August 27, 2017

POD / IHONHOITORUTIINI


Kirjoittelin kuukausi sitten ihotautilääkäriltäni saamastani POD-tuomiosta eli suunympärysihottumasta, joka on piinannut minua jo aivan liian kauan. Olen nyt yrittänyt päästä kyseisestä kiusasta eroon jo puolitoista kuukautta ja apuna olen käyttänyt Rosazol-antibioottivoidetta. Sen lisäksi hoitovoiteena oli aluksi atooppiselle iholle tarkoitettua Elidel-voidetta, jonka käytön lopetin reilun viikon jälkeen, sillä se tuntui vain pahentavan ihottuma-alueita ja sai aivan järkyttävän punoituksen, kutinan ja kuumotuksen aikaan. Iho tuntui todella kipeältä ja käytön lopettamisen jälkeen pahimmat oireet poistuivatkin. Jatkoin siis pelkällä Rosazolilla, joka on kyllä vienyt ihottumaa parempaan suuntaan mutta ikävä kyllä ei kokonaan pois. Ihon pinta on tasoittunut mutta nenänvierustojen punaisuus on ja pysyy. Joudun nyt puntaroimaan, otanko kuukauden tetrasykliinikuurin vai yritänkö vielä jatkaa pelkällä voiteella. Tämä kyseinen hoitoaika on ollut elämäni raskainta ja vaikeinta aikaa aivan muista syistä kuin ihostani johtuen, joten voi olla, että kun stressi ja muutokset tunnetiloissa olivat jo ennestään ne pahimmat oireiden pahentajat, on tämä ajanjakso vaikuttanut myös sinänsä toimivan hoidon heikkoutena. Juuri siitäkin syystä antibiootit eivät todellakaan kiinnosta, kun koko kropan vastustuskyky on jo valmiiksi huono. No, katson asiaa joskus parin viikon päästä uudelleen.
 
Millaisia muutoksia olen sitten tehnyt ihonhoidon kannalta? Ihan aluksi lopetin meikkauksen tyystin noin kuukaudeksi. Sillä ei tuntunut olevan vaikutusta. Aloin vaihtaa tyynyliinaakin miltei päivittäin ja kasvopyyhettä käytän vain kerran ja viskaan pesuun. Vaihdoin kaikki käyttämäni kosmetiikan herkkäihoiselle sopivaan ja sulfaatittomaan eli kasvojenpuhdistus, hiustenhoito ja hammastahnakin hoituvat nyt ilman SLS:a. Tälläkään ei ole ollut merkittävää vaikutusta mutta ainakin tuotteet ovat hellävaraisia ja muuten mieleisiä, eivätkä ne aiheuta lisäoireita, joten niiden käyttöä jatkan edelleen. Ihottuma-alueelle en ole laittanut Rosazolin lisäksi muita voiteita kuin Aqualan L-perusvoidetta rutikuivan ihon pelastukseksi ja sitäkin vasta useamman viikon jälkeen hoidon aloittamisesta.
 
Ihonhoidossa tärkeintä on puhdas iho, sillä talipunkit, jotka oletettavasti pahentavat ihottumaa, saavat hyvää sapuskaa kaikenlaisesta epäpuhtaudesta tai vaikka meikinjämistä. Pesen siis huolella kasvoni aamuin sekä illoin ja käytän tähän Decubalin vaahtopusaria, jossa on hyvin lyhyt inci-lista ja se soveltuu herkälle iholle. Käytän myös Konjac-sientä, sillä välillä iho tuntuu tarvitsevan kuorintaa. Muutaman päivän välein keitän sienen, jotta se ei kerää bakteereja turhan päiten sisäänsä. Mahdolliset ripsarit poistan misellivedellä. Ihottumasta vapaat alueet hoidan hyviksi havaitsemillani tuotteilla ja tykkään todella paljon apteekkisarja Lieracista, jonka tuotteista Hydragenist-seerumi ja saman tuoteperheen kasvovoide ovat juuri sopivia pitämään ihon sileänä ja kauniina. Olen melko neuroottinen otsaryppyjen, etenkin Sibelius-ryppyjen suhteen, joten haluan suunnata otsan alueelle mahdollisimman kosteuttavaa ja silottavaa hoitoa. Aamuisin olen sivellyt punoittaville alueille Lieracin Rosilogie-voidetta, joka neutralisoi punertavuutta ja näin tohdin olla jopa töissä ilman meikkiä. Tehonaamiona olen rasvoittuvalle otsan ja poskien alueelle käyttänyt Oriflamen ekosertifioitua savinaamiota, joka ainakin omalla iholla silottaa pintaa ja vie turhat talit mennessään. Tässä on tällä hetkellä koko ihonhoitorutiinini.
 
On ollut aikamoinen muutos vaihtaa jokapäiväinen meikkaus pois mahdollisimman vähäiseen tai täysin naturelliin lookiin ja samalla panostaa ihonhoitoon täysillä. Olen jo melko tottunut katsomaan peilistä meikitöntä naamaani vaikka kesken työpäivänkin. Juhlissa ja edustuspäivinä aion pohja- ja silmämeikin kyllä tehdä mutta normaaliarjessa ihoni saa riittää sellaisena kuin on.
 
Mites teillä muilla samasta ihottumasta kärsivillä on asiat? Millaisia tuotteita suositte?

SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig