June 7, 2017

3 VINKKIÄ MEIKKIVOITEEN MONIPUOLISEEN KÄYTTÖÖN


Tiedättekö sen tunteen, kun löytää The Meikkivoiteen mutta välillä se tuntuu liian mattaiselta, peittävältä tai muuten juuri sen päivän menoihin tai ihon tarpeisiin sopimattomalta? Itselleni kävi näin, kun pitkän metsästyksen jälkeen löysin todella hyvän meikkivoiteen, Estee Lauderin klassisen kulttituote Double Wearin, joka on sisällöltään vaikealle iholleni juuri sopiva, ei aiheuta mitään reaktioita, levitys on helppoa ja kestävyys huippuluokkaa. Tässä voiteessa on se ongelma, että se on ohuimmillaankin melko peittävä, mattapintainen ja välillä kaipaan vaihtelun tai muun lookin mukaan kevyempää tai kuulaampaa meikkipohjaa. En kuitenkaan halua omistaa tuhottoman montaa meikkivoidepurkkia, joten käytän muutamaa kikkaa, joilla saan muutettua lopputulosta kolmeksi erilaiseksi peittävyydeltään, kuulaudeltaan ja keveydeltään. Tähän käy mikä tahansa mattapinnan jättävä tai keski- tai täyspeittävä meikkivoide.

1. Pelkkä meikkivoide
Iho kannattaa puhdistaa esimerkiksi misellivedellä ja tarpeen mukaan kosteuttaa joko kosteusvoiteella tai kosteussuihkeella. Itse käytän jälkimmäistä, koska ihossani on ihottuman vuoksi tekstuuria, joka vain korostuu mitä enemmän kerroksia laitan iholleni. Joten suihkautan pari suihkausta Macin Fix+-suihketta ja odotan hetken, jotta kosteussuihke imeytyy ihoon. Jos ihossa on tekstuuria on paksuhko tai peittävä meikkivoide hyvä levittää siveltimen sijaan meikkisienellä, esimerkiksi Beauty Blenderillä, jolloin turhaa hankausliikettä ei ihon pintaan tule eikä se näin aiheuta mikrokuorintaa tai nosta kuollutta ihosolukkoa irti, jolloin pohja näyttää helposti hiekkaiselta tai pakkeloidulta. meikkivoidetta kannattaa levittää hyvin ohut kerros, sillä lisää saa aina mutta pois on vaikeampi ottaa. Puuterilla voi kiinnittää ne kohdat, joista meikkivoide kuluu helpoiten eli nenä, otsa, leuka ja posket eli t-alue. Puuterikin kannattaa painella esimerkiksi veluuribuffilla siveltimen sijaan edellä mainitun syyn vuoksi. Puuteri ei myöskään ole pakollinen, vaan joskus mattapintainen meikkivoide pärjää parhaiten yksinään. Tämä kannattaa selvittää ihan kokeilemalla.

2. Meikkivoide ja kosteusvoide
Meikkivoiteesta saa kevyemmän niin, että sen sekoittaa päivä- tai kosteusvoiteeseen. Näin massa ja väri on ohuempaa, miltei sävytetyn kosteusvoiteen kaltaista. Tämä metodi sopii hyvin päiviin, jolloin meikki pitää tehdä nopeasti, ihoa ei tarvitse peittää tai vaikka kesäpäiviin, jolloin haluaa vain tasoittaa ihon sävyä. Kesällä meikkivoiteen voi sotkea vaikkapa korkean aurinkosuojakertoimen sisältävään kosteusvoiteeseen. Itse tykkään sekoittaa puolet ja puolet Joe Blascon Youth Activator -voiteen kanssa, joka on voidemainen seerumi. Lopputulos on juuri passeli esimerkiksi kevyen toimistomeikin pohjaksi ja levitys on helppoa ja tosi nopeaa duofibre-tyyppisellä stipple-harjalla, jota käyttämällä ei tarvitse pelätä suurien meikkivoiderajojen ilmestymistä leukaperiin tai kaulaan.
 

3. Meikkivoide ja kasvoöljy
Jos haluaa muuttaa mattapohjan jättävän meikkivoiteen kuulaaksi ja "dewyksi", onnistuu se tosi helposti lisäämällä meikkivoiteeseen tipan kasvoöljyä. Tällöin pohjasta tulee todella kuulas ja hohtava, mattaisuus on tipotiessään. Itse käytän tähän tarkoitukseen Lumenen Facial Oilia, jota on helppo annostella pienikin määrä pumppupullon avulla. Tämä öljyinen sekoitus kannattaa levittää joko kabukisiveltimellä tai kostealla sienellä, jolla saa tosi nätin lopputuloksen.
 

SHARE:

8 comments

 1. Kiitos vinkeistä, tuota öljykikkaa täytyy testata. Käykö siihen manteli- tai jojobaöljy?

  ReplyDelete
 2. Tosi nätti paita, saako kysyä mistä se on?

  ReplyDelete
 3. Hyviä vinkkejä, pitää kertoa tuo meikkivoide+kasvovoide myös tyttärelle.

  ReplyDelete
 4. Kiitos vinkeistä! Tuo meikkivoide on minullakin käytössä, ja se on kyllä käsittämättömän pysyvä.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig