November 27, 2016

4 x IHONHOITOSUOSIKIT SEKAIHOLLEOngelmaihoni on vaatinut paljon huomiota viimeisen parin vuoden aikana. Olen aina ollut onnekas ja ihoni on ollut aivan loistavassa kunnossa jopa teinivuosien pahimmassa myllerryksessä. Suurin osa aikuisiästäkin on mennyt ilman tarvetta käyttää meikkivoidetta, sillä iho on ollut tasainen ja täysin vailla näppyjä. Kaikki muuttui viime vuonna. Aloin ensin kiinnittää huomiota punaisiin näppyläläntteihin poskien ja nenän välissä, jotka myöhemmin totesin itse rosaceaksi ja sen jälkeen lääkäri seborrooiseksi ekseemaksi, johon sain lääkityksenkin. Niiden länttien alle, leuan tuntumaan on alkanut pikkuhiljaa tulla näppylöitä, jotka eivät siitä sitten enää ole lähteneet. Niitä ei saa puristettua ja välillä ne riehaantuvat stressin vaikutuksesta entisestään. Olen siis joutunut tekemään todella paljon observointia ja kokeiluja, jotta olen saanut pidettyä ihoni jollain tavalla edes hallinnassa. Ja sekös on aiheuttanut paljon päänvaivaa. Iho on edelleen todella kauniissa kunnossa otsan, nenän ja poskien alueelta, mutta leuka ja nuo pienet läntit nenä vieressä... Voi pojat, jos niistä pääsisi eroon!
 
En vieläkään tiedä, mikä on stressin ja siitä johtuvan kasvojen kuumotuksen lisäksi muu triggeri noiden näppyjen ja ihottuman oireiluun. Olen yrittänyt hillitä niitä syömällä gluteenittomasti, välillä myös maidottomasti, mutta näillä ei tunnu olevan kovin suurta merkitystä. Saunominen ei myöskään tee kasvoille hallaa, onneksi. Ihonhoidossa ja meikkauksessa yritän välttää kaikenlaista hankausta, mikä on yksi suurimpia ärsykkeitä noille ongelma-alueille. Myös mahdollisimman hellät mutta tehokkaat puhdistustuotteet ja kevyet meikkituotteet ovat ihan pakollisia. Nämä tuotteet ovat tämän hetken suosikkini ja joihin etenkin tuo ihottuma suhtautuu varsin neutraalisti. Kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, parabeenittomia eivätkä sisällä mineraaliöljyjä tms. muita ihonhoidon pahiksia.
 
Paulas Choice Skin Perfectin 2 % Bha Gel
Tähän suhtaudun näin neljän kuukauden käytön jälkeen hieman kaksijakoisesti. Kemiallisesti kuoriva geeli sisältää salisyysihappoa, jonka luvataan tekevän ihosta puhtaamman, kuorivan sitä ärsyttämättä ihoa ja auttavan jopa punoittavuuden hoidossa. Geeli todella tekee ihosta todella tasaisen, mutta en ole huomannut sen vaikuttavan oikeastaan mitenkään ongelma-alueisiin. Taidan seuraavaksi kokeilla Paulan Aha-tuotteita, jos hapon vaihto olisi avain onneen. Tämä on kuitenkin sillä tavoin hyvä tuote, että meikki on huomattavasti tasaisempi tätä tuotetta käyttäessä. Lisäksi tavallinen mekaaninen ihonkuorinta on tuntunut täysin turhalta, mikä on aina iholle eduksi.
 
Exuviance Super Retinol Concentrate -seerumi
Tämä on ihan huipputuote ja toimii jokseenkin samalla tavalla kuin tuo BHA-geelikin. Se nimittäin silottaa ihoa aivan huomattavasti. Käytän tätä seerumia ainoastaan niihin kohtiin, joihin pelkään ilmestyvän juonteita eli kulmakarvojen väliin, otsalle ja nasolabiaalijuonteisiin. Etenkin otsalla se toimii todella hyvin. Tämä, kuten BHA:kin ikään kuin kuorii ihoa eli molempien kohdalla saattaa ilmetä hilseilyä. En suosittele tätä käytettäväksi päivittäin, itselleni ainakin riittää kerta pari viikossa.
 
V 10 Plus Deep Moist Gel
Tämä on heittämällä suosikkikasvovoiteeni tällä hetkellä. Ihan huippu meikin alle, sillä se imeytyy nopeasti eikä aiheuta rullaantumista meikkipohjalle. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja ainakin oma kuivakka talvi-ihoni pitää tästä voiteesta. Tästä en ihan heti luovu.
 
V 10 Plus LX Lifting Creme
Tässä on tämän vuoden yövoidesuosikkini. Tasaisimman ihon saan tämän ja Exuviancen tai BHA-geelin kanssa. Iho on todella kosteutettu ja heleä yön jäljiltä. Etenkin leuan näpyt tuntuvat jopa rauhoittuvan yöaikaan enkä sulkisi pois tämän voiteen vaikutusta siihen.
 
Onko teillä vinkkejä ongelma-ihon, erityisesti tali-ihottumasta kärsivän sekaihon hoitoon?

SHARE:

6 comments

 1. Moi! Kiitos postauksesta. Vinkkinä voisin antaa noihin näppyongelmiin Ella Bachen Intex no 2 voiteen. Kokemusta ei ole, mutta googlaa esim. Karkkipäiväblogin mielipide voiteesta. Siitä saattaisi olla apua. Googlettelin voidetta, kun haim ystävälleni apua näppyongelmiin. Hän aikoo kokeilla sitä.
  Tuo retinolivoide sai taas minut innostumaan. Pitääpä tutkailla sitä enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä, kirjoitin tuotteen nimen ylös. Kuulostaa lupaavalta :)

   Delete
 2. Pitäisi ehkä kokeilla näitä , koska itselläkin sekaiho ja aika ongelmallien :)
  http://siiriemilia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sekaiho tuntuu kyllä olevan aika vaativa hoidon ja tuotteiden suhteen :/

   Delete
 3. Oon vähän hidas kommentoimaan, mutta tuli noista sun leuan "näpyistä" mieleen, että se vois olla suunympärysihottumaa. Itsellä ei ole siitä kokemusta, mutta kannattaa googlata, jos vaikka löytyisi apua. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä se vasta hidas vastaaja olen :D Kävin näyttämässä naamariani lääkärissä ja olin aivan varma, että kyseessä on joko tuo suunympärysihottuma tai rosacea mutta lääkäri kuitenkin tyrmäsi ne ja totesi, että se on seborrooinen ekseema. Sain siihen antibioottiliuoksen mutta siitä ei ollut mitään hyötyä. Eniten vaikuttaa ruokavalio ja mahdollisimman tehokas pesutuote. Sokeri ja gluteeni ovat eniten stressin ohella tuohon oireiluun vaikuttavia juttuja. Eli kokonaisuudessaan tosi paljon samanlainen ihottuma kuin tuo mainitsemasi sekä rosacea. Inhottavia ihosairauksia, pöh.

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig