December 11, 2015

SISUSTUS / TUNNELMALLINEN SAUNA

Olen aina pitänyt saunomisesta ja säännöllinen saunominen on kuulunut elämääni vauvasta saakka. En tiedä mitään rentouttavampaa kuin kiireetön saunailta, sen päälle hyvä ruoka ja juoma ja sängyssä odottavat vastavaihdetut lakanat. Ihan parasta. Saunan kuuluu olla hämyisä ja tunnelmallinen ja usein tunnelman luomisessa avittavat kynttilät. Nyt tunnelma on parantunut entisestään uusien saunatekstiilien, kiulusetin ja muutaman muun saunatarvikkeen myötä. Sain suomalaiselta Emendolta talven kynnyksellä aivan ihania uutuuksia ja vanhempia klassikkotuotteita saunan ja hyvän olon kaunistukseksi. Maskuliinisen tyylikkäät tummanharmaat tarvikkeet ovat herättäneet saunomisinnon entisestään ja ovathan ne sisustuksellisestikin valtavan kauniit. Jopa niin, että kävin jo ostamassa tämän saman sarjan pienempiä laudeliinoja täydennykseksi. Nautiskelen saunassa aina kivennäisvettä, sillä se on jotenkin muodostunut ihan must-jutuksi, joten söpöt huopaiset tölkinviilentimet ovat todella tarpeen, vesi kun lämpenee melkoisen nopeasti saunan kuumuudessa. Ja kokemuksesta voin vannoa, että nämä coolerit todella toimivat!

Saunatarvikkeet ovat mielestäni oivallinen joululahja tai tuliaisvieminen ympäri vuoden. Emendolla on valikoimissaan paljon erilaisia valmiiksi koottua lahjapakkauksia mutta perusvalikoimastakin löytyy vaikka mitä kivaa aina tekstiileistä wellness-tuotteisiin. Jos tykkää antaa lahjaksi jotain hemmottelevaa käyttötavaraa, voi valikoimista napata mieluisat sauna- ja löylytuoksut, joita on todella monia erilaisia. Herkkusuu-minä ihastui valtavasti 100% aitoja eteerisiä öljyjä sisältävään salmiakki-saunatuoksuun, jota tipautin löylyveden joukkoon kaksi tippaa ja se riitti tuoksuttamaan saunan ja jopa pesutilan todella hyvin. Voitteko kuvitella mitään suomalais-perinteisempää kuin salmiakilta tuoksuva sauna? Toisena kivana vaihtoehtona jouluviemiseksi ovat Himalajan suola -tuotteet. Olen jo vuosia levittänyt saunailtoina kyseistä suolaa kasvoilleni hieman veteen laimennettuna, jolloin mineraalit pääsevät vaikuttamaan saunan lämmössä. Tässä suolassa on se hyvä puoli, että se on puhdistava ja desinfioiva ja se ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa. Näistä tuotteista saunan lämmössä käytettävä suolakuorinta myös poistaa samalla kuollutta ihosolukkoa, jolloin iho on tolkuttoman pehmoinen saunan jälkeen. Vielä yhden tuotteen mainitsen, se nimittäin sopii todella hyvin pukinkonttiin esimerkiksi paljon urheileville.  Kauniisiin pakkauksiin sujautetut vehnätyynyt, joilla voi hoitaa sekä kylmä- että kuumahoitona kipeille lihaksille. Ainakin oma urheilijasiippani innostui kokeilemaan tuotetta heti. Näitä kaikkia Emendon tuotteita myydään ympäri Suomen lukuisissa eri paikoissa ja verkkokaupoissakin. Emendon Facebook-sivuilla on aina aika ajoin upeita tuotearvontoja, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua.
Onko siellä lukijoiden joukossa muita saunaentusiasteja? Onko saunaan pakko päästä säännöllisesti?
Ihanaa viikonloppua ja tunnelmallisia saunahetkiä saunoville!


(tuotteet saatu Emendolta, mielipiteet täysin omiani)

SHARE:

6 comments

 1. Ihana sauna! Ja mä niin samaistun sun tunteisiin saunasta, mikään ei oo parempaa kuin sauna, hyvä ruoka ja puhtaat lakanat! Ootko pitänyt noita kynttilöitä saunassa ihan sillonkin kun sauna on päällä? Aka kestääkö lyhdyt saunomisen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta! Lyhtyni on metallia eli se kestää kuumuutta, lasiset tuikkukupposet ovat Iittalan Kiviä, eivätkä nekään kuumasta pahastu. Niitä (tai mitään muitakaan kynttilöitä) ei kuitenkaan saa koskaan jättää valvomatta eli ovat käytössä vain saunomisen ajan.

   Delete
  2. Mahtavaa! Noi tuo varmasti paljon lisää tunnelmaa! Pitää itsekin kokeilla.

   Delete
  3. Joo, kokeile! En yleensä tykkää pitää saunassa valoja, kuvaussessiossa ovat päällä poikkeuksellisesti, joten kynttilät ovat ihana keino lisätä tunnelmaa :) Ihania saunomishetkiä!

   Delete
 2. Asun kerrostalossa,joten valitettavasti en pääse saunaan ihan niin usein kuin haluaisin. Käyn keskiviikkoisin naistensaunassa, oma saunavuoroni taas on perjantaisin (eli tänään taas, jee!). Joka toinen viikonloppu kun olen poikaystäväni luona, on pakko päästä saunaan!

  ReplyDelete
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig