December 22, 2016

3 TAPAA PARANTAA HIUSTEN KUNTOATeen hiusteni kunnon ja hyvinvoinnin eteen erilaisia asioita, joiden ujuttaminen arkirutiineihin ja hiusten perushoitoon on ollut helppoa, lähes huomaamatonta. Hiukseni eivät ole mitenkään erityisen näyttävät mutta kun muutama vuosi sitten lähtökohtana oli kolme puhkiblondattua karvaa ristikkäin on ero todella, todella suuri. Ennen kaikkea hiukseni ovat terveet ja monen vuoden kasvattamisen, huoltamisen ja hellän hoidon jälkeen pitkät ja niin tuuheat kuin mitä näistä kutreistani ikinä saakaan. Kaikista kikkailuistani poimin kolme tärkeintä vaikuttajaa, joiden avulla hiuksista kuin hiuksista saa hyväkuntoiset. Vaaditaan vain lisäksi hieman aikaa ja kärsivällisyyttä.

1. Harvenna tai vähennä hiusten käsittelyä. Tämä koskee kaikkea hiuksiin kohdistuvaa toimintaa: pesua, harjausta, muotoilua ja muotoilutuotteiden käyttöä. Pesuvälin pidentäminen, ilmakuivaus ja hiusten harjaaminen harvakseltaan vähentävät kaikki hiusten altistamista mekaaniselle kulutukselle. Harjan sijasta voi käyttää harvaa kampaa tai käsien viisipiikkistä. Viimeisenä pesua edeltävänä päivänä hiukset kannattaa laittaa kiinni lettikampaukselle, sotkunutturalle tai ponnarille, jolloin ne eivät näytä välttämättä ollenkaan likaisilta. Lämpölaitteita on hyvä käyttää vain silloin, kun on äärimmäinen pakko. Ainakin jokapäiväistä kuumapuhallusta tai kiharrusta on syytä välttää.
 
2. Kuivaa hiukset pehmeään puuvillaan tai silkkiin. Kuulostaa ihan petkuhuiputukselta ja höpöhöpöltä mutta kova froteepyyhe saattaa katkoa hiuksia enemmän kuin uskoisikaan. Hiuksia ei saa hangata ja rutistella märkänä. Paras tapa kuivata likomärkää fledaa on vaikkapa vanha puuvillainen t-paita tai jopa kauhtunut silkkityynyliina, joista varsinkin ensimmäinen imaisee märistä hiuksista vedet todella tehokkaasti ja on hyvin hellävarainen hiuksille eikä katko niitä. Silkki ei ole niin kosteutta imevä, sillä sen kudos on ohuempaa mutta sekin on todella hellä herkästi katkeaville kosteille hiuksille.
 
3. Lisäravinteilla tukea kasvuun. Kauneuden a ja o eivät ole pistokset ja leikkaukset, vaan ihoa, hiuksia ja vartaloa ravitaan ensisijaisesti sisältä käsin. Ruokavalion pitäisi sisältää sopivissa määrin rasvaa, protskuja ja hiilareita mutta kaikissa näissä on laatueroja. Tärkeintä on syödä puhdasta ja ravinnerikasta ruokaa sekä juoda runsaasti vettä joka päivä. Näiden lisäksi hiusten kasvua ja kuntoa voi avittaa esimerkiksi kalanmaksaöljyllä, kookosöljyllä, kalakollageenilla, MSM:lla, biotiinilla, C-, D-, ja E-vitamiineilla sekä silicalla. Tapaan pitää huolta tarvittavista vitskuista ja hivenaineista syömällä avokadoja, pähkinöitä, siemeniä, marjoja, kookosöljyä, viherjuomia ja vihanneksia joka päivä. Niiden lisäksi otan kuitenkin mielihyvin kaikkia edellä mainitsemiani lisäboostereita, jotta saan kaiken mahdollisen hyödyn irti. Kuvissa näkyviä kalakollageenikapseleita olen syönyt kuureissa ja ostelen niitä aina, kun hyvä multipakkaustarjous sattuu vastaan astelemaan. Näiden uskon vaikuttavan hiuksien kasvuun ja ihon kuntoon eniten kaikista lisäravinnetuotteista.

Onko teillä vinkkejä hiusten hyvinvoinnin edistämiseen?
SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig