October 9, 2015

SISUSTUS / MAKUUHUONE


Sisustuspostaukset jatkukoon! Tällä kertaa tarjolla on pientä kurkkausta makuuhuoneeseen, jossa on vain olennaisin: sänky, yöpöydät ja tuoli päiväpeitteen yösäilytykseen sekä hieman näyttävää taidetta seinällä. Pidän muhkeista petauksista ja pienen koristetyyny-torkkupeittorallin jälkeen lopputulos on hieman syksyisempi ja maskuliinisempi petaus. Kevään ja kesän ajan päiväpeittona oli vain tuo tuplaleveä täkki, nyt asettelin sen päälle mustanharmaan ja valkoisen nukkapintaisen viltin. Huoneen sävytys ovat hyvin monokromaattinen ja rauhallinen, mikä on makuuhuoneen levolliselle tunnelmalle omiaan. Huoneen katsenvangitsija on jo ulko-ovelle näkyvä taidemaalari Päivi Ollilan Polku-triptyykkitaulu, jonka tarina on tällainen:

Ihmisen elo on kuin kivikkoinen polku, synkkiäkin hetkiä sekä kohtaloita, mutta sydämen valkeus ja hyvyys voittaa aina. - Aava Helsinki, Päivi Ollila

Musta-valko-harmaa taulu on valtavan kaunis ja erittäin näyttävä, sillä sen leveys on viiden sentin väleineen 2,2 metriä ja korkeuskin on 70 senttiä. Etsiskelin pitkään sopivaa, tarpeeksi hillittyä mutta samaan aikaan vaikuttavaa seinätaidetta tuohon pitkälle seinälle ja lopulta se löytyi suomalaisen AAVA Helsinki -verkkogallerian sivuilta. AAVA Helsinki kerää yhteen suomalaisien taiteilijoiden teoksia, jotka ovat myynnissä vain AAVA Helsingin galleriassa. Veikkaan, että monet muutkin ovat laillani hyvin vaativia kotinsa taiteen suhteen ja haluavat taulun, jossa on juuri oikea tunnelma. Aava Helsingillä on tarjolla niin hillittyä, värikästä, hentoa kuin voimakastakin designia. Lisäksi uniikkiutta, kotimaisuutta ja käsinmaalaustekniikkaa arvostavalle nämä teokset ovat omiaan. Täältä pääset tarkastelemaan AAVA Helsingin tarjontaa ja taiteilijoita, joita on pitkälti toistakymmentä. Kannattaa myös katsastaa AAVA Helsingin Facebook-sivut, johon päivittyy aina ajankohtaista tietoa uusista taiteilijoista ja heidän teoksistaan.

Millaista taidetta teidän seiniltänne löytyy? Entäpä mitkä ovat suosikkivärinne makuuhuoneen sisustuksessa?

(Taulut saatu blogiyhteistyönä AAVA Helsingiltä)
SHARE:

9 comments

 1. Ihana makkari sulla! Ja noi taulut on kyllä mahtavat katseen kääntäjät! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Tykkään niistä ihan älyttömästi!

   Delete
 2. Meiltä ei tällä hetkellä löydy sieniltä minkäänlaista taidetta. Ei olla saatu muuton jälkeen aikaiseksi laittaa, ja tuskin tullaan laittamaankaan kun tarkoituksena olisi talven aikana muuttaa uudestaan jos löydämme sopivan omistusasunnon. Yksi pieni taulu löytyy makuuhuoneesta kun iskin sen seinässä valmiina olevaan naulaan roikkumaan peilin yläpuolelle. Makuuhuoneesta löytyy tällä hetkellä valkoista ja beigeä. Haluaisin petausta hieman muuttaa, mutten ole osannut vielä ostella mitään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsit, tsemppiä asunnon metsästykseen! Petauksen muuttaminen on sellaista puljausta kyllä, saa venyttää kärsivällisyyttä haluttua lopputulosta sommitellessa :)

   Delete
 3. Onpa kaunista ja levollista. Meillä makkarin sisustus on aivan kesken, joten se on värimaailmaltaankin sekava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Ansku :) Meillä seurasi värimaailma edellisen kodin mallia mutta vasta nyt sain vedettyä kokonaisuuden nippuun. Johan tässä on kohta 1,5 vuotta asuttukin :D

   Delete
 4. ihan tolkuttoman tyylikästä! taulut sopivat kuin nappi silmään tuonne makkarin seinällenne :) -hilla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti :) Sanos muuta, tykkään tosi paljon!

   Delete
 5. Mulla ei ole varsinaista makkaria lainkaan, vaan alkovi. Se, kuten melkein koko kämppäkin, on sisustettu violetin eri sävyillä. Se tuo mielestäni hyvää kontrastia mustaan ja valkoiseen.

  Seinilläni on itse maalaamiani tauluja, paitsi keittiössä, jonne tilasin sisustustaulun Hobby Hallista. Lisäksi sängyn päällä on itse tekemäni unisieppari. :D

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig