June 26, 2015

NOPEASTI TALLINNAAN / VIKING XPRS

Taannoisella Tallinnan reissulla matka taittui supernopealla mutta samalla hyvin perinteisellä risteilijällä, M/S Viking XPRS:lla, joka on Viking Linen perheen Helsinki-Tallinna-väliä ympäri vuoden liikennöivä moderni alus. Laiva nostaa ankkurinsa Katajanokan satamasta, jonne pääsee aivan ydinkeskustasta helposti kävellen tai 4T-ratikalla muutamassa minuutissa. Lähtöjä on molempiin suuntiin nomaalisti kaksi kertaa päivässä ja kesäaikaan lähtöjä on vielä enemmän. Matka Helsingin ja Tallinnan väliä yhteen suuntaan kestää ainoastaan 2,5 tuntia, joka kuluu hujauksessa Tax Freeta kierrellen, monissa erityyppisissä ravintoloissa, pubeissa ja kahviloissa herkutellen tai meritunnelmasta nauttien. Tarjolla on tietenkin risteilyhengessä perinteistä viihde- ja tanssilavaohjelmaakin. Laivassa on myös eritasoisia hyttejä, joissa voi lepuuttaa jalkoja ja nauttia merimaisemasta tai omasta rauhasta. Suosittelen ottamaan hytin, mikäli kantamuksia on yhtään tavallista käsilaukkua enemmän ja jos matkalla on tarkoitus levätä tai tehdä töitä.

Laivan shoppailumahdollisuudet ovat hulppeat, sillä valikoimaa riittää niin viinien, hajuvesien ja kosmetiikan kuin makeistenkin suhteen. Tarjolla on myös jonkin verran asusteita ja vaatteita. Katselin lähinnä selektiivistä kosmetiikkaa, joka on laivalla hieman edullisempaa kuin maissa sekä kuohuviinejä lähestyviä synttäreitäni silmällä pitäen.

Me suuntasimme heti laivan uuteen À la carte -tasoiseen tyylikkääseen Wine & Dine -ravintolaan, jonka hinta-laatusuhde on todella kohdillaan! Tilasimme ahventa ja grillipihvin, joista molemmat ansaitsevat suosituksen. Todella herkullista! Ravintolassa oli rauhallista ja palvelu todella nopeaa. Tästä tykkäsin todella paljon!XPRS ankkuroituu aivan Tallinnan keskustan liepeille, josta on helppo siirtyä kiertelemään vanhankaupungin kujia tai putiikkeja. Voit lukea enemmän Tallinnan tunnelmista täältä.

Paluumatkalle lähdimme illansuussa ja tällä kertaa herkkuja notkuvat buffet-pöydät kutsuivat koko päivän ympäriinsä talsineita, erittäin nälkäisiä matkailijoita. Tarjolla oli kalaa, erilaisia salaatteja, paistia, jälkiruokia ja virvokkeita. Koko päivän kävelyn jälkeen oli ihanaa vain pysähtyä hetkeksi nauttimaan tarjoiluista ja meritunnelmasta. Mielestäni buffet-illallinen kuuluu saumattomasti risteilyyn ja samaa taitavat muutkin ajatella.Pidän todella paljon laivamatkustamisesta ja meri yleisesti on hyvin tärkeä ja rakas elementti, olenhan asustellut miltei koko aikuisikäni meren välittömässä läheisyydessä. Kesäaikaan laivamatkailu on vielä normaalia hauskempaa, sillä ulkoilmasta pääsee nauttimaan auringon paistaessa ja parhaassa tapauksessa laivan kannella voi samalla siemailla kylmää janojuomaa. XPRS:n kannella tämä onkin mahdollista, sillä sieltä löytyy ulkoterassi tarjoiluineen. Päätimme tämän Tallinnan reissumme romanttisesti laivan kannella kaunista Helsingin kaupunkisiluettia ihaillen, kun risteilyalus lipui Kustaanmiekan läpi tuttuun kotisatamaan.Kiitos suuresti Viking Linelle upeasta reissusta!
SHARE:

10 comments

 1. Jep, ei risteilyä ilman buffet-ruokailua! :D
  Ihania kuvia <3

  ReplyDelete
 2. Oi että, haluun laivalle! Siitä on ihan liian kauan kun viimeks olin risteilyllä. Tallinnassa kävin joku vuosi sitten ja paluumatka oli from hell; ihan järkyttävä myrsky ja siitä aiheutunut pahoinvointi. Makasin koko matkan kahvilan pöydän päällä yrjö suussa :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, kuulostaa hurjalta! Mä olen todennut, että mitä isompi alus sitä vähemmän merenkäynti tuntuu.

   Delete
 3. Nämä sun ihanat kuvat saivat tämmöisen ei niin laivaihmisenkin haluamaan pienelle risteilylle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laivamatkailu on kyllä niin kivaa tunnelmansa takia :) Ei muuta kuin reissuun vaan, heti sopivan hetken tullen :)

   Delete
 4. Ihana tuo viimeinen kuva, niin tunnelmallinen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuolloin oli niin kaunis ilta-aurinko, meri näytti tosi kauniilta ja kesäiseltä :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig