April 26, 2017

GLUTEENITON PINAATTIKEITTO




 
Keitot ovat loistavia arkiruokia. Syön miltei päivittäin keittolounaan ja teen mielelläni kotonakin erilaisia keitoksia ja kokeiluja. Kesäkurpitsakeitto ja tomaatti-vuohenjuustokeitto ovat bravuureitani, joiden reseptit olen täälläkin jakanut, joten on aika lisätä listaan viime aikojen uusi tulokas: gluteeniton pinaattikeitto. Tämä on todella täyteläistä ja täyttävää sekä ennen kaikkea hyvin helppo ja nopea valmistaa. Koko kattilallisen hinnaksi tulee vain muutama euro ja tästä alla olevasta määrästä riittää ainakin neljä suurehkoa lautasellista maittavaa keittoa.
 
Gluteeniton pinaattikeitto neljälle
 
300-400 grammaa pakastepinaattia
1 litra täysmaitoa
1-2 rkl voita
4 rkl maizenaa (2 + 2 erissä)
suolaa, valkopippuria ja mustapippuria
 
Sulata voi kattilassa ja lisää 2 ruokalusikallista Maizenaa koko ajan sekoittaen niin, että jauhot imeytyvät voihin. Lisäile maito aina pieni määrä kerrallaan kunnes keitto kiehahtaa. Sekoita koko ajan, ettei maito ota pohjaan kiinni. Lisää keitokseen 3 ruokalusikallista Maizenaa ja sekoita reilusti koko ajan, kunnes keitto on sopivan paksua. Lisää sitten pakastepinaatit. Voit joko pilkkoa kokonaisia lehtiä pienemmiksi tai heittää mukaan sellaisenaan. Oma keittoni valmistuu jälkimmäisellä tavalla. Sekoittele, lisää mausteet ja tarjoile kananmunan kanssa.

2 comments:

  1. Kiva ohje, täytyy todellakin testata pian! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että tykkäsit :) Tuo on niin näppärä arkiruoka, ainekset on myös helppo pitää aina varalla :)

      Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...