May 5, 2017

KOMEROSTA WALK-IN CLOSETIKSI / 7 VINKKIÄ


 
Kuukausi takaperin kirjoittelin vaatehuoneestani ja nyt haluaisin antaa vinkkejä, miten tavallisesta vaatehuoneesta, sisään astuttavasta 3-4 neliön komerosta voi saada kivannäköisen, hieman boutique-henkisen, mikäli sellaisen haluaa. Monesti tällaisia vaatehuoneita käytetään puhtaasti säilytykseen ja maksimoidaan hyllyjen ja vaatetankojen määrä. Itse lähdin siitä ajatuksesta, että tila olisi hyvin väljä, inspiroiva, kaikki vaatteet näkyvillä ja helposti käytettävissä sekä kengät siisteissä riveissä ja laukut myös silmänilona omilla hyllyillään. Jouduin kuitenkin tekemään vaatesäilytyksen suhteen muutaman kompromissin ja aikamoisen työn hyllyjen ja kaappien venkslauksessa. Listasin tähän alle omat vinkkini siitä, miten pienestäkin tilasta saa kaiken irti.
 
1. Kaikki vaatteet henkareihin
Kaikki vaatteet painavia neuleita ja ehkä farkkuja lukuun ottamatta kannattaa henkaroida. Näin välttyy turhilta rypistymisiltä ja vaatteet pysyvät siistimpinä säilytyksessä näin. Villapaidat ja -neuleet sen sijaan on hyvä taitella nätteihin pinoihin, jotta ne eivät veny.
 
2. Yhteneväiset henkarit
Samanlaiset henkarit on visuaaliselta kantilta todella tärkeä sijoituskohde, sillä keskenään erilaiset ja eriväriset henkarit ovat hieman sekavan näköiset ja aiheuttavat levottoman yleisilmeen. Omat henkarini ovat ihan Ikean puisia Bumerang-vaateripustimia, jotka maksavat noin 60 senttiä kappale. Vaaterivi on heti siistimpi, vaikka itse vaatteissa olisi paljonkin erilaisia värejä, kankaita ja kuoseja.
 
3. Värikoodaus
Värit kannattaa koodailla sekä pinoissa että henkareilla. Sen voi tehdä omaa silmää noudattaen mutta sen myötä on helppo löytää haluamansa kokonaisuus näyttää harmonisemmalta.
 
4. Lisätila
Itse olen siirtänyt hameet, kirjavat puserot ja housut toiseen paikkaan, jotta sain pidettyä vaatehuoneen juuri niin rauhallisen sävyisenä kuin halusinkin. Käytin tähän kapeaa vaatekaappia, jossa on vaatetanko ja muutama hylly. Samassa paikassa säilyn urheiluvaatteet, huivit ja muutamat talvisaappaat. Erillinen lisätila on syytä pitää mielessä koko ajan, jottei siellä olevat vaatteet pääse unohtumaan.
 
5. Somisteet
Hyllyt voi hyödyntää myös somistusmielessä, mikäli sellaisesta pitää. Itse olen laittanut esille kaiken sellaisen, joka pitää saada napattua mukaan helposti. Esimerkiksi aurinkolasit ovat omassa paikassa, korut ovat laatikollisessa lipastossa, kellot omassa lasisessa rasiassaan ja hajuvedet peilitarjottimella. Somistuksessa voi hyödyntää erilaisia tarjottimia, vaikkapa kerrosvateja, lasipurkkeja, kehyksiä, kauniita pienesineitä. Nätteihin valokuvakehyksiin voi printata kivan tekstin. Seinille voi myös kiinnittää inspiraatioksi muotikuvia tai tekstitauluja oman maun mukaan.
 
6. Peili
Tilaa saa suurennettua kokovartalopeilillä, joka on tietysti myös käytännöllinen. Omani on Ikean Nissedal-peili. 
 
 
7. Kengät riviin
Kengät on hyvä tuoda esille ja nekin voi värikoodata. Ne on hyvä säännöllisesti puhdistaa, mikäli niitä sijoittaa hyllyille tai lähelle sisävaatteita. Kengät vievät melko paljon tilaa, joten lisätilaa saa ainakin parille kenkäparille sijoittamalla ne limittäin.
 
Suosittelen pitämään kaikki vaatteet esillä vuodenajasta riippumatta. Näin pysyy aina kartalla siitä, millaisia vaatteita on ja hutiostoksilta välttyy. Jokaista vaate- ja asusteostosta on hyvä puntaroida eikä sortua heräteostoksiin. Aina voi myös miettiä, tarvitsee jotakin jo olemassa olevaa vaatetta mutta mistään ei kannata luopua pelkästä luopumisen ilosta. Vaatteet ovat ongelmajätettä eli niitä ei saa heittää roskiin sellaisenaan. Vaatteiden myyminen tai lahjoittaminen niitä oikeasti haluavalle ovat aina parempi vaihtoehto. Kaikkein paras vinkkini on kuitenkin se, että laatu korvaa määrän.

SHARE:

2 comments

  1. Hyviä vinkkejä, täytyy testata vaatekaappeihin näitä. Mulla on yksi seinä makuuhuoneessa pelkkää kaappia ja olen haaveillut että siitä tulisi jotenkin fiinimpi. Ainakin joku laajempi korusäilytys ja ledispottivalot vois toimia. -Tiina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit vinkeistä! Kaikkea kannattaa rohkeasti kokeilla ja kaapeistakin voi saada vaikka kuinka hienot. Hyvältä kuulostavat suunnitelmasi :)

      Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig