April 25, 2017

AJATONTA TYYLIKYYTTÄ


Postaus on toteutettu yhteistyössä Instrumentariumin kanssa
 
Käväisin Indiedaysin Bloggers' Inspiration Dayssa Instrumentariumin pisteellä, jossa esillä olleissa Heritagen Spectacles of time -malliston kehyksissä pilkahtelivat menneiden vuosikymmenten trendit ja koristelut. Kehyksissä yhdistyvät laadukas käsityö, muotivirtausten parhaat palat vuosienkin takaa sekä moderni muotoilu. Itse olen aina ollut superisojen plehojen ystävä muotivirtauksista riippumatta mutta viime aikoina myös alhaalta hieman pyöreähköt, sivukulmistaan terävät lasit ovat viehättäneet. Silti kokoa pitää olla, joten testailinkin nenälleni valikoiman 70-luvun pyöreiden ja pienten, 60-luvun sirojen ja kissamaisten ja 80-luvun paksujen sankojen ja pleksien joukosta niitä suurimpia, hyvin perinteisen mallisia arskoja. Näissä yhdistyi mielestäni aika kivasti wayfarer-henkisyys, kissamaisuus ja mukavan kokoiset linssit.
 
Oma suosikkini kaikista tyylin vuosikymmenistä näin kasarilapsena on tietysti 80-luku. Sieltä tosin kaipaan lähinnä tunnelmaa, musiikkia ja biker-nahkatakkeja - permikset, glitterit ja olkatoppaukset lähinnä pistävät hymyilyttämään. Joka tapauksessa aurinkolaseilla, kuten silmälasikehyksilläkin saa kivasti muunneltua omaa lookia eri tyyleihin ja aikakausiin sopivaksi. Onko teillä muilla jotain muodin suosikkivuosikymmentä? Entä millaisista kehyksistä pidätte?
SHARE:

7 comments

 1. Hahaa, kasarityyli oli just parasta! Paljon värejä, college-kangasta ja isot tukat. En toistaisi sen ajan suosituimpia juttuja omassa tyylissäni koskaan mutta jotain kivaa siinä oli. Aurinkolasit pitää aina olla suuret celeb style -tyyppiset, joiden taakse voi piilottaa silmäpussit ja väsähtäneen naaman.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa ihan 80-luvulta :) Isot lasit ovat kyllä niin parhaat!

   Delete
 2. Hei,
  Haluaisin kysäistä sinulta vinkkejä Saint Laurentin Sac de jour laukkuun. Olen pohtimassa kyseistä mallia grained leather - nahassa. Sinun laukkusi muistaakseni samaa laatua?

  Onko laukku kestänyt sinulla hyvin muodossaan, naarmuttomana käytössä? :-)
  Kiitos jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi ja kiitos kysymyksestä! On kestänyt käyttöä niin hyvin kuin voi vain kuvitella. Tuo grained-nahka. On ihan ässä! Tykkään niin paljon, että haaveissa on samainen laukku samoin speksein mustana eli kyllä, suosittelen :) Mikä väri sinulla on kiikarissa?

   Delete
  2. Kiitos super paljon vastauksesta! Mustaa mietin ensisijaisesti, myös beige miellyttää silmää sekin. Mustia laukkuja kieltämättä löytyy riittämiin, joten beige olisi kyllä freesi lisäys. Mietityttää kuitenkin ky. laukun yhdistäminen asuihin, sopiiko kaikkeen yms. Mikä sun mielipide? Musta toistaalta turvallinen ja helppo valinta! Sac de jour kyllä niin upea ja klassinen, olen ihaillut sun asuissa jo pitkään! :-)

   Delete
  3. Ihanat vaihtoehdot, molemmat värit kuitenkin neutraaleja ja helppo yhdistää melkein mihin vain. Jos sinulla on paljon mustia laukkuja, olisiko se beige sitten järkevä vaihtoehto? Näissä asioissa kyllä kannattaa kuunnella omaa fiilistä eli jos musta tuntuu omimmalta, niin sitten se on varmasti paras valinta.

   Mun mielestäni musta tuossa mallissa on ihan lyömätön, tosi klassinen malli ja väri toimivat niin hyvin yhteen. Mua on monesti hiukan harmittanut, että päädyin tuohon harmaaseen, sillä sen yhdistely on hiukan hankalaa, jos haluaa pukeutua muihin neutraaleihin sävyihin kuin harmaan tai mustan väriskaalaan. Esimerkiksi ruskean sävyjen kanssa se ei sovi ja beige, kameli ja suklaanruskea ovat suosikkivärejäni pukeutumisessa. Siksi olen harkinnut tuon harmaan myymistä ja mustan ostamista sen tilalle mutta toisaalta onhan se upea ja mustan asun kanssa ihan nappi väri. Haha, onpas vaikeaa ;)

   Delete
 3. Kiitos sinulle paljon avusta ja vinkeistä, kyllä on vaikea valinta tosiaan! :) Uskon kuitenkin, että kumpi tahansa pääsee ahkeraan käyttöön! Kyllä se musta tuntuu omimmalta ehkä kuitenkin, ehkäpä se siis seuraava hankinta;)

  Oikein ihanaa kevään jatkoa sinulle!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig