November 6, 2015

PEHMEÄT JA KESTÄVÄT KIHARAT


Minulla oli lapsena ihanat laineikkaat hiukset. Värikin oli vauva-ajan mustien kutrien jälkeen vaalea pähkinä niin kauan, kunnes aloin värjätä hiuksiani yläasteella ja struktuurikin muuttui hyvin suoraksi. Kun lopetin hiusten värjäämisen reilut kolme vuotta sitten paljastui todella tummat hiukset, taas. Back to basics, siis ;) Pidän balayage-raidoitetuista hiuksistani tällä hetkellä hyvin paljon, vaikka en oikein koskaan ole päässyt sinuiksi niiden laittamisen kanssa. Katselen epäuskoisena muiden viimoisen päälle onnistuneita frisyyreitä, kun itsellä tuntuu hiukset aina latistuvan ja elävän ihan omaa elämäänsä huolimatta minun vaivannäöistäni. Ainoa kampaus, joka minultakin normaalisti onnistuu on kestävät rennot kiharat. Opettelin nyt vielä tekemään hieman loivempia ja laineikkaampia kikkuroita, jolloin lopputulos on vielä huolettomampi mutta yhtä kestävä.
 
Tämä kampaus- ja kiharrustapa sopii pitkille, hennoille ja piikkisuorille hiuksille. Tarvikkeita ei tarvita kovin montaa, vain muotoilurauta, harva kampa, pitoa antava ja lämmöltä suojaava muotoilutuote sekä öljyä. Itse käytän argan-öljyä mutta esimerkiksi kookosöljy tai manteliöljykin sopivat. Myös kevyt viimeistelyvoidekin sopii.
 
Jotta kiharoista tulee isohkot ja löysät on tärkeää pitää rautaa oikeassa asennossa. Tiukempaa kiharaa saa, kun rauta on pystyasennossa ja sitä vetää poispäin kasvoilta. Löysempää kiharaa saa, kun rautaa pitää 90 asteen kulmassa vaaka-asennossa ja vetää viistosti alaspäin kasvoilta. Näin kiharan koko kasvaa ja siitä ei tule säkkärä. Rautaa kannattaa vetää kuitenkin melko hitaasti, jotta kihara ei heti latistu mutta paikoilleen rautaa ei saa jättää hetkeksikään. Eli kevyesti ja hitaasti vedetään latvaa kohti rauta 90-asteen kulmassa, kuten alla olevassa kuvassa. Kiharra yksi suikura kerrallaan, ota erikokoisia osioita, jotta kiharoista tulee huolettomat. Kiharra joitain kohtia hieman ylempää, toisia alempaa mutta aloita kihara korkeintaan kulmakarvan korkeudelta. Anna kiharoiden jäähtyä paikoillaan noin 10 minuuttia ja sen jälkeen kampaa ne läpi kevyesti. levitä sormiin hiukan öljyä ja sui käsin hiuksia niin, että öljyä levittyy tasaisesti. Näin kiharoista tulee todella pehmeät ja kiiltävät ilman, että ne latistuvat. Öljy saattaa kuulostaa juuri latistavalta tuotteelta viimeistelyyn mutta pieni määrä ei sitä tee, vaan se päinvastoin saa kiharoista kimmoisat ja eloisat. Näiden kiharoiden viimeistelyyn ei myöskään kannata käyttää lakkaa, jotta eloisuus säilyy.
 
Omat kiharani kestävät hyvinä 3-4 päivää. Kiinnitän yöksi kiharat kunnollisen harjauksen jälkeen muoviklipseillä päälaelle niin, että ne muodostavat pienet nutturat noudattaen kiharan muotoa. Näin hiukset ovat aamulla ihan täydellisillä kikkuroilla jo valmiiksi. Saman voi toistaa vielä seuraavana päivänä ja sen jälkeen laitan yleensä hiukset kiharaponnarille tai -nutturalle.

SHARE:

5 comments

 1. Sun fleda on kyllä nykyään niin sanotusti mintissä, vaikka vihaankin tota sanaa! :D Hei muuten mites ne mun viikon vanhat kiharat siellä IDI-päivässä... :'D Omg, jäätävä pesuväli. Mäkin oon viimein tajunnut kestävän kiharan salaisuuden, mulla toimii näköjään se, kun ennen kiharrusta käyn tukan läpi lämpöharjalla, jolloin hiuksen pinta siliää, ja kihara pysyy jotenkin paremmin. En tiedä miksi, mutta toimii! :) Oli kiva nähdä eilen!

  ReplyDelete
 2. Nyt iski hiuskateus! Aivan pehmeät ja hyväkuntoiset hiukset sinulla. käytätkö jotain jätettävää hoitoainetta tai muuta kosteuttavaa tuotetta? Oma tukka on niin pörröinen ja kosteusköyhä ja sulla on ihan mun unelma hiukset, eli pliis, kerro jotain niksejä!

  ReplyDelete
 3. Pitäisi varmaan ostaa suoristusrauta... Toisaalta se on ihan se ja sama, koska tässä luonnonkiharassa tukassani on edessä yksi suortuva, jota edes parturit eivät saa suoristettua. :D

  ReplyDelete
 4. Löysin juuri blogisi, olipa mukava uusi tuttavuus! :) Meillö tuntuuu olevan samanhenkinen tyyli :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig