March 12, 2015

DIY BALAYAGE / OMBRÉMuutama viikko sitten pohdin hiusinspiraatiopostauksessani, pitäisikö minun heittää viime metreillä hanskat naulaan oman värin kasvattamisessa ja hankkia kutreihini jonkin sortin balayage-fiilistä vaaleampien raitojen avulla. Pähkäilin ja mietin ja pohdin. Sen jälkeen, kun päätin tekeväni homman ihan omin pikkuisin kätösin, aloin tutkimaan, miten saisin lopputuloksesta sellaisen, ettei tarvitsisi koko päätä ajella kaljuksi tai kulkea vuotta pipo päässä. Pahin virhe ombré-värjäystä tehdessä on lyödä vaalennusaine latvoihin häivyttämättä rajaa yhtään. Se jännitti minua eniten, joten kiinnitin siihen erityisen paljon huomiota. Toinen pelkoni kohdistui siihen, että vaalennusainetta pääsee vahingossa pieniä määriä vääriin paikkoihin, jolloin tuloksena on leopardikuosinen letti. Kumpaakaan ei tapahtunut, kiitos massiivisten esivalmistelujen, ja jopa aviosiippani sanoi, ettei uskoisi minun itse vaalennusta tehneen (no, onko tuo nyt kohteliaisuus vai onko hän vain nähnyt vuosien saatossa liikaa värjäysepäonnistumisiani, tiedä häntä...). Harmillista on se, että nämä raidat jäivät hiukan liian alas ja sävy jäi turhan lämpimäksi - näissä kuvissa se näyttää jopa punertavalta, mitä se ei kuitenkaan luonnossa ole.
Nyt on siis taputeltu toistaiseksi blogini alkumetreiltä käynnissä ollut oman värin kasvattaminen. Viimeisimmän osan projektista voit käydä lukemassa täältä.
Miten tämän ombré-balayage-värjäyksen sitten tein?
Ostin Schwarzkopfin Blonde-raita-aineen, sävy M4, joka vaalentaa 2-3 astetta. Vaalensin pääasiassa omaa värjäämätöntä virgin-hiustani, joten tuota suurempaa väriaste-eroa en olisi voinut laittaakaan. Tein normaalit suojaamisoperaatiot ja sen jälkeen tein vaakasuoran jakauksen niskaan niin, että vain pieni osa hiuksista jäi alas ja loput nostin ylös odottelemaan. Tästä alas jääneestä osiosta otin pienempiä, ehkä kolmen sentin pituisia osioita ja nappasin jokaisen osion molemmista ulkoreunoista ohuet hiuskaistaleet ja nostin loput pois tieltä. Tein tämän koko päähän jakaus jakaukselta jättäen aina ne pikkuosioiden ulkoreunat vapaasti roikkumaan ja niiden keskiosan tiukasti pois tieltä. Kun olin käynyt läpi kaikki hiukset, oli vapaana noin 1/3 hiuksista ja loput kiinni. Jättämällä osan vaalentamatta takasin sen, ettei hiuksista tule liukuvärjätyt, vaan enemmänkin valoraitaiset balayage-tyyliin. Lopuksi tupeerasin hentoisesti kaikki vapaasti roikkuvat hiusosiot ja aloitin vaalennusaineen lätkimisen latvoista ylöspäin. Tupeerauksen avulla rajasta ei tullut tönkkösuoraa, vaan hyvin pehmeä ja huomaamaton. Annoin vaikuttaa 25 minuuttia ja laitoin vielä hopeahoitista pesun yhteydessä. Tosi helppoa ja nopeaa, vaikkakin tuohon poimimiseen ja hiusten järjestelyyn meni aikaa reilusti. Itse värjäys oli tosi pikainen toimitus.
En ole mikään hiusalan ammattilainen mutta pidän lopputuloksesta ja se on mielestäni melko onnistunut. Haluan kuitenkin vielä jatkaa hieman korkeammalle tuota valoraitaa ja taittaa väriä kylmemmäksi. Mietin, olisiko siinä syytä turvautua kampaajan apuun? Saa suositella hyviä kampaajia!

In English
Here's my new hair! I did DIY balayage on my hair and it turned out nice, I think. I used Schwarzkopf's Blonde highlight M4 kit.
SHARE:

8 comments

 1. Voi, miten kaunis tukka! Onnistuit tosi hyvin värjäyksessä.

  ReplyDelete
 2. On kyllä tosi vaikea uskoa, että on itse värjätty! (ei siis millään pahalla...) On kyllä kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha! Siihen nähden, että olen viimeksi koskenut raita-aineeseen yli 10 vuotta sitten, on mielestäni tulos oikein kohtuullinen :) Kiitos ihana <3

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig