April 10, 2015

BLACK & WHITE IN THE KITCHENSisustusaiheisia postauksia on toivottu paljon, joten täältä pesee! Asumme melkoisen kompaktissa kodissa tällä hetkellä, mikä ainakin itselleni on vain ja ainoastaan positiivinen juttu. Edellinen koti tuntui liian suurelta neliöhukkineen ja oli mahtavaa muuttaa 25 neliötä pienempään asuntoon, tässä tapauksessa kaksikerroksisesta isohkosta rivariasunnosta avokeittiölliseen kerrostalokaksioon. Samalla omaisuus kutakuinkin puolittui hurjan kirppistelyn, Toreilun ja Huutonettailun avulla ja toki mustilla jätesäkeilläkin oli oma osansa prosessissa. Oli jotenkin hulvatonta, miten juuri ennen muuttoa meillä ravasi joka päivä vähintään yksi noutaja ja tavaraa hävisi kuin huomaamatta. Muuton jälkeenkin olen vähentänyt tavaraa, hieman Tavara päivässä pois -hengessä. Keittiössä on tyhjää hyllytilaa ja tarvetta ylimääräiselle säilytystilalle ei ole ollut lainkaan, vaikka juuri siitä tingimme hurjasti pienempään kotiin muuttaessamme. Varsinaista tilaa tärkeämpää minulle sisustuksessa ovat järjestys, väljyys, siisteys ja rauhallisuus. En halua ylimääräisiä tavaroita lojumaan nurkkiin, vaan kaikella täytyy olla jokin tarkoitus, mielellään kaksikin.
 
Seuraava koti tulee kuitenkin olemaan aivan saman kokoinen kuin tuo liian suureksi parjaamani, nykyistä edeltäväkin, hah! Neliöt ovat kuitenkin hieman toisin sijoitellut ja avaruus tulee olemaan yksikerroksisessa valoisassa kodissa ykkösteemana, joten turhaa roinaa emme sinnekään kanna. Siis sitten joskus, kun muutto vihdoin koittaa. Sitä ennen aion nauttia täysin siemauksin tästä ihanan pienestä kodista (no, onko 60 neliön asunto niin kovin pieni, se lienee suhteellista) ja tässä kevään aikana onkin tullut tehtyä pieniä kotihankintoja. Sellaisia, jotka ovat odottaneet toteutumistaan jo liian pitkään. Niistä yksi on uusi kahvikoje. Kahden kahviriippuvaisen taloudessa sillä on suuri rooli mutta niin vain käytössä oli peräti kaksi vuotta väliaikainen halppiskeitin, joka oli loppuvaiheessa otettava aina pois seinästä turvallisuussyistä ja joka mekkaloi päällä ollessaan kuin joukko teekkareita vappuyönä. Lopulta hyvän tarjouksen sattuessa eteen oli vihdoin aika tehdä asialle jotain ja niinpä kahvinautinnon takaa tätä nykyä Boschin Styline-kahvinkeitin. Eikö olekin söötti kapistus? Halusin ehdottomasti kiiltävän valkoisen vekottimen Strömen valkoisen vedenkeittimen aisapariksi ja tämä on voittanut sen sun tämän testin, joten kaikkien speksien natsatessa oli helppo tehdä valinta. Suosittelen lämpimästi tätä, tosi kiva käyttää irrotettavan vesisäiliön, kahden tunnin aikakatkaisun ja todella kuumana pitävän levyn vuoksi. Ja kuten todettu, nättikin se on. Väreinä valkoisen rinnalla on musta ja hopea.

Millaista kahvia lukijat juovat ja onko keittimellä tai kahvin laadulla suuri merkitys arjessanne?

Ihanaa viikonloppua, toivottavasti aurinkoa piisaa!

10 comments:

 1. Minä kuulun siihen ihmiskuntaan, joka juo liki kahvia kuin kahvia. Onko noloa sanoa, että pidän oikeasti juhlamokasta? Meillä on miehen toimesta laadukas kahvinkeitin kotona, mutta taitaa hän enemmän nauttia kuin minä. On joku kapseli vempainkin jonka anoppi hankki, aika vähän tulee käytettyä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ollenkaan, jokaisella on omat preferenssinsä :) Yksi parhaista on Lidlin alle 2 euron ranskalainen pussisufe, jossa on hinta-laatusuhde kohdallaan, vaikkei sekään mitään maailman erikoisinta ole. Ah, siitä tulee ihanat maitokahvit!

   Delete
 2. Oho, meillä on sama keitin! Hyvät sumpit keittää kyllä. Meillä juodan ihan perus-Presidenttiä mutta tumma paahto on eniten mun makuun.

  Ihana blogi sinulla, saitpa tästä heti uuden lukijan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä maku teillä siis ;) Ja todella kiva, että sain sinusta lukijan, tervetuloa :)

   Delete
 3. Juon ihan peruskahvia, vaikkakin silloin harvoin kun käyn kahvilla ulkona, voin tilata cappuccinon. Mulla on kahvinkeittimen hopeinen Moccamaster, joka keittää maailman parhaat kahvit! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on toimistolla Moccis, joten sitäkin tulee käytettyä myös! Kelpo masiina :)

   Delete
 4. Moikka! Sisustuspostauksesi ovat aina yhtä kivoja! Kevään kolkutellessa ovelle tekisikin mieli jo korkata parveke... ;) Voisikohan siis toivoa pihapostauksia, jos teillä on parveke/piha? Tai miksei vaikka inspiraatiota noin muuten vain, vaikkei omaa pihaa löytyisikään!


  Mukavaa viikonloppua!
  Janina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Janina! Kiva idea, kiitos siitä! Parveke on, joten laitetaanpas agendalle näin kiva aihe :) Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Delete
 5. Miten ihanan näköistä teillä on! Arvaa vaan miten kuumeisesti odotan, että saataisi tuota meidän kotia remontoitua, kun katselee näitä sun sisustuspostauksia... :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihana! Mutta hei, pikku hiljaa, yksi remppajuttu kerrallaan. Ajattele, miten upea fiilis sitten on! Ja muista nauttia prosessista ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...