May 2, 2015

EASY MACARONSAjattelin jakaa teille erittäin helppojen macaron-leivosten ohjeen, mikäli tämä ei ole vielä tuttu. Olen tehnyt näitä muutaman kerran ja näissä ei voi epäonnistua. Ainakaan ohjeita noudattamalla.

Monissa marketeissa myydään macaron-kakkumix-paketteja, hinnaltaan ne ovat alta neljän euron. Paketissa on kaksi pussia, joista toinen sisältää jauheen kuoria varten ja toisesta saa tekaistua makoista täytteen. Makuja taitaa olla kaksi erilaista, suklaa ja mansikka, joista olen tehnyt vain tuota jälkimmäistä monen monta kertaa. Tekemiseen ei tarvita mitään muuta kuin kakkumix, vettä ja voita sekä uuni. Itse otin avuksi silikonisen macaron-maton kuorien muotoilussa mutta ilmankin pärjää. Paketissa on selkeät ohjeet ja oma pursotin, jolla saa taikinan nätisti puristettua ja tehtyä kuorista pyöreitä. Ohjeen mukaan tästä  määrästä tulee 12 macaronia eli 24 kuorta mutta itse sain peräti 22 valmista leivonnaista, joten paketin mitoitus on selvästi normaalia suuremmille leivoksille. Yhdestä paketista siis riittää  vaikka hiukan isommaksikin tarjoilusatsiksi kevään ja kesän juhliin tai illanviettoon. Parasta on se, että nämä macaronit voi tehdä  jo edellisenä päivänä, sillä maku vain paranee jääkaappisäilytyksen avulla. Nam.
SHARE:

8 comments

 1. Hei, kiitos vinkistä, täytyypä joskus kokeilla! Mukavaa toukokuun alkua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, tuosta ei voi enää helpommaksi mennä :) Oikein ihanaa kevättä sinulle!

   Delete
 2. Oi kiitos tästä herkkuvinkistä. :) hyvää kevättä!

  ReplyDelete
 3. Olipa kiva herkkuvinkki! Mietin vain, että maistuuko nää ihan aidoilta? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomatonta kyllä mutta nämä maistuvat ihan superhyviltä ja koostumus on juuri oikea: kuori on ohut ja rapea sekä sisältä sopivan sitkeä, aivan kuten kuuluukin. Maun puolesta nämä ovat vähintään yhtä hyviä kuin peruskonditoriasta saatavat. Ohjetta kannattaa noudattaa prikulleen, jotta taikina saa juuri oikean tekstuurin, se nimittäin vaikuttaa myös makuun. Ekan kerran epäonnistuin täysin, taikina jäi liian löysäksi ja lopputulos oli hyvin jännittävä mutta sen jälkeen olen vatkannut taikinaa riittävästi ja käyttänyt tuota mattoa, joiden ansiosta onnistunut lopputulos on taattu :)

   Delete
  2. Ok kiitos vinkeistä! Täytyy joskus testata! :)

   Delete
 4. Olen tätä pakettia pyöritellyt kaupassa jo, mutten ole ostanut. Testaan ehdottomasti tämän kesän aikana, koska itse tehdyt macaronsit ovat aikaa vieviä.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig