikein osaa sanoa, olemme huomanneet nykyisin nauttivamme kahvia toistemme kotona :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Millaiset laput silmillä olenkaan Fazerilla aamiaista syönyt, kun en ole nähnyt siellä kuin tavallista leipää, croissantteja ja kakutkin ovat olleet ei-gluteenittomia? :O Onko siellä siis jossain myös gluteenittomia vaihtoehtoja noille kaikille?

   Delete
 2. Ja kannattaa muistaa, että keliaakikot eivät voi vain "siirtää" leipiä sivuun lautaselta. :) Ruoan täytyy olla täysin gluteenitonta. :)

  Ihana kuulla, että Fasulta saa gluteenitonta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keliakian kohdalla näin on ja tuo annos on helppo pyytää ilman leipäviipaleita, sillä ne eivät ole merkittävä tekijä tässä annoksessa, kuten muissa listan vaihtoehdoissa. Itse noudatan arjessa gluteenitonta ruokavaliota mutten ole keliaakikko, joten siksi tuolla kirjoitinkin pelkästään "gluteenitonta ruokavaliota noudattaville", allergioihin ja yliherkkyyksiin en uskalla ottaa mitään kantaa :) Fazerilta tosiaan saa jonkin verran gluteenittomia leivonnaisia tiskiltä mutta itse en ole niihin aamiaisbuffassa törmännyt.

   Delete
 3. Samaa mieltä. Cafe Engelissä on Helsingin paras aamiainen! Mutta minä olen kyllä sellainen syöppö kai että ei sillä ihan koko päiväksi nälkä lähde, puoleksi kyllä :)

  ReplyDelete
 4. Ihania kuvia. <3 Onneksi on vatsa vieläkin niin täynnä, ettei tullut nälkä näitä ruokakuvia katsellessa. :P

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig