January 3, 2018

MITÄ ODOTAN VUODELTA 2018?


Vuosi on vaihtunut ja katse suuntautuu vakaasti tulevaisuuden horisonttiin. Odotan tältä vuodelta paljon, sillä tunnen olevani kiinni elämässä ehkä enemmän kuin koskaan. Liekö jokin vanhenemisen sivutuote mutta ihan joka päivä tunnen kiitollisuutta elämästä ja siitä, mitä minulla on ja mitä olen saavuttanut. Sen vuoksi on helppo nähdä, mitkä asiat ovat tärkeitä ja tavoittelun arvoisia. Niinpä suhtaudun vuoden vaihtumiseen kuin tönäyksenä kohti uutta ja ihmeellistä - sitä tavallista elämää ja sen iloja.

Matkailu
Toivon, että tänä vuonna tulen käymään uusissa kohteissa. Nyt on jo varattuna vuoden ensimmäinen kaupunkiloma, jota toivottavasti seuraa lisää moisia. Reissujen toteutumisessa hankalinta on saada asiat tuumasta toimeksi, joten tässä kohtaa on selvästi panostettavaa.
Työt
Vuosi vaihtui ja työkuviot uudistuvat samalla. Aloitin tässä toimessa miltei heti maisteriksi valmistumiseni jälkeen eli vuosia on vierinyt useita ja olen onnekas saadessani jatkaa samassa paikassa edelleen, joskin työtehtävät muuttuvat. Olen siitä erittäin iloinen, sillä haluan oppia ja kehittyä niin ihmisenä kuin ammattilaisena, joten tässä uudistuksessa on kaivattu energianlähde näihin kalseihin alkuvuoden aamuihin.  

Ajankäyttö
Tämä, jos mikä vaatii työstöä. Haluan minimoida kaikenlaiseen turhaan käyttämäni ajan ja keskittyä entistä enemmän rakkaisiin ihmisiin ja asioihin, joissa on positiivinen vire ja joista todella nautin. Elämä on aivan liian lyhyt heitettäväksi hukkaan. Tarkoitan tässä sekä konkreettisesti netissä tai telkkarin edessä vietettyjä hetkiä mutta myös henkistä panostusta negatiivisen sijaan positiivisiin asioihin. Uskon, että silloin aikaakin on tavallaan enemmän, kun sen täyttää hyvällä. Haluan keskustella, kuunnella musiikkia, katsoa leffoja, tehdä ja syödä ruokaa, lukea kirjaa keskeytyksettä ilman, että some- ja muu verkkomaailma jatkuvasti katkaisisi keskittymistä. Puhelinparkki kotiin voisi olla hyvä idea?
 Onnellisuus
Kel' onni on se onnen kätkeköön, vai? Onni ei ruumiillistu ulkokultaisissa asioissa eikä edes muutaman miljoonan lottovoitto muuta tutkimusten mukaan voittajan onnellisuustasoa pitkällä aikavälillä, vaan elämäänsä, olipa se millainen hyvänsä, tyytyväinen ihminen huokuu aitoa onnellisuutta. Elämme vain kerran, joten on syytä olla tyytyväinen omiin ratkaisuihin, valintoihin ja valitsemiinsa polkuihin. Arjessa on helppo hukkua rutiinien runtelemaksi mutta niistä ihmisen kuitenkin useimmiten saa tarvitsemaansa energiaa. Siksi oma aikomukseni on yrittää tehdä kaikista arkisistakin päivistä hienoja, jos en muuten niin omalla asennoitumisellani. Sanon aina, että kaikesta voi oppia ja ihminen voi aina kehittää omia ajatuksiaan ja sekös vasta kasvattaakin onnellisuuspankkia. Mitään opittua ei koskaan voi ottaa pois.

Kohti yksinkertaisempaa elämää
Tässä kiteytyy koko elämänfilosofiani. Vähemmän materiaa, enemmän elämää. Ei sitku, vaan nyt. Ei turhia pelkoja tulevasta, ne eivät suurella todennäköisyydellä koskaan toteudu, vaan elämistä täysillä tässä hetkessä.


Mitä te odotatte tältä vuodelta tai millaisia toiveita teillä on?

SHARE:

2 comments

  1. Onpas kivoja suunnitelmia ja nätti kalenteri vai muistikirjako se on? Mistä olet sen ostanut ja saako sen omalla nimellä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos :) Kalenteri on Personal Plannerilta tilattu, ja sen saa personoitua oman mielen mukaan. Suosittelen!

      Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig