September 23, 2015

MINIMALISTINEN SISUSTUSOlen visusti päättänyt, etten ostele mitään sisustuskrääsää ennen kuin muutamme uuteen kotiin, jos silloinkaan. Muuttoa odottelemme vielä vuoden päivät, joten tiukka kuri on nyt tarpeen. Tosin olen pitänyt kodin hankintojen suhteen ostokynnyksen todella korkealla aina, sillä turhasta roinasta on todella vaikea päästä eroon. Niinpä edellisen muuton yhteydessä karsimme valtavat määrät tavaraa puolen vuoden ajan. Silloin sisustusjutuille oli paljon säilytystilaa, nyt sitä ei ole yhtään, sillä mitään tarvetta ei ole. Kaikki on esillä, paitsi Pentikin porokynttelikkö, joka on selvästi jouluinen sesonkiesine. En tykkää yhtään säilyttää turhaa tavaraa nurkissa ja maksaa siitä, joten nykyinen tilanne on ideaali. Voin jo nyt kertoa, että tätä kaksiota tulee ikävä, kun siirrymme muutaman kymmenen neliötä suurempaan asuntoon sitten ensi vuonna. Siellä riittää säilytystilaa vähän liikaakin ja pelkään jo hieman niiden täyttymistä turhakkeilla. Se ei käy laatuunsa, joten suunnittelu on avainasemassa tässäkin. Mitään turhaa ei siis ole eikä tule, vaan kodikkuus luodaan lähinnä tarpeellisilla esineillä.
Tykkään sisustaa niin, että esillä on pari pientä asetelmaa ja tasot pysyvät muuten tyhjinä, siisteinä. Inhoan pölyjen pyyhkimistä mutta vielä enemmän inhoan pölyä, joten mahdollisimman vähän rojua ja tasoja on paras ratkaisu pölypallojen ehkäisyssä. Sen sijaan panostan mielelläni valaistukseen, tekstiileihin ja seiniin. Eli hyvät mielenkiintoiset valaisimet, kodikkuutta luomassa verhot, matot, koristetyynyt ja lopulta vielä seinille jotain kiinnostavaa, joka ikään kuin korvaa sisustusesineet. Omilta seiniltämme löytyy tauluja ja piirtämiäni mustavalkoisia kollaaseja. Haluaisin vielä ottamistani mustavalkokuvista kollaasin seinälle mutta se voi joutua odottelemaan sinne tulevaan kotiin. Ihanimmat yksityiskohdat löytyvät ruokailutilastamme, jonka seinällä on ykkössuosikkini, ihana Jukka Rintalan taulu. Kookas orkidea on päässyt kromiseen maljakkoon ja asetelma on Kartellin Dune-tarjottimen päällä. Kuvista ei ehkä erota kokoa kunnolla, mutta kukat ovat noin puolentoistametrin korkeudella ja juuri sopivan näyttävät. Kristallivalaisin luo päällä ollessaan ihanan valotanssin seinille ja kattoon ja päiväsaikaankin se on todella kaunis katsella. Senkki kätkee sisäänsä leffoja ja muuta sälää mutta päällepäin se toimii tasona peilille, muutamalle kynttilänjalalle ja pinolle kirjoja.
Millaisia sisustusvinkkejä teillä on antaa? Pidättekö runsaasta vai minimalistisesta yleisilmeestä?
SHARE:

9 comments

 1. Haha! No vinkkejä ei ole, kas kun oma talo edelleen sisustamatta neljänkin vuoden jälkeen.. Mutta sisustusmaku on vaihteleva. Ennen rakastin suoraviivaista yksinkertaista, mustavalkoista. Nyt kuitenkin boheemit piirteet nostelevat päätään. Että jotain siltä väliltä siis :D

  ReplyDelete
 2. Mä olen niin jumalattoman kade roinattomuudesta, meillä on nimittäin just päällä ihan tuhoton karsiminen samalla ajatuksella. Oikein ahdistaa tämä turhan roinan määrä, ja vanhat kompromissiostokset. :/ Kun ja jos näistä turhakkeista päästään eroon, ei tehdä enää yhtään kompromissia, ja jokainen sisustusostos punnitaan kyllä pirun tarkkaan! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se oli melkoisen aikaa vievä prosessi meilläkin. Kompromissit otti päähän myös, joten tunnen tuskasi :) Mutta askel kerrallaan, tai vaikka huone tai hylly. Hyvä siitä tulee :)

   Delete
 3. Mulla on tosi paljon tuikkuja, ehkä vähän liikaakin... Siksi tein ratkaisun, että käytän osaa tuikuista keväällä ja kesällä, osaa taas syksyllä ja talvella. Yleensä tuikun värit vaikuttavat muuhun sisustukseen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hirmu hyvä idea! Noin minullakin oli ennen, kun tuikkuja oli paljon ja eri värejä. Nyt on tylsästi valkoista tai hopeaa, joista pidän kyllä hyvin paljon.

   Delete
 4. Oon aina ihaillut sun kotikuvia, teillä on niin kaunista :)
  Omaan silmään miellyttää juuri teidän sisustus, mutta oma koti on silti erinnäköinen: täällä valitsee kirjojen kaaos, ja löytyy vähän kaikennäköistä laatikkoa ja muuta. Pieneen kotiin on mahdutettu paljon asioita :) Minulla on sama periaate, etten osta sisustustavaroita, vaan tyydyn ihailemaan kaikkea kaunista kaupoissa. Näin säästyy rahaa sekä siivoushermot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, kiva kuulla :) Kirjoja on täälläkin mutta niille on oma korkea kaappinsa tuon senkin vieressä. Minulle on tärkeää saada kaikki kirjava pois näkösältä, jos siltä tuntuu. Olen ehkä vähän neuroottinenkin järjestyksen suhteen, mutta voi että, miten nautin siististä kodista, jossa kaikelle on oma paikkansa! Aina ei kyllä ole ollut niin ;)

   Ihan mahtava tuo periaatteesi! Sisustusesineissä on tosiaan se vika, että niitä kaikkia on ihan turha yhteen kotiin kasata ja toisaalta ainakin itse pidän visuaalisesti todella erilaisista esineistä ja huonekaluista, ettei niistä ehyttä kokonaisuutta saisi kirveelläkään. Niinpä on ihana katsella kuvia ja blogeja, joissa on myös aivan erilaista henkeä sisustuksessa. Niin saa kivasti rusinat pullista ilman, että itse ostaa tai siirtää esinettäkään. Ja sitten sopivalla hetkellä valitsee vain sen vaihtoehdoista parhaan itselle, jos jotain tarvitsee.

   Delete
 5. Mulla on nyt vähän sama. Ei sais olla liikaa esillä, mut toistaalta, meillä ei todellakaan ole koti valmis. Kunhan nyt saatais eka remontoitua, että tiiän mitä haluan laittaa esille.
  Teill äon kyllä niin kaunista :)♥

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig