July 7, 2017

LOVELY LONDON


Kesäloman kunniaksi suunnistimme viime viikolla kohti Lontoota ja pientä irtiottoa arjesta. Olin käynyt kaupungissa kerran aiemmin, joten aivan ummikkona en matkaan lähtenyt mutta sitä suuremmalla innolla halusin päästä näkemään tuttuja paikkoja ja tietysti uusiakin. Tarkoituksena oli ottaa rennosta, nauttia kaupungin elämästä ja vilinästä sekä ruokatarjonnasta. 

Liikuimme koko reissun ajan joko kävellen tai metrolla. Mielestäni Lontoon keskustassa oli joka paikkaan melko lyhyt matka mutta uskon, että tästä voi olla montaa mieltä. Metrolla oli kuitenkin äärimmäisen helppo liikkua miltei minne vain, joten suosittelen ehdottomasti hyödyntämään monipuolisia linjoja ja edullista hintatasoa. Otimme heti Heathrow'lta Oyster Cardit ja latasimme niille sopivan summan. Kortissa, kuten myös sen rinnalla samalla tavalla toimivassa lähilukupankkikortissakin on päiväkohtainen katto, olisiko se siinä 7 punnan tienoolla eli sen yli ei 1-2 zoneilla matkatessa mene, vaikka kuinka monta kertaa metrolla matkustaisi. Tästä voi lukea lisää Lontoon julkisen liikenteen sivuilta. 

Ravintoloita ja pubeja on joka lähtöön ja paras ruokaelämys tuli koettua Covent Gardenin lähellä olevassa luomuravintolassa nimeltä Farmstand. Tätä suosittelen lounaspaikaksi lämpimästi. Kävimme samassa yhteydessä British Museumissa, jonka perusnäyttely on kaikille ilmainen. Muuten vain pyörimme ympäri Lontoota ja ihastelimme tunnelmaa. Kertakaikkisen ihastuttava kaupunki.

Ennen matkaa sain kuulla suoranaisia kauhisteluita turvallisuudesta, kun kerroin, mihin kaupunkilomamme tällä kertaa suuntautuu. Suoraan sanottuna itseänikin mietitytti hieman mutta en antanut sen vaikuttaa. Paikan päällä asia tavallaan unohtui, joskin katukuvassa taajaan näkynyt virkavalta, puomit ja betoniporsaat nähtävyyksien lähellä ja metroasemien kuulutukset (pyydettiin raportoimaan, mikäli epäilyttävää toimintaa havaitaan) kyllä muistuttivat kaupungin viimeaikaisista karmeista tapauksista. Väkeä sen sijaan esimerkiksi Piccadilly Circuksella ja  Oxford Streetin ostoskadulla riitti niin paljon, että heikompaa hirvitti. Yrittipä eräs uskalias voro tavoitella laukkuanikin katuvilinässä mutta paljon suurkaupunkeja kiertäneenä osaan varautua ja pitkäkyntinen sai tällä kertaa tyytyä Célinen Belt Bagin sisällön sijaan tämän suomalaisturistin raivoikkaisiin huutoihin. Eli suosittelen olemaan todella tarkka omaisuudestaan sekä metroissa että kaduilla. Turisteja ja paikallisia on niin paljon, että siinä vilinässä voi käydä mitä vain.

Oletteko te käyneet Lontoossa? Mitä tykkäsitte? 
SHARE:

1 comment

  1. Olen käynyt kaksi kertaa Lontoossa ja olen tykännyt tosi paljon. Ihana kulttuuri ja ympäristö. Lomalistalla on jo monta kaupunkia mutta joskus on pakko päästä uudelleen Lontooseenkin. Kivoja kuvia! -Tiina

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig