May 10, 2014

KAUNEUTTA LUONNOSTA / KOOKOSÖLJY

Kookosöljystä on moneksi. Ei ehkä heti arvaisikaan, että yhdellä luomutuotteella saa hoidettua monenmoista terveyteen, kauneuteen ja ruuanlaittoonkin liittyvää askaretta. Sen lisäksi, että sillä voi korvata paistorasvat ja muut öljyt ruuanlaitossa, on se mainio apu ihon- ja hiustenhoidossakin. Sillä on myös monta tärkeää tehtävää sisäisesti nautittuna, sillä kookosöljy kiihdyttää aineenvaihduntaa ja voitelee sisuskaluja, millä on suuri merkitys painonhallinnassa ja yleisessä hyvinvoinnissa. Kookosöljyn rasvahapot auttavat pitämään vastustuskykyä yllä sekä niillä on tulehdusta alentava ominaisuus. Itse aloitan jokaisen aamun lusikallisella blogiyhteistyönä saamaani Puhdistamon neitsytkookosöljyä ja sen kanssa otan päivän ravintolisät, joita kookosöljy auttaa imeytymään paremmin. Purtilo onkin jo melkein tyhjä!

 

Kookos ja kauneudenhoito
 • Unohda kalliit ihovoiteet! Kookosöljy on mainio kosteuttaja niin vartalolla kuin kasvoillakin. Varo kuitenkin laittamasta liikaa ja valitse päivävoiteeksi jokin muu tuote. Kasvoilla antioksidantit tekevät mainioita tepposiaan juonteille ja sillä on bakteereita nitistävä vaikutus. Kookosöljy on siis hygieeninen, edullinen ja helppo keino pitää iho raikkaana, sileänä ja puhtaana.
 • Kookosöljy on mainio kasvomeikinpoistoaine. Lurauta öljyä sormiin tai pumpulilappuun ja hiero kasvoille. Mainion kuorivan putsarin saat, kun yhdistät öljyn ja mineraalisuolan, jolloin kasvoista tulee pehmeät ja kuolleet ihosolukot saavat samalla kyytiä.
 • Kookosöljy taipuu notkeasti hiustenhoidon kärkituotteeksikin! Sillä saa kosteutettua kuivaa, hilseilevää päänahkaa ja rutikuivia latvoja. Hiero päänahkaan ja annan vaikuttaa niin kauan kuin jaksat. Pese huolella kosteuttavalla shampoolla ja viimeistele kuivauksen jälkeen vielä latvat pienen pienellä tipalla öljyä, jolloin hiukset kiiltävät ja sähköisyys on mennyt muisto vain.
 • Kuivat kädet ja kynsinauhat saavat nopean lievityksen kookosöljystä. Hiero käsiin ja käy huolellisesti kynsinauhat läpi ja anna imeytyä. Voit käyttää myös puuvillahanskoja rasvattujen kätösten suojana, jolloin öljyn voi antaa imeytyä niiden alla vaikka yön ajan.
 • Kookosöljy on kiva vaihtoehto hierontaöljyksi, sitä voi käyttää deodoranttina ja joidenkin tutkimusten mukaan se toimii suojavoiteena aurinkoa vastaan. Sitä voi laittaa naarmuihin ja esimerkiksi hyttysenpuremiin, sillä monet tutkimukset toteavat sillä olevan paranemista nopeuttava vaikutus.

Lue myös kirjoitukseni spirulinasta ja sen terveys- ja kauneusvaikutuksista TÄÄLTÄ!

(blogiyhteistyö www.puhdistamo.fi)
SHARE:

4 comments

 1. Kookosöljy toimii kyllä mahtavana hiusnaamiona! Iholleni se sen sijaan ei sopinut, sillä se ennemminki kuivatti kuin kosteutti ihoa :/. Tämä juttu sarja on kyllä mielenkiintoinen!! :))

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkeistä. Kookosöljy onkin jo minulla käytössä hiustenhoidossa. Ruuanlaitossa olen jotenkin vielä jumittunut käyttämään oliivi- tai rypsiöljyä. Pitääkin siis kokeilla kookosöljyä myös keittiössä. Deodoranttina en ole sitä vielä uskaltanut käyttää, sillä hikoilen paljon. Huippu luonnontuote kyllä ja tuoksuu niin ihanalle!

  ReplyDelete
 3. Mua kyllä ärsyttää nykysin ihan sikana olla tällänen allergikko :( En voi käyttää mitään ihania pähkinä- ja mantelijuttuja enkä kookoshommeleita.

  Emmi L.

  ReplyDelete
 4. Minä tykkään kookosöljystä hiuksissa (keittiössä myös). Koesteuttaa, teen siitä naamion yleensä tukkaan jotta pysyy kosteus jonka sitten pesen pois. Samoin vartalovoiteena se on käytössä. Edullisin voide hetkeen :)

  P.S. Blogissani olisi haaste odottelemassa :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig