January 17, 2018

TAISTELE TALVEN KYLMYYTTÄ VASTAAN TYYLILLÄ / 5 VINKKIÄ

Talvi tuo isot haasteet pukeutumiseen. Ulkoa sisälle tullessa tulee aina kuuma, ulos lähtiessä saa joka kerta sävähtää kylmyyden tunkeutumista luihin ja ytimiin ja pahimmillaan kaikki keskittyminen menee itsensä lämpimänä pitämiseen tai nopeaan etenemiseen sisätiloihin. Kuulun vilukissojen rotuun, joten omat lämmönsäätelyongelmani eivät jää ovien ulkopuolelle, vaan joudun miettimään joka päivä vaatetukseni huolella, jotta en ole täysin kohmeessa toimistopäivinä jo lounasaikaan. Pahimpina päivinä käytössä ovat toki villasukat ja kynsikkäät (äidille iso kiitos näistä) sekä villahuivi vilttinä jalkojen tai hartioiden päällä. Kyllä, toimistollani on oikeasti kylmä sisällä.
Tässä kuitenkin yleisvinkkejä siihen, miten saa säilytettyä edes ripauksen tyylikkyyttä talven kylmänhuuruisissa päivissäkin.Kunnon kerrostus
Kaikki lähtee kerrostuksesta. Puuvillakerrastot voi heittää mäkeen ja valita fiksusti villaa sukista lähtien. Ohuita, merinovillaisia pitkähihaisia ja -lahkeisia kerrastoja sekä sukkia saa vaikkapa Prismasta kohtuuhintaan. Näiden avulla saa pidettyä kehon lämpöisenä neuleen, sifonkipuseron tai vaikka jakkupuvunkin alla. Ohuet kerrastobyysat mahtuvat hyvin farkkujen alle ja puuvillasukkien korvaaminen merinovilla-silkkisekoitteisilla on hinnan väärti. Ainakin, jos ääreisverenkierto on heikohko ja jalat ovat aina kylmät. Kunnon talvikenkien ja sukkien kanssa jalat pysyvät lämpiminä isommissakin pakkaslukemissa.

Suojaa pää
Jos pakkasta on yli 10 astetta on syytä verhota pää jotenkin. Ihmiskehon lämpö haihtuu tehokkaimmin pään kautta, joten pipo, lakki, hattu tai huppu estää lämpöä karkaamasta harakoille. Tässä voidaan jo miettiä tyyliä tarkemmin: millainen päähine sopii muuten asuun tai pitäisikö hiuksien olla ilmavammin hupun alla. Yhtä kaikki, pää on suojattava. Piste.
Muhkeat ja ilmavat vaatteet kunniaan
Ilma on paras lämmike. Ulkotakin ja vaatekerran väliin tulee jättää hieman väljyyttä, jotta liika tiiviys ei karkota lämpöä harakoille. Oversize-neuleet ja isot neuletakit toimivat todella hyvinä lämmöneristäjinä ja paksuhko, ehkä yhtä vaatekokoa suurempi takki ovat ihan must-juttuja kylmällä.Luonnonmateriaalit
Villa on loistava materiaali pitämään kehoa lämpimänä. Erilaisia villoja hyödyntämällä herkkähipiäisempikin pääsee osaksi niiden erinomaisuudesta, sillä erimerkiksi kashmir, hienoksi käsitelty lampaanvilla tai merinovilla-silkkisekoite ovat superpehmeitä ja mukavia ihoa vasten eivätkä kutita. Siksi villa on ihan paras aluskerraston materiaaliksi. Mohair on oma henkilökohtainen suosikkini, sillä se lämmittää empiirisen kokemuksen kautta parhaiten ja näyttää samalla tyylikkäimmältä, joskin kutittavuutensa takia vaatii välikerroksen vaatetta.Asustaminen
Kaikki paljaat kohdat on suotavaa suojata: niska, kaula, nilkat, ranteet, kädet. Yksikin pikkuinen väli imaisee kylmyyttä tehokkaasti koko kroppaan. Lämmin ja aina tyylikäs iso villahuivi, pitkät hanskat tai hihat ja kunnolliset talvisaappaat tai nahkanilkkurit suojaavat nämä arat kohdat.
Ohuet neulehanskat ovat ihan kivat myös kovalla pakkasella. Ne voi laittaa lapasten alle lämpökerrokseksi. Itse käytän mustia nahkaisia kintaita, kun pakkasasteet kohoavat ja ne riittävät kivasti sellaisenaan mutta todella kylmällä säällä sujautan villaiset ohuet sormikkaat vielä alle. Ah, sitä lämpöä ja mukavuutta! Tavallisissa nahkahansikkaissa käteni palelevat jo pikkupakkasillakin.

SHARE:

4 comments

 1. Oi kun on kauniita kokonaisuuksia täällä <3 Ja hyviä vinkkejä!

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Anna, jälleen kerran kauniisti kuvitetusta, hyödyllisestä ja kaikin puolin mukavasta postauksesta! Olin kipeänä ja luin koko blogisi läpi :) Nykyisin tuntuu, että suuri osa blogeista sisältää alituiseen mainoslinkkejä, jotka toki kohtuudella ovat ok. Silti on aivan mahtavaa lukea blogia, jossa on hyvällä suomella kirjoitettu teksti, sisältö oikeasti hyödyllinen ja jossa on kauniit, tyylikkäät kuvat. Eikä sellainen "osta, osta" -fiilis. Kiitos siis että jaksat kirjoittaa ihanaa blogiasi, ainakin minulle tuot paljon iloa elämään ja blogisi on ehdottomasti suosikkini! Hyvää viikonloppua toivottelee Minna :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Minna, et arvaakaan, kuinka paljon arvostan kommenttiasi. On ihan huippua saada palautetta ja se antaa aina lisäpotkua koko bloggailuun. Minulla on onni tehdä tätä "vain" harrastuksena, joten ehkä paloni pukeutumista ja muotia kohtaan välittyy myös ruudun sille puolelle juuri sellaisena kuin sen itse koen. Minusta on tosi kivaa, jos vinkeistäni on hyötyä niitä kaipaaville :) Kiitos siis tästä ja erittäin pikaista paranemista sinulle!

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig