January 24, 2018

HIUSTEN KASVATUS JA OMA VÄRI TAKAISIN

Joku pitkäaikaisimmista lukijoistani saattaa muistaa, että vuosia sitten, vanhan blogin puolella kävin läpi parin vuoden hiusten ja oman värin kasvattamisprojektin 2012-2014. Projekti tyssäsi siihen, kun kuontalo oli toden totta omaa tummahkonruskeaa väriä (aivan laitimmaisia latvoja lukuun ottamatta) ja pitkä kuin nälkävuosi. Lopen kyllästyneenä päätin tehdä pientä uudistusta frisyyrilleni ja leikkautin sekä raidoitutin sen uuteen uskoon kesällä 2015. Sillä tiellä olen ollut siitä saakka ja pari kertaa vuodessa olen päivittänyt balayage-raidoituksen avulla hiusteni ilmettä. Tässä alla pieni kollaasi alkaen omasta väristä.Päätin tuolloin 2012, etten värjää hiuksiani ennen kuin sinänsä ihanan ruskeansävyiset hiukseni alkavat muuttua hopeanharmaiksi. No, arvaatte varmaan? Se päivä nimittäin koitti noin vuosi sitten. Kyllä, tässä iässä jo. Ensin niitä kirkkaan hopeisia pirulaisia oli vain yksi. Nyppäsin sen irti ja useampi sen sukulainen tuli kostamaan. Sitten niitä olikin siellä täällä jo sen verran, että vähän naurattikin. Haluan uskoa, että hiusteni eteläeurooppalaiswannabe-henkinen tumma pigmentti on syyllinen tähän eikä suinkaan ikäni, sillä harmaantuminen ei ole vielä tämän ikäiselle normaalia. Myös geenit, stressi ja elintavat vaikuttavat hiustenväriä säätelevän melaniinin tuotantoon, joten olen syystä yrittänyt opetella joka päivä kohtaamaan stressiä järjellä ja rauhallisin mielin. En siis halua vielä luovuttaa, sillä oikeasti pidän hiusteni väristä suuresti.

Viime keväänä napsaisin hiukseni lyhyiksi ja vaikka lyhyen letin kanssa oli helppo toimia ja vaihtelu virkisti, olen silti edelleen sielultani pitkätukkainen. Niinpä aloitin jälleen hiusten kasvatuksen. Hiukseni kasvavat melko nopeasti, alla olevista vertailukuvista voi nähdä tumman juuren mittaisen kasvun noin puolessa vuodessa. Mietinnässä on kuitenkin jälleen väri: mitä teen vai teenkö mitään?

Hiusteni latvat ovat todella vaalean tällä hetkellä ja se vähän ottaa silmään välillä. Mietin, olisiko syytä raidoittaa sävy tasaisemmaksi, jolloin tyvikin vaalenee, kasvattelenko tyytyväisenä vaaleaa latvaa ja katson, mitä omalle värilleni tapahtuu vai värjäänkö vihdoin hiukan tummemmaksi? Joka tapauksessa hiusten kasvattaminen on kovassa vauhdissa ja blogiin on tulossa hiusaiheisia vinkkejä muun muassa kasvun tehostamisen avuksi.

SHARE:

4 comments

 1. Oman värin kasvattaminen on kyllä työlästä! Omaan väriin on kuitenkin sitten mukava laittaa vaikka juuri niitä raitoja, eikä hiukset kärsi kovin paljon :) Hiusten kasvattamisen jälkeen oli kyllä mahtava käydä leikkauttamassa värjätty osa pois ja huomata, että hiukset oli latvoista ihan oranssit :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on ja erittäin pitkäpiimäistä. Hiusten leikkaamisessa on kyllä jotain katarttista ja ainahan latvat tuntuvat terveemmiltä pienen napsaisun jälkeen :)

   Delete
 2. Huh itsekin olen kasvatellut omaa väriä takaisin, ja onhan se aikaa vievä prosessi! :) Mutta kyllä myös sen arvoista!!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig