December 6, 2017

5 VINKKIÄ PRINTTIPUKEUTUMISEEN

Printit ovat ottaneet vallan trendien valtakunnassa viimeisten kolmen, neljän sesongin aikana. Käänsin minäkin takkini printtien suhteen, joskin melko hitaasti ja nyt palava rakkaus esimerkiksi kukkakuosia kohtaan on syttynyt loistoonsa. En onneksi ole ainut, vaan katukuvassa, Instagramissa ja vaatekauppojen tangoilla näkyy toinen toistaan kauniimpia kuoseja. Välillä printit ja kuosit saattavat aiheuttaa päänvaivaa asukokonaisuuksien kannalta, sillä jos muuten pitää enemmän monokromaattisesta tai jopa yksivärisestä, hillitystä värimaailmasta pukeutumisessa, on kuvioiden ujuttaminen siihen suhteellisen iisiä. Halusin jakaa omat vinkit printtien, kuosien ja kuvioiden käyttöön, jos olet pukeutujana kuin minä: yksinkertainen väritys on kaunista ja hillittyä on helpompi hallita. Nämä vinkit toimivat sekä kesä- että talvipukeutumisessa.

1. Valitse kuosista yksi väri
Helppo konsti rakentaa mielenkiintoinen mutta väreiltään yhteensopiva asu on napata kuosillisesta vaatteesta jokin sävy ja yhdistää siihen muut osaset. Esimerkiksi kukkakuviollisen paidan kukkien väri voi toistua housuissa tai hameessa sekä asusteissa. Näin kuosi tai muut palaset eivät jää irrallisiksi ja asu näyttää harkitulta ja viimeistellyltä.
 


 
2.  Tue kuviota asustevalinnalla
Asusteisiin kannattaa aina kiinnittää huomiota mutta erityisesti kuvioiden rinnalla niiden merkitys kasvaa. Kuosivaatteen rinnalla voi valita joko samaa tyyliä tai väriä edustavan vaihtoehdon, esimerkiksi punaisia kukkakuvioita voi tukea punaisella laukulla. Näin asu on mielenkiintoinen ja pienilläkin väripilkuilla siitä saa näyttävän ja persoonallisen muttei kuitenkaan tee siitä liian räikeää.
3. Pidä ympäristö yksinkertaisena
Jos kuosi on villi, on hyvä pitää loppuosa asusta ikään kuin taustana sille. Kirjava pusero ja mustat asusteet ja alaosa ovat sopiva tasapaino vaikkapa kukkakuosille tai graafisille muodoille.
 

 
 
4. Musta-valko-väri
Mustan ja valkoisen tuominen kuosillisen, kirjavankin vaatteen rinnalle rauhoittaa asua mutta antaa samalla kontrastia. Esimerkiksi mustan ja valkoisen yhdistäminen punaiseen kuvioon vetää värimaailman kasaan ja antaa varsinaiselle kuviolle 
 

5. Printti kauas kasvoilta
Viimeinen vinkkini on se, että printtipinnan sijainti kannattaa valita huolella. Monesti yläosan yksivärisyys ja kuosin pitäminen alaosassa antaa hieman vapauksia hiusten ja meikin suhteen. Jos kampaus on simppeli, korvakorut pienet tai hillityt ja meikki neutraali ei yläosan kirjavuus välttämättä aiheuta sen kummempaa rauhattomuutta yleisilmeessä. Jos kuitenkin haluaa panostaa edellä mainittuihin, on niiden välittömäksi taustaksi taas mukavampi valita yksivärinen yläosa ja kuosilliset housut tai hame.
SHARE:

2 comments

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig