April 20, 2015

OPAS JUHLA-ASUJEN VALINTAAN

Loppukevät ja kesä ovat juhlien ja niiden myötä juhlapukeutumisen kulta-aikaa. On rippijuhlia, valmistujaisia, häitä, puutarhajuhlia, grillibileitä, ihan valtavasti kaikenlaista hauskaa. Oma juhlapukeutumiseni pohjaa pitkälti siihen, millainen tilaisuus on: muodollinen vaatii omat kommervenkkinsä, rennompi tilaisuus antaa melko vapaat kädet pukeutumisenkin suhteen. Myös juhlien pitopaikka vaikuttaa, sillä esimerkiksi ranta- ja kartanohäät saattavat poiketa tyylillisesti toisistaan paljonkin. En tee tästä nyt etikettiaiheista postausta, vaan ajattelin koota tähän hieman inspiraatiota juhlapukeutumiseen omien juhla-asujeni ja kollaasien muodossa.
KLASSISUUTTA PERINTEISIIN JUHLIIN
Viime kesänä juhlia oli todella paljon. Sukulaistytön ristiäisiin puin päälleni hempeää ja romanttista (tästä asukuviini) väriä juhlavan pitsihameen ja sifonkipuseron muodossa. Ristiäisiä vietettiin luonnollisesti sisätiloissa, joten tällainen hieman klassisempi asu sopi tilaisuuden luonteeseen ja pitopaikkaan hyvin.
PUUTARHAJUHLIIN
Veljenpojan rippijuhlat pidettiin hellepäivänä puutarhahenkisesti ulkona ja asukin oli helppo valita. Pitkä sähkönsininen maksi (tästä asukuviin) ja kuvasta poiketen mustat nahkaballerinat ja pieni clutch-laukku olivat rentoon mutta tärkeään juhlaan hyvä yhdistelmä. Ulkotiloissa juhlittaessa on muuten hyvä muistaa, että piikkikärkiset korkkarit saattavat hankaloittaa tyylikästä juhlaolemusta korkojen upotessa tämän tästä nurmikkoon. Nätit ja sirot tasapohjaiset sandaalit tai baltsut ovat sen sijaan juhlapaikkaan sopivammat ja niiden kanssa on helpompi keskittyä itse juhlintaan.
COCKTAIL-HENKISIIN PIRSKEISIIN
Isot syntymäpäiväjuhlat, hääpäivän vietot tai muut epäviralliset, usein illalla vietettävät juhlat ovat hyvä paikka pukeutua pikkumustaan tai muuhun vastaavaan, cocktail-henkiseen asuun. Itselläni on tiedossa eräät isot pirskeet parin viikon kuluttua ja olen kaavaillut laittavani Ivyrevelin Agate Dressin "pikkuvalkoiseni" (tästä asukuviini) päälleni. Asusteet ovat vielä auki mutta simppelin mekon kanssa näyttävä statement-kaulakoru tai vaikka vain kirkkaanpunainen huulipuna toimii katseidenkääntäjänä.
RENTOILUUN
Hyvin rentoon menoon, esimerkiksi kavereiden kesken terassi-illanviettoon voi pukeutua jo todella epämuodollisesti, lämpiminä päivinä jopa hyvin keveästi. Tällaiseen juhlahumuun sopii rento trikoomekko tai vaikkapa söpöt shortsit, joita voi juhlavoittaa korkkareilla. Viime kesänä hellepäivän rantaterassi-iltana asustin kokonaisuuden juuri rentojen farkkushortsien ja nudesävyisten korkkarien ympärille (tästä asukuviin).
TYYLIOPAS
Jos vielä kaipaat apuja juhlamekon asustamiseen, ota suunnaksi Juhlamekkojen tyyliopas, johon on koottu kesäisiä vaaleita juhlamekkoja ja asustettu ne erilaisin teemoin! Tässäpä alla vilkaisu tyylioppaan tarjontaan parin heidän laatimansa kollaasin muodossa.
SHARE:

5 comments

 1. Mulla on tiedossa kesällä yhdet rippijuhlat. Tietysti nyt on vähän vaikea vielä miettiä asukokonaisuutta, koska säästäkään ei tiedä... Tästä postauksesta oli kuitenkin jonkin verran hyötyä. :) Voisitko ehkä tehdä vielä postauksen, miten pukeutua keikoille (toinen sisätiloissa, toinen ulkotiloissa)? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Rippijuhlat voi olla melkein millaiset vain, joten kannattaa hieman kuulostella järjestäjien tunnelmia. Joillain on hyvin arvokas illallistilaisuus, joillain taas heitetään kengät nurkkaan ja grillataan pihalla hyvin rennosti. Sää on Suomessa kyllä aina otettava huomioon, joskin huivit ja bleiskat ovat näppäriä lämmikkeitä vaikkapa hihattoman juhlamekon kaveriksi.

   Kiitos ideasta, meinasitko siis ihan perus klubikeikkaa ja ulkoilmakeikkaa, vai festareita tms.?

   Delete
  2. Toinen on ulkoilmakeikka, toinen on vähän konserttimainen...

   Delete
 2. Ihana postaus! Mahtava! Meillä on kahdet häät kesällä ja kyllä sitä formaalia vaan niihin kaivetaan ylle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Häät ovat kyllä siellä etikettipuolella tosi tarkkaan määriteltyjen partyjen puolella, jjoskin niissäkin on tosi paljon variaatiota nykyään, onneksi. Mutta toisaalta on kiva välillä pukeutua oikein viimoisen päälle juhlavasti. Sellaisia tilaisuuksia ei niin usein kuitenkaan tule vastaan arjessa :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig