February 26, 2017

FASHION MINIMALIST


Vaihdoin viime kesänä blogini nimen Girly Stylesta Fashion Minimalistiksi, sillä halusin jollain tavalla korostaa sitä, että aina ei muotia ja pukeutumista rakastavana tarvitse kuluttaa viimeisiäkin rahojaan ja tuutata kotia täyteen kaikenlaista asustetta ja kenkää, joille ei lopulta ole kuitenkaan käyttöä. Olen ihan aina ollut muodista, trendeistä ja tyylistä innostunut ja humanistisuudestani huolimatta haluan vielä joskus työskennellä muodin tai kauneuden parissa. Tyylini on minimalistinen niin linjoiltaan kuin volyymiltaan: minulla on pieni walk in closet mutta se ei ole täynnä vaatteita pursuilevia rekkejä tai hyllyittäin laukkuja ja kenkiä, vaikka niitä tietenkin siellä on, minun näkökulmastani hyvin maltillinen määrä ja jonkun toisen mielestä liikaa. Olen kuitenkin tarkka ostoksistani, sillä en haluaisi enää koskaan ostaa yhtäkään vaatetta, josta en sitten kuitenkaan pidä. Pukeutumisfilosofiaani on monikäyttöinen, laadukkaita materiaaleja sisältävä garderoobi, joka on ajaton muutamilla trendikkäämmillä asusteilla tai vaatteilla. Olen aina pitänyt tietyistä väreistä, kenkätyypeistä, laukkumalleista, vaatteiden leikkauksista. Olen yrittänyt muuttaa tyyliäni niin monta kertaa, ettei se enää edes jaksa naurattaa. Siispä on järkevämpää vain hyväksyä se oma tyyli sellaisena kuin se on, yrittämättä tunkea sitä mihinkään laatikkoon tai raameihin.
 
Jokaisen vaatekaapissa kuuluu olla vaatteita, joissa tuntee olonsa kotoisaksi. Ne tekevät kunkin tyylistä omanlaisensa ja tukevat kantajansa persoonaa. Olkoon se tyyli tai vaatetus sitten klassista, trendikästä tai milloin mitäkin, ei sitä kenenkään tarvitse määritellä. Itse pidän monista sellaisista asioista, joita moni muu suorastaan inhoaa ja se on täysin hyväksyttävää. Olisi kamalaa, jos kaikki pitäisivät samoista asioista, eikö vain?
 
Ollakseen trendikäs tai muodikas ei tarvitse olla koko ajan ostamassa, kuten alussa totesin. Kaikesta voi napsia parhaat päältä ja valita trendeistä sellaisia juttuja, joista voisi pitää ehkä pahimman aallon laimennuttua tai jotka täydentävät jo olemassa olevaa vaatevarastoa. Yksi trendikäs sesonkituote voi muuttaa monta asua vastaamaan kuuminta muotia ilman suuria kustannuksia. Joskus käy myös niin, ettei mikään sesongin trendi tunnu omalta ja se on äärimmäisen hyvä huomio. Ei pukeutumista kannata perustaa sen varaan, mitä kaupoissa on tarjolla. Siksi hyviin materiaaleihin ja ajattomiin malleihin satsaaminen kannattaakin: aina on jotain päällepantavaa.
 

SHARE:

6 comments

 1. Aamen! Voisin allekirjoittaa koko tekstin! xx
  http://roosamononen.com

  ReplyDelete
 2. Oon sun kanssa kyllä niin samoilla linjoilla pukeutumisen suhteen! Ennen tein paljon heräteostoksia harmistuessani aina siihen, että jotain trendivaatetta tuli käytettyä vaan muutama kerta tai että joku lempparivaate oli parin kuukauden käytön jälkeen kulahtanut käyttökelvottomaksi. Poisheitettyjen vaatteiden määrä oli vuosittain tosi iso, mikä ahdisti älyttömästi... mutta onneksi nykyään oon oppinu harkitsemaan ostoksiani ja tunnistamaan laadukkaat, kestävät materiaalit.

  Välillä tuntuu että vaatekaapista on tullu "tylsä" kun ei olekaan joka kuukausi jotain uutta trendirättiä hengarissa. Työskentelen kuitenkin kauneus -alalla, joten meikkiin tulee panostettua arkenakin ja sillä taas saa koko lookkiin ihanasti vaihtelua ja uutta ilmettä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyviä pointteja ja tuo meikkinäkökulma on äärimmäisen hyvä havainto! Moni asu saa uutta potkua juuri meikin tai kampauksen muuttamisesta. Tai joihinkin vaatteisiin sopii parhaiten tietyn värinen kynsilakka. Näitä on kiva vaihdella ja testailla ilman, että tarvitsee kuitenkaan ostaa uutta vaatetta. Ainakin itse tykkään lähteä vaihtelunhalun yllättäessä juuri noita varioimaan :)

   Delete
 3. Mielestäni on hyvä muistaa, että tyyli ja muoti ovat eri asioita. Olen nimittäin sitä mieltä, että voi olla tyylikäs olematta muodikas. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noinhan se menee. Mutta jos haluaa lisäksi integroida omaan tyyliin niitä trendejä, käy se melko pienelläkin panostuksella, kun valikoi itselleen ne omasta mielestä parhaat sesongin muotijutut, yksi tai kaksikin riittää vallan mainiosti päivittämään koko vaatevaraston :)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig