September 6, 2017

SULFAATITON SHAMPOOSUOSIKKIKirjoittelin viime viikon POD-postauksessani vaihtaneeni kaikki pesutuotteet sulfaatittomiin, sillä sulfaatteja, eritoten SLS:a on pidetty yhtenä mahdollisena suunympärysihottuman aiheuttajana. Olen käyttänyt jo useita purkkeja EVOn shampoita, sillä ne eivät sisällä SLS:a eikä monia muitakaan omalle herkälle iholleni sopimattomia ainesosia. Aiemmin olen käyttänyt tuuheuttavaa Gluttony-sarjan shampoota sekä syväpuhdistavaa Normal Persons Daily shampoota mutta tämän hetken ehdoton shampoosuosikkini on kosteuttava The Therapist -sarjan shampoo sekä sen kaverina saman sarjan hoitoaine.

Sulfaatiton koostumus saattaa yllättää, sillä se ei vaahtoa normaalin shampoon tapaan ja sen levittäminen on asteen verran työläämpää sulfaattishampooseen verrattuna. Muuta eroa ei käytössä olekaan mutta sen sijaan lopputuloksessa ja jälkitunnelmissa on suuri ero. Hiukset ovat kiiltävämmät, päänahka ei kutise tai osoita ärsyyntymisen merkkejä ja hiukset puhdistuvat sulfaatittomuuden avulla hyvin hellävaraisesti. Pesuvälin pituuteen tai rasvoittuvuuteen se ei vaikuta.
Olen itse käyttänyt sulfaatittomia shampoita jo vuosia ja voin lämpimästi suositella. Samoin kaikkien muidenkin pesutuotteiden vaihtamista sulfaatittomiin, jos iho on yhtään herkkä tai helposti ärsyyntyvä. Sulfaatit saattavat aiheuttaa jopa itsessään ihottumaa päänahkaan tai muualle iholle.

Ja loppuun arvonta-muistutus! Blogissani on käynnissä ihanan Cluse-kellon arvonta TÄÄLLÄ!
SHARE:

1 comment

  1. Kiitos vinkistä! Vaikka pesen useimmiten luonnonkosmetiikkashampoolla, päänahkani kutiaa silti... Tuntuu myös, että hiukseni olisivat koko ajan likaiset. Ehkä syy on sulfaateissa?

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig