September 18, 2015

PRESSIMATKA TALLINNAANHerätyskello soi vähän neljän jälkeen viime perjantaina. Viikko oli ollut todella hulabaloo-henkinen ja siksipä olikin kivaa viettää perjantaina hieman tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Niinpä herääminen ei tuottanut suurta tuskaa ja pian olinkin jo Länsisatamassa pressiseurueemme kanssa matkalla kohti Tallinnaa. Matka taittui aamiaisen äärellä ja päivän suunnitelmaa käytiin läpi. Olimme menossa tutustumaan Rocca Al Mare- ja Kristiine-keskuksiin, jotka sijaitsevat lyhyehkön matkan päässä satamasta. Suuntasimme parin tunnin laivamatkan jälkeen ensimmäiseen ja saimme kunnian tutustua Ivo Nikkolon suunnittelijoihin. He esittelivät meille syksyn muotia ja uudenlaisia tapoja yhdistellä kuoseja ja värejä. Kuuminta hottia ovat kulutetut villabouclé-pinnat takeissa, murrettujen värien rohkea yhdisteleminen sekä ainaisten klassikoiden, poolopaitojen valtamarssi taas tänäkin syksynä. Oma silmäni ihastui kaikkeen neutraalisävyiseen ja muhkeaan villatekstuuriin niin takeissa kuin neuleissakin. Todella hyviä visioita ja osaamista niiden toteuttamiseen näillä nuorilla suunnittelijoilla ainakin oli!
 
Rocca Al Maressa on useita virolaisia putiikkeja, joista mielestäni mielenkiintoisimmat olivat Mosaic sekä Reserved. Kenkäkauppoja on valtavan paljon enemmän kuin lahden tällä puolen. Myös Aldolla on oma pikkuliikkeensä Roccassa. Herkkusuulle parasta antia on tietysti ravintolamaailma, jossa on huhujen mukaan Tallinnan paras intialainen, oma suosikkini Silk Sushi ja fuusioravintola Brezza, jossa saimme niin hyvää sushia, että järki meinasi lähteä. Ravintolasta saa myös pizzaa ja kahvilapuolelta kaikenlaista kuumaa juomaa. Suosittelen lämpimästi tätä ravintolaa, ainakin minuun se teki vaikutuksen!
 
Lounaan jälkeen hyppäsimme taas matkaan ja kohti seuraavaa etappia, Kristiine-keskusta. Siellä tutustuimme Denim Dream -liikkeen konseptiin ja valikoimiin. Nimensä mukaisesti farkkua on tarjolla jokaiselle ja hyllyt notkuivat denimiä. Istuimme kotvasen elegantissa Coffee Love -kahvilassa, jonka macaron-leivokset meinasivat viedä kielen mennessään. Näitä kannattaa nappasta mukaan vaikka kotiin viemisiksi.
 
Kristiinessa oli paljolti samoja liikkeitä kuin Roccassakin, mutta siellä oli selkeästi enemmän ihmisiä liikkeellä johtuen hieman keskeisemmästä sijainnista. Kumpaankin keskukseen pääsee ilmaisella bussikuljetuksella satamasta, mikä helpottaa aina matkan taittamista. Kivana yksityiskohtana on molemmissa kauppakeskuksissa oleva tyylikäs Marks & Spencerin Deli, josta voi hakea kotiin kaikenlaista herkkua, mitä Suomen suppeammasta Delistä ei saa. Keskuksissa on myös useita kosmetiikkaliikkeitä ja pikkuriikkisiä putiikkeja, joissa saa rauhassa kierrellä ja katsella. Näistä kahdesta keskuksesta omaksi suosikikseni nousi Rocca sen väljyyden ja rauhallisuuden vuoksi. Olipa hauska tutustua näihin molempiin ensimmäistä kertaa ja vielä aivan mahtavassa seurassa!

Ovatko Rocca ja Kristiine teille tuttuja?
SHARE:

6 comments

 1. Kiitos seurasta, oli mukava tutustua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin, oli aivan huippukiva matkaseura :)

   Delete
 2. Oi, vaikuttaa kyllä ihan täydelliseltä päivältä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli kyllä niin hauska päivä arjen kiireiden keskellä :)

   Delete
 3. Kuulostaa kivalle päivälle, varsinkin tuo Ivo Nikkolo. Sain villabukleesta ahaa-elämyksen, sehän sen materiaalin nimi on mitä on nyt (neule-)takeissa näkynyt, Gloria fashion show'ssakin oli ihania. Ja kivoja kuvia, eyecandy! T. Tiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on nyt niin hip and trendy pintamatsku, että joka puolella sitä tuntuu olevan tarjolla. Siinä on hyvää se, ettei pieni ajan patina ja kuluminen erotu pinnan röpelöisyydestä. Kiitos kuvakehuista :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig