March 22, 2017

MITEN LÖYTÄÄ OMA PUKEUTUMISEN VÄRIPALETTI?Olen joskus kuullut, että värejä ”saa” yhdistää kerralla kolme ja ettei valkoista tai mustaa tarvitse tällöin laskea väriksi. Tämä onkin metka ajatus, sillä kolme eri väriä on juuri sopiva määrä mielenkiintoisen, huolitellun mutta kuitenkin persoonallisen pukeutumisen ohjenuoraksi. Oma garderoobini on väreiltään hyvin neutraali, sillä juuri niistä väreistä pidän kaikista eniten. Neutraaleihin väreihin luetaan musta, valkoinen, harmaan sekä ruskean eri sävyt. Neutraalit värit sopivat ihan kaikkien värien rinnalle mutta myös toisiinsa. Neutraaleihin sävyihin voidaan lukea myös laivastonsininen, oliivinvihreä sekä erilaiset metalliset sävyt kuten kulta, hopea ja gunmetal, kiiltävä mustanharmaa. Näitä värejä voi yhdistellä loputtomiin ja näyttää aina huolitellulta ja tyylikkäältä. Niihin voi myös yhdistellä omaa värisilmää apuna käyttäen kirkkaita värejä.

Suurimmat rahalliset panostukset kannattaa siis tehdä sellaisiin vaatekappaleisiin, joissa kohtaavat optimaalinen malli, kestävä materiaali ja sellainen väri, josta taatusti pitää. Yleensä tietyistä väreistä pitää juuri siksi, että ne pukevat tai tuovat parhaita puolia esille esimerkiksi hiuksien, ihon tai silmien värin rinnalla. Tiedän itselleni sopivan erityisen hyvin sähkönsinisen, kirkkaanpinkin ja -vihreän mutta käytän noita värejä ani harvoin. En vain viihdy niissä niin hyvin kuin neutraaleissa sävyissä. Jollakulla toisella voi tilanne taas olla aivan päinvastainen. On siis tärkeää löytää ne omat suosikit ja eritoten syyt sieltä taustalta, miksi juuri tämä tai tuo väri on mieleeni. Näin löytyy hyvässä lykyssä koko loppuelämäksi ohjenuora omaan tyyliin sopivista väreistä.


Värit tulevat ja menevät monesti muodin mukana mutta uskaltaudun sanomaan, ettei niistä saisi sen kummemmin välittää. Väärä väri on väärä, oli se sitten in tai ei. En pukisi päälleni babyblue-sävyistä vaaleansinistä, hentoa vaaleanvihreää, kirkuvan oranssia tai supervillejä kuviointeja, vaikka ne kuinka olisivat edustettuina Pariisin muotiviikoilla. Ei sillä, että niissä olisi jotain vikaa, ne eivät vain minulle sovi. Lähdin siis liikkeelle siitä, että poimin suosikkivärini kautta aikojen: musta, valkoinen, kameli, puuteri, vaaleanharmaa, farkunsininen, oliivinvihreä, ehkä myös punainen. Tällaisella väriyhdistelmällä pääsee pitkälle mutta se tekee myös positiivisen rajauksen eikä runsaudenpulasta tarvitse kärsiä uutta vaatetta etsiessä tai aamulla päivän asua kasatessa. Helppoa!

Mitkä ovat teidän väriteesinne? Onko jokin väri ehdoton ei, jokin taas absoluuttinen kyllä?
SHARE:

7 comments

 1. Onpa hyviä vinkkejä ajatonta vaatekaappia silmälläpitäen :-) Itselle värit menevät ehkä vähän kausittain ja fiiliksellä, mutta näihinhän voisi käyttää hieman ajatusta :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Kausiluonteisuus kuulostaa tutulta ja jotkut värit sopivat tiettyihin vuodenaikoihinkin paremmin kuin toisiin :)

   Delete
 2. Itse en pukeutuisi ikinä oranssiin, keltaiseen sekä leopardi- ja kukkakuosiin. Väreistä suosin (jos kerran valkoista ja mustaa ei saa laskea :D) vaaleanpunaista, oliivinvihreää, viininpunaista ja luumua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen nyt hiukan hurahtanut kukkakuosiin, mikä on ihan ihme juttu, haha :)

   Delete
 3. Heh, itse olen vetänyt aikamoisia värioksennuksia päälleni, mutta rauhoittunut kyllä iän myötä. Eilen otettiin asukuvia melkein täysmustissa, tuli tyylikäs, mutta vähän persoonaton olo. Eläinkuosit ovat niitä, mitä en pue itselleni enkä lapsille, hyrrr. Oikein hyvää viikonloppua tyylikäs Anna! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :) Kaikessa on tosiaan puolensa, niin myös väreissä. Ihanaa viikonloppua sinullekin ♥

   Delete
 4. Kausittain menee täälläkin vaatteiden värit. Olen varmaan vähän vastarannan kiiski kun käytän mielelläni mustaa ja muita tummia värejä kesällä, kun näyttää rusketuksen rinnalla melkein parhaalta. Talvella sitten vaaleanharmaat ja beiget. -Tanja

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig