July 5, 2017

5 X KESÄISET KOSMETIIKKASUOSIKIT


Kesällä on hyvä muistaa varjella hiuksia ja ihoa. Toisaalta taas ainakin itse kevennän kosmetiikan käyttöä melko radikaalisti etenkin loman aikana, sillä useimmiten ehostukseksi riittävät kulmien laittaminen ojennukseen ja huulien sävyttäminen huulikiillolla. Tämä on totuus ainakin niinä päivinä, kun ohjelmassa on rentoa menoa tai ollaan mökkimaisemissa. Haluan kuitenkin, että iho on suojattu auringolta ja hiuksetkin pysyvät kunnossa paahteisina päivinä. Kokosin nyt yhteen omat viisi kesäkosmetiikkasuosikkia, joita tykkään käyttää läpi kesän.


Hyvä shampoo-hoitoainesetti on kaiken a ja o. Minulla näiden valinta vaikuttaa siihen, tarvitseeko hiusten kuivuttua turvautua muotoilurautaan vai ei. Rakastan kuohkeutta hiuksiin tuovia, hyvältä tuoksuvia hoitotuotteita, joten Moroccanoilin Volume-setti sopii kriteereihin mökilläkin, jolloin aikaa ei halua törsätä siihen muotoiluun tai tupeeraukseen. Moroccanoileissa on myös arganöljyä, joka silottaa hiusta eikä senkään vuoksi tarvita kampaa kummempaa muotoiluvälinettä, jos luonnollinen mutta huoliteltu frisyyri on toiveissa. Hiusten suojaksi käytän paahteisina päivinä SP:n Sun -aurinkosuojaa, joka on suoraan hiuksiin suihkittava aine. Se ei tee hiuksille mitään, ei lässäytä tai rasvoita, vaan se antaa suojan, jota oma vaalennettu latvani ainakin tarvitsee.
Aurinkosuoja kasvoille on must. Se ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista tai ainakin juonteiden syntymistä. Acon kasvoille taroitettu mattapinnan antava fluidi sopii vaikka meikin alle. Käytän tätä aina, jos vähänkään aikaani aurinkon alla vietän. Acon toinen kiva kesätuote on vartalovoide, jossa on ominaisuutena asteittainen itseruskettavuus. Tämä sopii hyvin esimerkiksi jaloille antamaan pienitä päivetystä, jos haluaa täysin välttää auringossa oloa.
Viimeisenä muttei vähäisimpänä (sanoo hajuvesihullu) on kesäinen hajuvesi. Minulla on parikin kesäistä suosikkia mutta valitsin tähän täyteläisen, vaniljapohjaisen ja hienostuneen Burberryn Brit EdT:n, jota olen käyttänyt jo yli 10 vuotta sitten. Tuppaan palaamaan aina vanhojen tuoksuihastusteni pariin ja tämä on nyt heinäkuun tuoksuni tällä kertaa. Ihanan elegantti, naisellinen ja tyylikäs tuoksu sopii vaikka sinne mökkihabitukseenkin ja tuo ainakin omalla kohdallani sopivasti henkistä nostetta hyvinkin arkiseen lookiin.
SHARE:

1 comment

  1. Brit on myös täällä yksi hajuvesi suosikki, tosin EDP-muodossa. Aivan ihanan tuoksuinen! -Tiin

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig