May 17, 2017

VOLYYMIA KESÄTUKKAAN / 6 VINKKIÄ


Hiusten laittaminen on kesällä helppoa. Ei tarvitse miettiä, lässäyttääkö pipo kuontalon tai pilaako räntäsade vaivalla tehdyt kiharat, vaan biitsitukka tai kevyesti tuulen tuivertama frisyyri on vain plussaa. Jotkut onnekkaat voivat huitaista hiuksensa kuntoon vain harjaamalla mutta ainakaan itse hentotukkaisena en voi olla tekemättä hiuksilleni jonkin sortin taikatemppuja, jotta ne näyttävät tuuheammilta ja kuitenkin sopivan rennoilta. Aikaa ei kuitenkaan tarvitse kuluttaa tupeeraamiseen tai kiharteluun joka päivä näiden muutamien luottovinkkien vuoksi.

1. Shampoo ja hoitoaine voivat olla kesäaikaan tuuheutta antavia. Näin hiukset ovat jo heti pesun jälkeen hieman ilmavammat ja runsaamman näköiset, kun hoitotuotteet eivät paina niitä kohti maata. Hiukset voi myös ilmakuivata ja loppuvaiheessa puhaltaa kylmällä niin, että pää ja hiukset ovat alaspäin. Näin myös tyveen tulee hieman kuohkeutta.

2. Kiharat tuovat aina rakennetta ja volyymia kampaukseen, vaikka kikkurat olisivat hyvin loiviakin. Kiharat saa pidettyä hyvinä jopa muutaman päivän, kun yöksi pyörittää ne nutturalle päälaelle. Hiuksiin kannattaa suihkuttaa myös illalla kuivashampoota, joka imee hiusten rasvaisuutta pois. Itse käytän tällä hetkellä testiin saamaani KMS:n huippuhyvää Hairplay-sarjan Makeover Sprayta, joka toimii samalla myös rakennesuihkeena ja sopii juuri ohuille tai lasimaisille hiuksille.


3. Aamuisin on hyvä käyttää kuivashampoota sekä muotoilun että rasvaisuuden poistamisen vuoksi. Itse rsuihkutan tätä väritöntä Makeover Spray -kuivashampoota tyveen ja hiukan pituuksiin ja puristelen kevyesti pituuksien kiharoita, jotta ne asettuvat ojoon mutta näyttävät samalla hyvin luonnollisilta. Näin saa helposti pidennettyä pesuväliä, mikä on etenkin kesällä mökki- ja reissuaikaan aika näppärää.  Olen melko kranttu kuivashampoiden suhteen ja tämä on ehdoton suosikkini juuri nyt. Värittömyys ja alumiinittomuus ovat suuria plussia.

4. Kampaa puukammalla kevyesti hiukset läpi aamuin illoin. Puukampa sopii muutenkin ohuiden rasvoittuvien hiusten harjaukseen, sillä se ei tiheapiikkisen harjan tavoin nosta päänahasta turhan paljon talia ja hivuta sitä pitkin pituuksia.


5. Hiusnaamiot ja -syvähoidot on hyvä tapa hoitaa hiuksia, jotta ne pysyvät auringosta ja lämpökäsittelyistä huolimatta kosteutettuina ja pehmeinä. Jos naamiot eivät tunnu omalta jutulta, voi hiuksiin hieroa pienen määrän esim. Arganöljyä muutamia tunteja ennen pesua, jolloin ne saavat tarvitsemaansa hoitoa ilman, että pesun jälkeen ne lätsähtäisivät. Myös naamiot ja muut tehohoidot voi tehdä ennen pesua.

6. Pesun jälkeen hiukset kuivataan vaikka vanhaan puuvillaiseen t-paitaan, jotta kovat froteepyyhkeet katkovat ja hiuspintaa haurastuttavat vaikutukset pääsee välttämään. Puuvilla imee myös todella tehokkaasti veden hiuksista ja nopeuttaa kuivumista. Märkiä hiuksia ei saa harjata tai kammata, jotteivät ne veny ja katkea turhan päiten.

Ennen kaikkea tärkeää on nauttia menosta ja kesästä eikä keskittyä miettimään, onko jokainen suortuva ojossa. Hyvältä ne kuitenkin näyttävät!

SHARE:

3 comments

 1. haha, huomaan kuinka meillä on ihan erilaiset hiukset, mulla nimittäin kuivashampoo enemmänkin latistaa :D ja vinkkinä, mun kampaajakummitäti sanoi joskus, että märät hiukset oikeasti veny tai katkeile, se vain vaikuttaa siltä koska lähtevät hiukset erottaa paremmin märkinä! voi siis huoletta harjata, jos aloittaa latvoista ja etenee tyveä kohti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä mullakin jotkut kuivikset saattaa edistää likaisuuden tuntua tyvessä mutta muutamia hyviä tuotteita on osunut matkan varrelle. En voisi olla edes viikkoa ilman kuivashampoota näin lirpakalla tukalla:D Kiitos tiedosta, mielenkiintoista! Tuossakin tuntuu olevan montaa koulukuntaa, kun useimmiten kuulee juuri kampaajien suosittelevan välttämään märkäharjausta. Ehkä hyvä selvitysharja ratkaisee enemmän kuin hiusten kuivuus/märkyys :)

   Delete
 2. Oo kuinka kauniit sävyt hiuksissasi nyt on <3
  Kiitos vinkeistä :)

  Henna
  www.stoori.fi/pakkomielteita

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig