January 27, 2015

HAIR INSPIRATION


(pinterest.com)

Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki on vähän plaah? Siis sellaista, että jotain uutta pitäisi saada, kun kaikki kyllästyttää: vaatteet tuntuvat tylsiltä, oma nassukin näyttää vaativan uusien meikkituotteiden tuomaa hohtoa ja hiukset vain roikkuvat eivätkä suostu minkäänlaiseen yhteistyöhön. Koko olemus vain haukotuttaa. Ennen käännyin tällaisessa tilanteessa aina ensimmäisenä kampaaja-avun puoleen. Oli niin näppärää käydä hakemassa uutta ilmettä uuden hiusvärin avulla. Vaan sitäpä ei ole tapahtunut pian kolmeen vuoteen ja se on pisin aika koko elämäni aikana, kun en ole käynyt kampaajalla päinkään. Jopa lapsena kävin kuitenkin säännöllisesti reuhkaa lyhentelemässä. Voitte siis uskoa, että välillä se täysin samanlaisena pysyvä letti todella kyllästyttää.

Olen kasvatellut hiuksiani ja omaa hiusväriäni esille miltei blogin alkumetreiltä asti. Puhkiblondatun superohuen latvan pois kasvattaminen on ollut käsittämättömän hidasta mutta kun siinä samalla hiuksia on tullut pätkäistyä tasaisin väliajoin, on varsinainen pituuden kasvattaminen ollut vielä paljon hitaampaa. Värin suhteen unelmani ovat hyvin kaksijakoiset: toisaalta olen ihan lapsesta saakka pitänyt tummista hiuksista, sellaisista ihan tummanruskeista. Omani ovat miltei sellaiset, muttei ihan. Ja taas toisaalta kaunis balayage-värikikkailu ihastuttaa aina. Kokosin tuohon kollaasiin kauniita omremaisia balayage-raidoitettuja kutreja, joista ehdoton ykkönen on kollaasin keskimmäinen. Aivan ihana!

Nyt olenkin hieman kahden vaiheilla. Tyssäisinkö kolmen vuoden projektini tähän paikkaan ja marssisinko jonkin luotettavan kampaajan pakeille vaalentamaan latvustoa hieman mielenkiintoisemmaksi? Vai jatkanko sitkeästi tylsyyskuoleman partaalla pelkän oman värin turvin, vielä loput viisi senttiä blondattua latvaa pois kasvattaen?


SHARE:

15 comments

 1. Mä menisin kampaajalle:) kun tosta saa niin helposti sulle ton lookin mitä haet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin siitä saisikin mutta mietin lähinnä sitä, haperoituvatko latvat blondauksesta taas uudestaan, juuri kun olen päässyt pahimmista blondituhoista eroon :D Toisaalta tuo look olisi helppo saavuttaa. Hmm...

   Delete
 2. Mulla oli samanlainen projekti käynnissä ja sain sen päätöseen viime syksynä, kun sain viimeiset vaaleat latvat leikattua pois. Meinasin luovuttaa loppumetreillä ja värjätä, mutta kannatti kuitenkin katsoa lopputulos oman värin kanssa. Hiukset nimittäin näyttää ihan erilaisilta, kun niissä on nyt pelkkää omaa väriä. Välillä tekee edelleen mieli värjätä, mutta jatkuvan juurikasvun ajattelu on pitänyt mut kuitenkin väripurkeista erossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuo juurikasvu ja säännöllisen värjäämisen "pakko" kyllä karistaa mielestä heti värjäämispohdinnat. Ei kiitos niille. Sen sijaan juuri tuo raidoitus vain latvoihin ja pituuksiin olisi niin näpsäkkä, kun juureen ei mitään tulisi. Olen joka toinen päivä iloinen omasta väristä ja joka toinen päivä ailahtelevainen mieleni halajaisi jotain kivaa piristystä kuontaloon :D

   Delete
 3. Mä en tajua, miten oot jaksanut olla noin kärsivällinen. En mä vaan, kampaaja kutsuu useamman kerran vuodessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No arvaa, tajuanko minä itse? :D Tämä kasvatushomma on ollut jotain niin poikkeuksellista mulle, ettei sitä usko itsekään. Kun on värjännyt muutaman viikon välein hiuksia ties kuinka monia vuosia ja jaksanut panostaa niihin ihan liikaa, on aika järkytys muuttaa kelkan suunta täysin ja vielä moneksi vuodeksi. Ei yleensä into riitä mihinkään näin pitkäjänteiseen mutta hiukset ovat kuitenkin niiiiiin tärkeät :)

   Delete
 4. Mulla on just sama hiustenparanusprojekti päällä ja kestänyt kans jo vuosia. :D saman asian kans painin, luovutanko ja teenkö tälle jotain vai enkö tee.. Hirveä tilanne :D oikeasti kun tuntuu siltä että joku hiiri katsos peilistä.. Ei vaan osaa päättää. :) hyvältä näyttää nuo sinun hiukset <3 ja kieltämättä kauniita nuo kollaasiin hiukset :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, samis! Se hiiritunne tuossa juuri onkin, kun vertailee muiden ihmisten kauniisiin, kiiltäviin värjättyihin kuontaloihin. Pöh! Hiukset on ihan oma tarinansa, kun kaikkea muuta voi vaihtaa päivittäin: vaatteet, meikit, asusteet, jne. Hiuksiin voi toki tehdä erilaisia kampauksia (ne, jotka homman osaavat) mutta väriä ei tuosta vaan muuteta.

   Delete
 5. Oot kyllä ollut tsemppari! :D Venttaisin vielä syksyyn, kun sit näät sen projektin lopputuloksen, minkä takia oot kärsinyt kolme vuotta. Jos sittenkin vielä himottaa, niin go ahead! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No olen joo, ihmetyttää itseänikin :D Juuri eilen napsaisin muutaman sentin pituudesta pois (TAAS), joten himot muutoksen saamiseksi ovat kovat, haha! Maltti on kuitenkin valttia. Katsotaan, jos tämä fiilis tässä nyt pysyväksi seuralaiseksi jää, niin sitten pitää jotain tehdä.

   Delete
 6. Sulla on todella kaunis oma väri hiuksissa! Suosittelen malttamaan vielä hetken, niin ainakin mä tekisin, jos mulla olis noin hyvä pigmentti ja olisin kasvatellut omaa väriä esiin kolmen vuotta :) Jos päädyt haluamaan väriä, niin kannatan balayage-raitoja, ne on kyllä kauniita, eikä juurikasvu tule häiritsemään! Pahinta on just se värjäyskierre, itsekin oon siitä hommasta päässyt eroon, eikä paluuta ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Stella :) Joo, en kyllä ihan heti ole värjäämässä hiuksia mutta vaaleahkot balayage-raidat voisivat olla kyllä sellaiset helpot, jotka voi sitten kasvattaa taas pois. Juurikasvukierteeseen en halua ennen harmaantumista :D

   Delete
 7. Todellakin kyllä balayage-raidoille!! Aluksi vaikka vähän varovaisemmin ja sitten mahdollisesti lisää tuommoisia raitoja, jos tukan kunnon huononeminen epäilyttää? :) Sullahan on kuitenkin lähes optimaaliset (värjäämättömät ja vaalentamattomat) hiukset sellasiin, itsekin haaveilen mutta pelottaa jo ennestään vaalennetun hiuksen vaalentaminen..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, sanos muuta. Helppoa olisi mutta hölmöltä se tuntuisi. Kova projekti ja sitten lopuksi kruunaisin sen vaalentamalla latvoja, mistä olen juuri eroon päässyt :D Toisaalta kuten sanoit, voisihan niitä ottaa vain vähän, sekin jo toisi aivan uutta ilmettä lettiin.

   Tuo vaalennetun vaalentaminen on aina vähän nihkeää, kun lopputuloksesta ei voi olla varma. Jos on kuitenkin hyväkuntoiset, niin voihan siitä ainakin neuvotella kampaajan kanssa? Toivottavasti saat jossain kohtaa ainakin haaveesi toteutettua :)

   Delete
 8. Kasvatusprojektia on mullakin takana kaksi vuotta ja huomenna kampaajalle :D Enää en koko päätä värjää, mutta raitoja kyllä. Oma tukka on kiva, mutta pikkasen tylsä, tavallinen suomalainen vähän likainen vaalea. Muuten se olis tosi kiva, jos sitä osaisi edes jotenkin laittaa, mutta kun taidot rajoittuvat ponihäntään ja aukipitoon. Aloitan uudessa työpaikassa maanantaina, joten perustelen uutta ilmettä sillä ;D

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig