November 8, 2017

HERKÄN IHON ILTARUTIINI

Olen ollut ihoherkkistelijä jo jonkin  aikaa. Kesällä sain vielä ihotautilääkäriltä diagnoosiksi POD:n eli suunympärysihottuman, joka on mahdollisesti saanut alkunsa vääristä kosmetiikkatuotteista. Aikaa on kulunut nyt neljä kuukautta ja olen huomattavasti viisaampi nyt kuin kesällä sen suhteen, miten ihoani tulee hoitaa. Päätin nimittäin, että en aio käyttää antibiootteja ihottuman taltuttamiseen, sillä asiasta paljon luettuani ymmärsin, ettei ole mitään taetta, että ne veisivät ihottuman lopullisesti pois. Sen sijaan sisäisesti nautiskellut antibiootit aiheuttavat aina haittaa ainakin omassa kehossani enkä todellakaan halunnut tujuja tetrasykliineja tuhoamaan vastustukykyäni tai muita tärkeiksi kokemiani asioita. Lähdin aluksi purkamaan tilannetta käyttämällä antibioottivoidetta, joka ei kyllä toiminut juurikaan. Paremman tuloksen antoi atooppisen ihottuman hoitoon tarkoitettu Elidel, joka toisaalta on valtavan tehokas mutta myös herkistää ihoa niin paljon, että senkin käyttämisen olen "turvallisuussyistä" jättänyt hyvin vähälle. Nyt olen mennyt reilun kuukauden ilman kumpaakaan lääkevoidetta ja olen keksinyt paljon paremmat ja tehokkaammat hoitokonstit. Selkeästi ihoni on herkkä muutenkin ja eniten ihottumaan vaikuttaa edelleen tunnekuohut eli ne tehostavat pintaverenkiertoa ja saavat ihon punoittamaan. Huomasin myös, että kala, maito ja sokeri ovat ruokavalion puolella ne asiat, jotka vaikuttavat ihon kutiamiseen. Pidin ihan kirjaa ja kävin aikataulutetusti läpi lakon, joka sisälsi vuorollaan kananmunan, kalan, pähkinät, gluteenin ja maidon. Niinpä ruokavalioni on kokenut hieman muutosta ja syön maitotuotteita vain harvoin, kalan kanssa vielä arvon. Näitä edelsi jo gluteenin ja sokerin välttely eli nyt on kyllä kovassa hakusessa oikea tasapaino, jotta saan energiaa tarpeeksi. Toinen tärkeä tekijä on tietenkin ihon ulkoinen hoito. Tässä kohdassa suurin yksittäinen ihottuman vähenemiseen vaikuttanut tuote on ollut aito, öliiviöljystä valmistettu Marseille-saippua. Kyllä! Löysin suosituksia sen käytöstä niin monesta eri paikasta sekä suomenkielisillä että ulkomaisilla ihonhoitoon keskittyneillä foorumeilla, että sitä oli pakko kokeilla. Saippua pesee kasvoilta kaiken talin, joka ainakin omalla kohdallani ärsyttää ihoa tosi paljon. Esimerkiksi saunan tai urheilun jälkeen on todella hyvä näyttää kasvoille Marseille-saippuaa, jotta hiki saa lähtöpassit iholta heti. Normaalisti ihonhoidon iltarutiinini on hyvin yksinkertainen, sillä haluan iholleni mahdollisimman vähän tuotteita mutta myös 100-prosenttisen puhtauden. Niinpä aloitan aina puhdistamalla silmämeikin Lieracin misellivedellä, joka on sopivan hellävarainen silmien alueelle mutta tarpeeksi tehokas, jotta ripsarikin irtoaa ilman hankausta. Vältän kaikkea hankaamista ja hieromista, sillä se saa ihon aina punoittamaan ja ärtymään. Siksi mahdollisimman hellävarainen mutta tehokas tuote on paras vaihtoehto. 

Silmämeikin pesun jälkeen kastelen ihon kauttaaltaan ja pesen kasvot Lieracin pesuvaahdolla. En meikkaa kovinkaan vahvasti arkena mutta sen verran kuitenkin, että puhdistuksen suhteen on oltava tarkka. Tykkään näistä Lieracin tuotteista, sillä ne eivät ole kertaakaan ärsyttäneet ihoani ja tuntuvat hyvin ylellisiltä käyttää. Hyödynnän vielä konjac-sientä satunnaisesti, jos tuntuu, että ihossa on epäpuhtauksia tai se kaipaa kuorintaa. Pesun jälkeen kuivaan kasvot aina kasvopaperiin, en pyyhkeeseen.Viimeistelen putsauksen vielä Lieracin kasvovedellä, jota taputtelen erityisesti otsalle ja sen jälkeen tipautan saman merkin kosteuttavaa seerumia samalle alueelle. Olen hieman juonnekammoinen, joten haluan kunnon kosteutuksen otsan iholle, johon helposti jää ilme- ja sibeliusryppyjä. Tällä hetkellä kosteusvoiteena on kotimainen Xylidermin atooppiselle iholle tarkoitettu xylitolia sisältävä, hyvin lyhyt-incinen kosteusvoide, joka soveltuu myös silmänalusiholle. Tämä sopii myös todella hyvin meikin alle, joten käytän tätä aamuisinkin. Tällä yksinkertaisella iltarutiinilla iho pysyy puhtaana, ei ärsyynnyt ja punoitus on vähentynyt silminnähden. 

SHARE:

1 comment

  1. Hei! Tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus! Ihonhoidon iltarutiinisi kuulostaa fiksulta ja toimivalta. Lieracin putsareita en olekaan kokeillut, pitää painaa korvan taakse! Hyvää viikonloppua! Minna

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig