September 14, 2016

MINIMALISTIC WARDROBEVaatevarastoni ei ole suuri, muttei mikään muutaman vaatekappaleen kapselikarderoobikaan. Tyylini on naisellisen, klassisen ja rennon iloinen sekoitus, jossa kuitenkin pääosaa näyttelevät klassiset vaatekappaleet ja toisiinsa sopivat värit sekä trendikkäät asusteet, joilla on helppoa päivittää niitä klassisempia osia viimeisimpiin muotitrendeihin sopivaksi, jos niin suinkin haluaa. Klassinen pukeutuminen ei vaadi paljon. Vain hieman värisilmää, materiaalituntemusta ja uskallusta luottaa vähäeleisyyteen. Listasin tähän alle muutamat huomioni kokonaisvaltaisen tyylikkyyden luomiseen vähäisistäkin elementeistä.

1. Yksinkertainen on kaunista. Asun pitäminen tylsänä luo mainion taustan yhdelle näyttävämmälle yksityiskohdalle, joka pääsee oikeuksiinsa ja joka toisaalta nostaa yksinkertaisen asun uuteen ulottuvuuteen. Tällaisena yksityiskohtana voi toimia vaikkapa kaulakoru, käsilaukku, kampaus, korvakorut, kynsilakka, huulipuna, huivi. Istuvat vaatteet voivat olla vaikka kuinka simppelit ja väritykseltään monokromaattiset, ne näyttävät silti todella hyvältä ja kokonaisuus on viimeistellyn oloinen.

2. Kiinnitä huomiosi kokonaisuuteen, älä yksityiskohtiin. Tärkeää on saada asu linjakkaaksi ja liian monet detaljit vain haittaavat silmää huomaamasta kokonaisuutta. Kuten edellä totesin, riittää yksi runsaampi yksityiskohta vetämään asun onnistuneen puolelle. Useat näyttävät yksityiskohdat taas tekevät siitä joulukuusimaisen.3. Panosta kunnollisiin alusvaatteisiin. Tämä saattaa olla itsestäänselvyys monille mutta asiaa on syytä ajatella myös vuodenaikojen vaihtelun vuoksi. Palelen paljon ja aina, joten panostan kunnolliseen aluskerrastoon, jonka voin laittaa normaaleiden vaatteiden alle lämmikkeeksi. Myös lämpimät sukat ovat omiaan pitämään jalat lämpiminä pakkasillakin, vaikka jalassa olisi ne syksyn leutoihin säihin soveltuvat lempinilkkurit. Merinovillainen kerrasto on ohut ja huomaamaton, mutta sen avulla voi pukeutua paljon vapaammin eikä aika tarvitse valita vain sitä paksuinta villapaitaa päälle. Muutenkin kunnolliset alusvaatteet ryhdistävät kokonaisilmettä ja saavat vaatteet istumaan oikealla tavalla.

4. Yksi hyvä on parempi kuin pussillinen huonoja. Tämäkin on itsestään selvää mutta monesti vaihtelun ajatellaan virkistävän enemmän kuin tutussa ja turvallisessa pysyminen. Vaatteiden suhteen se ei välttämättä päde, sillä yksi istuva ja muutenkin juuri sinulle sopiva vaate on paljon arvokkaampi käytössä kuin monta ei-niin-hyvää-mutta-melkein-vastaavaa. Jos ne eivät ole päällä hyviä, miksi niitä pitäisi käyttää?

5. Muodit vaihtuvat, tyyli on ikuista, sanoi itse Coco Chanel. Skippaa muotijutut, toki kuorien päältä ne, joista pitäisit ihan koska vain, ja keskity pukeutumaan niin, että olisit itse luomassa uusia muotivirtauksia oman tyylisi kautta. Laita päällesi mitä itse haluat ja kanna asu ylpeänä.

SHARE:

2 comments

 1. Ihana postaus! Itse vielä haaveilen minimalistisesta ja harmonisesta vaatekaapista, mutta projekti sitä kohti on jo alotettu.

  Osaatko antaa vinkkejä mistä löytyisi hyviä merinovillaisia kerrastoja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Hyviä kerrastoja olen löytänyt Sokoksesta. Siellä on hyvä valikoima sukkia, leggingseja ja ohuita paitoja. Erityisen hyviä ovat villa-silkkisukat, jotka ovat tosi lämpimät talvella ohuudestaan huolimatta :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig