October 13, 2017

ROOSA PERJANTAITänään vietetään Syöpäsäätiön järjestämää Roosa nauha -päivää, jonka tarkoituksena on kerätä varoja rintasyöpätutkimukselle ja sairastuneiden neuvontapalveluille sekä tehdä ylipäätään tunnetuksi tutkimustyön tärkeyttä ja tarpeellisuutta ja lisätä yleistä tietoisuutta rintasyövästä. Me kaikki voimme osoittaa tukeamme monin tavoin: Roosa nauha kerää rahalahjoituksia sekä myy muun muassa symbolisia silkkinauhojaan sekä paljon muita keräystuotteita, joiden tuoton avulla rahoitetaan rintasyövän vastaista työtä Suomessa. Rahalahjoitusten ja tapahtumien järjestämisen lisäksi yksi näkyvä keino tuoda esille rintasyöpätutkimuksen tärkeyttä on pukeutua tänään roosaan! Kannustan siis kaikkia kaivamaan pinkkiä, vaaleanpunaista tai mitä vain roosan sävyä ylleen ja olemaan mukana tässä tärkeässä kampanjassa. Asun voi somistaa vielä tuolla joka vuosi uudistuvalla Roosa nauhalla, joka tänä vuonna on Duudsonien suunnittelema.

Rintasyöpään sairastuu Suomessa vuosittain yli 5000 naista. Se voi osua minulle, sinulle, meidän äideillemme, siskoillemme, ystävillemme. Rintasyövän synnystä tiedetään edelleen melko vähän, joten tutkimustyö on valtavan tärkeää ja sen avulla voidaan ennaltaehkäistä sairastumista ja hoitaa jo sairastuneita tehokkaammin. Siksi lahjoitukset ja tukeminen ovat osoitus tutkimustyön sekä oman ja läheisten terveyden arvostamisesta. Kun nainen sairastuu rintasyöpään, voi mielessä pyöriä valtavia pelkoja sekä kysymyksiä, joihin on vaikea löytää vastauksia ja sairastunut voi sen vuoksi tuntea olevansa yksin. Jo sairastuneet ja heidän läheisensä saavat tukea ja tietoa neuvontapalvelusta, johon Roosa Nauhan keräystuottoja ohjataan. Roosa nauha -kampanjasta voi lukea lisää Syöpäsäätiön sivuilta.

Ja lopuksi vielä tärkeä sananen meille kaikille naisille. Rintojen säännöllinen omatoiminen tutkiminen on rutiini, joka meillä kaikilla pitäisi olla arjessamme kuukausittain. Itsestä ja omasta terveydestä huolta pitäminen kannattaa aina.SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig