November 16, 2016

TALVINEN KESÄKURPITSAKEITTO



Tiedättekö sen tunteen, kun jokin juttu liittyy saumattomasti talveen? Omalla kohdallani se on tämä ihanainen keitto, joka hiipii mieleeni aina kesän vaihtuessa syksyyn ja päädyn tekemään sitä usein koko syksykauden ajan. Tällaisella reseptillä valmistan tätä kylmän talvipäivän lempeää lämmittäjää.

1 iso kesäkurpitsa
3 porkkanaa
  ½ sipuli
valkosipulinkynsi
5 dl vettä
  1dl kermaa
1 rkl maissijauhoa
mausteita
öliiviöljyä

Kuullota kattilassa sipuli oliiviöljyssä ja heitä perään pieniksi pilkotut porkkanat ja kesäkurpitsapalat sekä valkosipulia haluttu määrä. Kuullottele koko komeutta noin 10 minuuttia. Lisää vesi sekä mausteita oman maun mukaan ja anna hautua puolilämmöllä noin 20 minuuttia.


Lisää keittoon kerma, johon on sekoitettu maissijauho. Kaada kerma keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta keitto liedeltä ja survo sauvasekoittimella massa tasaiseksi. Laita kattila takaisin liedelle, väännä kuumuus täysille ja odota, että keitto kiehahtaa aivan pienen hetken. Ripottele päälle runsaasti kurpitsansiemeniä ja tarjoile! Tämän kanssa sopii loistava pirskahteleva Riesling mutta vesikin käy paremman puutteessa. Enjoy ;)

2 comments:

  1. Hei, monelleko tämä keittoresepti on mitoitettu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Kahdelle, kuvassa näkyy koko määrä kahdella Teema-lautasella.

      Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...