December 28, 2016

VILJATON JA JAUHOTON PIZZAPOHJA

Minulta on toivottu tasaisin väliajoin viljattomien ruokien reseptejä, joita mielelläni teille jaan, joten tässäpä olisi, näin välipäivien kunniaksi tietenkin, pizzaohje! Tämän ohjeen pizzapohja on siitä ihan paras, että se ei vaadi kuin yhden ainoan ainesosan ja valmistus on todella nopeaa. Tämä soveltuu hyvin vähähiilarista ruokavaliota noudattaville, keliaakikoille, viljaa vältteleville ja miksei täytteet oikein valiten myös paleo-ruokavaliota noudattaville. Lopputulos on herkullinen ja täytteiksi voi jokainen valita juuri ne, mitkä itse haluaa.


Halusin näin välipäivien kunniaksi nostaa vanhan tutun ja monta, monta kertaa käyttämäni viljattoman pizzapohjan ohjeen. Tämä sopii mainiosti rentoihin lomapäiviin tai vaikkapa uudenvuodenaaton tarjottavaksi.

Viljaton pizzapohja

4 kananmunaa
Suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa pelkät valkuaiset terhakaksi vaahdoksi niin, ettei massa valu lainkaan, kun kulho kipataan nurinpäin. Kun vaahto on valmis, sekoita sinne kevyesti keltuaiset ja heitä ripaus suolaa perään. Kaada massa pellille, tuikkaa uuniin toviksi, kunnes pinta on kullanruskea. Pohja pois uunista, halutut täytteet (omassani on kinkkua, pepperonia, tuoreita herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, oliiveja ja mozzarellajuustoa) päälle ja takaisin uuniin sellaiseksi mukavaksi toviksi, jotta juusto sulaa. Ja sen jälkeen nautitaan!
SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig