June 3, 2015

ACTIVE WITH SONY + ARVONTA LUKIJOILLE


Muistan kuin eilisen sen joulun vuonna 1998, kun joulukuusen juurella komeili odotettu ja himoittu lahja: ensimmäinen ikioma kännykkäni. Olin saanut puhelimen saannille ehdon, jonka mukaan minun tuli nostaa jokaista kouluarvosanaani vähintään yhden numeron verran, jotta joulupukki toisi minulle matkapuhelimen lahjaksi. Tein koko syksyn ajan läksyt tunnollisemmin kuin koskaan, käsi nousi ennätyksellisen monta kertaa jopa matikan tunneilla ja koetuloksissa kannettiin tarkkaan tehdyn työn hedelmää. Mikä motivaattori olikaan 14-vuotiaalle minulle, kun tiesin saavani antennipäisen Nokian 3110-puhelimen palkkioksi uurastuksestani. Muistan myös, kuinka samaan aikaan naurettiin silloin vielä utopistiselta tuntuneelle ajatukselle, miten joskus tulevaisuudessa kännyköillä voidaan soittaa kuvapuheluita ja lankapuhelimet ovat hämärä muisto vain. Teknologiassa on otettu valtava harppaus todella lyhyessä ajassa ja nykyään on aivan normaalia olla puhelin kourassa koko ajan, sillä se on jotain ihan muuta kuin pelkkä satunnaiseen soittamiseen tarkoitettu väline. Se on yhteydenpitolaite, jolla kommunikoidaan parhaimmillaan koko muun maailman kanssa. Sillä otetaan kuvia. Sillä nauhoitetaan videoita ja levitetään ne koko maailman nähtäväksi. Sillä hoidetaan pankki-, vakuutus- ja laina-asiat. Sillä voi hoitaa ruokaostokset. Sillä voi aloittaa ja lopettaa ihmissuhteita. Sillä voi tehdä kaiken tekemättä itse fyysisesti mitään, paria sormen napautusta lukuun ottamatta. Ensimmäisen älypuhelimeni hankin vuonna 2011, tuo valkoinen raasuni, joka kesti hyvin aikaa mutta laturi- ja akunvaihdoista sekä päivityksistä huolimatta sanoi sopimuksensa irti aikaisemmin keväällä. Onneksi Sony pelasti tilanteen ja tämä todella Sony-orientoitunut perhe sai uuden laitteen valmistajalta, jonka edustus meillä TV-, kotiteatteri- ja Playstation- sekä tablettipuolella on ollut todella vakuuttavaa. Valinta uuden puhelimen suhteen oli siis helppo!
Tarvitsen puhelinta luonnollisesti päivittäin ja todella moneen eri asiaan. Vekottimen täytyy olla luotettava ja helppokäyttöinen ja siinä täytyy olla toimiva käyttöjärjestelmä. Edellinen luurini oli HTC, jonka kautta tutustuin Androidiin ja se tuntui niin omalta systeemiltäni, etten edes olisi harkinnut muita käyttäreitä. Uudenkarheassa ja vedenpitävässä Sony Xperia M4 Aquassani* on kaikki, mitä tarvitsen aktiiviseen elämääni: muotoilu, sisältö ja käytettävyys sekä akun kesto ovat juuri sitä, mitä pitääkin. Puhelimen lisänä sain SmartBand Talk -aktiivisuusrannekkeen*, jollaisen arvon tämän postauksen loppupuolella eli joku teistä lukijoista voittaa itselleen samanlaisen. Ranneke on todella mainio kapistus, sillä se toimii uusimpien Android-puhelinten kanssa ja akunkesto on peräti kolme päivää. Lyhykäisyydessään ranneke monitoroi käyttäjänsä jokaista liikettä ja unta ja kertoo aktiivisuustasosta ja data tallentuu suoraan puhelimeen Lifelog-sovellukseen. Sovelluksessa voi määritellä omia tavoitteita kulutuksen, unen tai vaikkapa päivittäisen askelmäärän suhteen ja samalla näitä lukemia voi seurata rannekkeesta. Rannekkeen kautta voi myös lukea näppärästi puhelimeen saapuvat sähköpostit, ilmoitukset ja käyttää puhelintoimintoa, sillä rannekkeessa on sisäänrakennetut mikrofoni ja kaiutin. Aika hurjaa, vai mitä? Ranneke on vesitiivis, joten sitä voi pitää ihan missä ja koska vain: liikkuessa, nukkuessa, töitä tehdessä, uidessa. Näin kesällä on kiva katsella, miten paljon vaikkapa ulkopelit perheen kesken tai järvessä uinti nostavat aktiivisuutta. Ranneke jopa kertoo, kuinka kauan käyttäjänsä on kuluttanut aikaa esimerkiksi musiikin kuunteluun, nettailuun tai Facebookissa oleskeluun! Näin pääsee helposti kärryille siitä, millaisiin aikasyöppöihin loppujen lopuksi kiireisenkin kallisarvoinen aika hupenee. 
Olen käyttänyt ranneketta nähdäkseni, miten aktiivinen olen arjessani, sillä liikun paljon paikasta toiseen ja päivät ovat toisinaan hyvinkin lennokkaita. Ranneke ei anna armoa, vaan todellisen kuvan siitä, kuinka paljon käyttäjänsä nukkuu tai liikkuu ja tiedämmehän, että kumpikin aktiviteetti on todella tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta kaikille. Itse kulutan urheillessani lähinnä lenkkipolkuja ja koen arkiliikunnan isoksi osaksi päivittäistä elämääni, sillä taitan matkoja mahdollisuuksien mukaan jalan tai pyörällä. Koen, että rannekkeen avulla mieli orientoituu tehostamaan aktiivisuutta, sillä oman toiminnan seuraaminen ranteesta antaa sopivaa painetta ja motivaatiota eikä aktiivisuus hetkeksikään unohdu. Koko aikaa ei toki tarvitse käyttää kuntosalilla huhkimiseen, vaan levon ja unen saanti on yhtä tärkeää. Siksi niiden seuraaminen rannekkeen avulla on todella mielenkiintoista ja saadun tiedon avulla on helppo tehdä muutoksia esimerkiksi unen määrän lisäämiseksi tai netissä vietetyn ajan vähentämiseksi. Olen aina tiennyt nukkuvani melkoisen riittävästi, menen arkena aikaisin nukkumaan varhaisten aamuheräämisten vastapainoksi. Epäröin hieman ranneke kädessä nukkumista mutta eipä se mikään ongelma ollut. Aamulla on hauska katsastaa, kuinka kauan todellisuudessa nukuin. Käytän erästä yötä esimerkkinä: kävin yöpuulle hieman jälkeen kymmenen ja nousin kuudelta, joten näennäisesti nukuin vajaat kahdeksan tuntia. Todellisuudessa olin unitilassa ainoastaan vajaat seitsemän tuntia, joista 2 tuntia syvää unta ja loput kevyttä. Voin kertoa, että tähän seurantaan jää koukkuun välittömästi ja monitorointi on melkoisen täsmällistä. Se rekisteröi kaikki puhelimella tapahtuvat aktiviteetit, kuten jo mainitun Facebookissa vietetyn ajan, nettiselailun, kameran käytön ja jopa Pleikkarilla pelaamisen.

Sony Xperia M4 Aqua vastaa puhelimena päivittäisiin älypuhelintarpeisiini, en voisi olla tyytyväisempi. Yksi merkittävimmistä parannuksista edelliseen ja ainoaan aikaisempaan älyluuriini verrattuna on tasokas 13-megapikselinen kamera, jolla saa otettua tarkkoja kuvia nopeasti ja sen f2.0-aukko on melkein yhtä hyvä kuin järjestelmäkamerani lempiobjektiivissa. Mukana on kuvankäsittelyohjelmia, joilla saa muutamalla napautuksella korjattua kuvan valotusta, virheitä, väritystä tai rajausta. Suuri viiden tuuman ruutu on tässä, kuten monessa muussakin toiminnossa hyödyksi, vaikka välillä juuri koko tuntuu olevan ainoa pienen miinuksen arvoinen seikka tässä laitteessa, taskut kun tuppaavat takeissani olemaan hieman liian nafteja puhelimen säilyttämistä varten mutta laukkuun tämä luuri sujahtaa tietysti ongelmitta. Toisaalta laadukas kamera mahdollistaa järkkärin jättämisen kotiin ja pienemmän käsilaukun käyttämisen, sillä kamera on aina puhelimessa mukana. Suuri näyttö on hyödyksi myös vaikkapa leffoja Netflixistä katsoessa, sillä käytän esimerkiksi matkoilla puhelinta bloggailun, musiikin kuuntelun, sarjojen tai leffojen katselun välineenä. Kompaktia ja näppärää!Muita mainitsemisen arvoisia seikkoja muiden muassa ovat vedenkestävyys ja silmiä hivelevä ulkonäkö. Valkoinen on ehdottomasti suosikkivärini kaikissa teknisissä vekottimissa, vaikka M4:n erikoisväri vadelmanpunainenkin on syötävän söpö. Sisältöä voi muokata juuri niin runsaaksi tai minimalistiseksi kuin itse haluaa ja tarvittavat toiminnot saa sijoitettua oman maun mukaan eri ruutunäytöille. Itse tykkään simppelistä aloitusnäkymästä ja pidän siinä vain tärkeimmät toiminnot jokapäiväistä elämää helpottamassa.
 OSALLISTU ARVONTAAN!
Lopuksi teillekin jotain huippukivaa, sillä sain Sonylta Smart Band Talk SWR30 -aktiivisuusrannekkeen arvottavaksi! Rannekkeen arvo on 159 euroa ja se toimii tosiaan kaikkien uusimpien Android-puhelinten kanssa, ei siis pelkästään Sonyn luurien kanssa. Osallistu arvontaan jättämällä viesti kommenttiboksiin ja olet mukana yhdellä arvalla! Saat kaksi arpaa, jos liityt lukijakseni tai olet jo valmiiksi sellainen Bloggerin tai Bloglovinin kautta. Kolmannen arvan saat, jos käyt tykkäilemässä Sonyn Facebook-sivuista tai jos jaat somessa Sony-aiheisia kuvia hashtageilla #activewithsony tai #sonyxperiafi.

Arvonta päättyy tiistaina 16.6. Muistathan ilmoittaa viestissäsi, monellako arvalla olet mukana!


HUOM! Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Arvonta suoritettiin random.orgin satunnaisnumerokoneen avustuksella ja tällä kertaa arpaonni osui arpaan numero 23 eli Hukkakukkaan!*Puhelin ja aktiivisuusranneke saatu Sonylta.
SHARE:

74 comments

 1. Huomenta! Yhdellä arvalla olen mukana. :) t.Mariluu mariluu(at)gmail.com

  ReplyDelete
 2. HennaH
  Yksi arpa minulle. Lumialla kokeilisin toimiiko ranneke.

  henna.holappa1@luukku.com

  ReplyDelete
 3. Mukana kolmella arvalla. :)

  ReplyDelete
 4. Yhdellä arvalla mukana! :)

  johannasyrja@hotmail.com

  ReplyDelete
 5. Todellakin mukana arvonnassa!
  tepzku@hotmail.com

  ReplyDelete
 6. Kaksi arpaa :) poikaystävälläni on käytössä äitini aktiivisuusranneke ja ihan mielenkiintoiseltahan se vaikuttaa. mar.marttinen(at)gmail.com

  ReplyDelete
 7. Kahdella arvalla mukaan ! tykkään Sonysta facebookissa :) unelmienpaiva(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 8. Kahdella arvalla mukana!
  M_anni@luukku.com

  ReplyDelete
 9. Kolmella arvalla mukana! krheiska(a)gmail.com

  ReplyDelete
 10. *Kirsikka*
  Mukana yhdellä arvalla :)

  k_ahonen@hotmail.com

  ReplyDelete
 11. Kahdella arvalla mukana vanhana Blogger-lukijana.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  ReplyDelete
 12. Lukijana kahdella arvalla mukana :)
  ameliarose211@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Kahdella arvalla mukana ollaan. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 14. Kiitos mahtavasta arvonnasta! :) Mukana kahdella arvalla (seuraan nimellä H).

  leevilotta(at)luukku.com

  ReplyDelete
 15. Yhellä mukana salli.moilanen36@gmail.com

  ReplyDelete
 16. kahdella arvalla mukana
  kikke at live.fi

  ReplyDelete
 17. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 18. Osallistun arvontaan kahdella arvalla. Kiitos hyvästä arvostelupostauksesta!

  ReplyDelete
 19. Kolmella arvalla mukaan tähän mahtavaan arvontaan. Kävin tykkäämässä facebookissa nimellä Annukka Heikkinen. Tuommoinen tulisi kyllä tarpeeseen. annukka36(at)luukku.com

  ReplyDelete
 20. Yhdellä arvalla mukana!!:)
  suvi.lahdemaki@gmail.com

  ReplyDelete
 21. Wau mikä arvonta! Kaksi arpaa :)

  lasalmihe@gmail.com

  ReplyDelete
 22. Vastaavan hankkimista olen miettinyt muutenkin, joten ehdottomasti mukana kahden arvan voimin! :)

  -M-

  mirrrja@gmail.com

  ReplyDelete
 23. Mukana kolmella arvalla! :) Olin juuri haaveillut ostavani tämän itselleni kesälomalahjaksi, joten voitto tulisi nyt loistavaan saumaan, jos se osuisi kohdalleni!

  xeve(at)hotmail.fi

  ReplyDelete
 24. Yhdellä arvalla mukana! :)
  sarkkupu@gmail.com

  ReplyDelete
 25. Tosi kiva arvonta! Yhdellä arvalla mukana :) Sini.Pitkanen@student.oulu.fi

  ReplyDelete
 26. Yhdellä arvalla mukana! myymeri@hotmail.com

  ReplyDelete
 27. Mukana ollaan yhdellä arvalla!! VirtaHenna@gmail.com

  ReplyDelete
 28. Yhdella arvalla mukana,

  pienet.suloisuudet@gmail.com

  ReplyDelete
 29. Upeita laitteita. Olen kolmella arvalla mukana, olen lukijasi Bloggerin kautta, postauksen Sonyn fb -linkki ei toiminut, menin muuten.
  66aurinkoinen@gmail.com

  ReplyDelete
 30. Hep! Kahdella arvalla mukana. :) (Lukija, Bloglovin: Hallah, ameochi (ät) gmail.com)

  ReplyDelete
 31. Kahdella arvalla mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  ReplyDelete
 32. Yhdellä arvalla mukaan! Tuon hommaamista olen jo muutenkin miettinyt :)

  pirrro@live.fi

  ReplyDelete
 33. Yhdellä arvalla mukana kivassa arvonnassa :) speuhkur@hotmail.com

  ReplyDelete
 34. Mukana arvonnassa yhdellä arvalla! sinipit@gmail.com

  ReplyDelete
 35. Mukaan yhdellä arvalla marjut.l@gmail.com

  ReplyDelete
 36. Kahdella mukana, luen bloglovinin kautta!
  mmyheartishere@gmail.com

  ReplyDelete
 37. Kolme arpaa

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  ReplyDelete
 38. Kahdella mukana :) plussaa (a) outlook.com

  ReplyDelete
 39. Yhdellä arvalla mukana :-)

  Jenni (jenni.wickstrom (a) hotmail.com)

  ReplyDelete
 40. Yhdellä arvalla mukana!
  maisamiisa@gmail.com

  ReplyDelete
 41. yhdellä mukana kivassa arvonnassa.
  nelliina(at)Yahoo.com

  ReplyDelete
 42. Hieno skaba, kaksi arpaa! :)
  pinkzalmiac@gmail.com

  ReplyDelete
 43. Yhdellä mukana :)
  kuiskaa@gmail.com

  ReplyDelete
 44. Yhdellä arvalla mukana!
  Loisto postaus puhelimesta :) Laittaa osto halut kyllä uudelle tasolle!

  pauliina.honkanen@hotmail.fi

  Pauliina

  ReplyDelete
 45. Täällä kans Sony perhe! Telkkarit ja muut kotivehkeet Sonya ja tietty puhelimet. Me luotetaan Sonyyn ihan täysin. Ja hei, mä todellakin tartten ton aktiivisuusrannekkeen. Todellakin tartten! Apua!
  Kolmella arvalla ehdottomasti siis mukana!
  myfantazya (a) gmail.com

  ReplyDelete
 46. Yhdellä arvalla mukaan! :--)
  szzql [at] hotmail.fi

  ReplyDelete
 47. Kolmella mukana.
  hamalainentm@gmail.com

  ReplyDelete
 48. Moikka! Täällä kanssa ollaan yhdellä arvalla mukana �� Jaana.parviainen@hotmail.com

  ReplyDelete
 49. Kolmella arvalla mukana! :)

  hlesinkkonen(at)gmail.com

  ReplyDelete
 50. Yhdellä vain. Olen jo pitkään miettinyt aktiivisuusrannekkeen ostoa, tosin en kyllä tiedä onko luurini liian vanha synkkaamaan minkään uuden laitteen kanssa arl.a(a)hotmail.com

  ReplyDelete
 51. Yhdellä arvalla mukana.
  sinilintu_(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 52. Yhdellä onnekkaalla arvalla mukana ;)
  josjakun (a) yahoo.fi

  ReplyDelete
 53. Kahdella arvalla mukana!
  Jokos sut löytää instasta nyt kun on uus luurikin? ;)

  ReplyDelete
 54. Kaksi arpaa :)
  henna.anja@gmail.com

  ReplyDelete
 55. Kolmella arvalla mukaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  ReplyDelete
 56. Kolmella arvalla messissa! :-) Pitää varmaan tehdä joku arvontataika, että arpaonni suosii ;-)

  ReplyDelete
 57. Kahdella arvalla mukana! Kiloja pitäisi saadakin pois,lomalla kun tulee syötyä eri tavalla.

  ReplyDelete
 58. Kahdella arvalla mukana! Olisi kyllä niin huippua voittaa tämä kapistus. Sen verran kunto alhaalla ollut että tulisi tarpeeseen. tuopeh@hotmail.com

  ReplyDelete
 59. Kiva arvonta! Kaksi arpaa :)
  Milla521(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 60. Kolmella arvalla mukana :) Olisi mahtava lahja miehelleni ;)

  tolvanen.nanna@gmail.com

  ReplyDelete
 61. yhdellä arvala mukana, huippu palkinto!

  emma-rawwrr@hotmail.com

  ReplyDelete
 62. Kolmella mukana lukijana ja tykkääjänä oh nimellä. paperitypy ät hotmail.com

  ReplyDelete
 63. Yhdellä mukana, aktiivisuusranneke on kiinnostanut hankkia jo pidempään.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  ReplyDelete
 64. Kolmella arvalla mukana! :) Mullakin on suunnitelmissa ostaa sonyn kännykkä seuraavaksi, kun oma vanha huaweinini pettää pian :( Ja aktiivisuusranneke ois just paras!

  tiia.lydiaana@luukku.com

  ReplyDelete
 65. Kahdella arvalla mukana, olisi kiva voitto :)

  marikax@gmail.com

  ReplyDelete
 66. jk90@windowslive.com

  kahdella arvalla mukana koska olen bloggerin kautta lukijasi :)

  ReplyDelete
 67. Aktiivisuusranneke tulisi laihduttajalle tarpeeseen! Kolmella arvalla mukana: sari.pirinen(at)live.fi

  ReplyDelete
 68. Kahdella arvalla mukaan, sopis varmaan mun uuteen samsung alphaan :) luen bloggerin kautta lisäksi blogiasi!

  katjaa93@hotmail.com

  ReplyDelete
 69. Yhdellä mahdollisuudella mukaan. Aktiivisuus ollut vielä alkukesästä vähän alhainen, kaikki apuvälineet olisi nyt tarpeen...
  flight(at)luukku(piste)com

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig