March 6, 2018

5 VINKKIÄ BERLIINIIN

Haluan jakaa ensikertalaisen vinkit Berliinin kaupunkilomailuun. Keräsin muutaman huomion ja ihastuksen aiheen nippuun 5 vinkin setiksi.
 
Hotelli
Voin lämpimästi suositella Lux 11 Berlin Mitte -hotellia aivan Alexanderplatzin nurkalla, osoitteessa Rosa-Luxemburg Strasse 9-13. Rakennus on nostettu pystyyn 1800-luvulla ja ensimmäisen maailmansodan aikaan se toimi sairaalana. Toisen maailmansodan jälkeen sen otti haltuunsa KGB, joka vakoili teleliikennettä sieltä käsin. Vasta useita vuosia muurin murtumisen jälkeen talo muutettiin luksustasoikseksi huoneistohotelliksi ja ihana sellainen onkin! Huoneet ovat avointa tilaa ja suihkusta on kivat maisemat kadulle. Sijainti on huippuluokkaa ja aamiainenkin loistava.


Ruoka ja juoma
Kävimme joka päivä pyörimässä tärkeimmän asian - ruuan- perässä. Italialaisen ruuan ystävälle suosittelen Da Vinci -nimistä aitoa italialaista ravintolaa osoitteessa Georgenstrasse 192. Tunnelma ja tarjoilu olivat ensiluokkaista ja ruoka todella hyvää ja mutkatonta. Kahviloista sydäntä sykäyttivät eniten tavaratalo KaDeWen yläkerrassa oleva kahvilabaari, joka sopii erilaisten kakkujen ystävälle. Syömisen hintataso on kohtuullinen, kahvikuppi sen sijaan on miltei jättisuuren kakunpalan kanssa samaa hintaluokkaa. Jo pelkästään maisemien takia kannattaa pistäytyä paikalla, Toinen ihastuttava ja reissun parhaat kahvit tarjoili Black Bakery KaDeWen talossa sivukujalla. Sisustus oli tosi ihana, palvelu sympaattista. Ja se kahvi tietysti oli erittäin hyvää.Kulttuuri ja nähtävyydet
Kävimme pyörähtämässä 1800-luvulla valmistuneessa Altes Museumissa, joka on jokaisen antiikin ihastelijan must see. Tarjolla on paljon kreikan taruolentoja, jumalia ja valtava määrä antiikin esineiden kokoelmia. Sisältö oli hyvin samankaltaista kuin Lontoon British Museumissa, joskin erona näissä oli Altes Museumin pääsymaksu ja huomattavasti pienempi näyttely. Sanoisin silti, että paikka on käymisen arvoinen upean arkkitehtuurinsa ja kreikkalaisten jumalpatsaiden täyttämän panoraamahuoneen vuoksi.
 
Nähtävyyksiä pääsee tutkailemaan parhaiten liikkumalla julkisilla. Paljon näkee myös 100-bussilla, johon voi astua vaikkapa Alexanderplatzilta ja se kiertää niin Unter den Lindenin, Museuminselin, voitonneulan kuin monta muutakin maamerkkiä ja lopuksi voi astua ulos shoppailun sydämessä, Tauentzienstrassen kupeessa.


Shoppailu
Shoppailusta kiinnostuneille Berliini tarjoaa paljon. Alexanderplatzilla on niin Primark kuin laadukas Galeria Kaufhof, jossa on erinomainen ruokapuoli ja Sephora kosmetiikan ystäville. Sen läheisyydessä on kauppakeskus Alexa, jossa on runsaasti samoja kauppoja kuin meillä täällä pohjolassakin. Sieltä pääsee seuraavaan ostoskohteeseen Mall on Berlininiin näppärästä U-bahnilla. Sielläkin on muutamat kiinnostavat liikkeet (Pull & Bear, Bershka) ja tutut H&M:t. Suunnaksi tulikin valittua shoppailukierrosta varten jälleen KaDeWe, joka on valtava, Manner-Euroopan suurin tavaratalo ja pitää sisällään Chanelin, Louis Vuittonin, Diorin, Saint Laurentin ja Guccin liikkeet vain muutamia mainitakseni. Kyseisten merkkien omat kivijalkaliikkeet sijaitsevat KaDeWen lähistöllä Kurfürstendamilla. KaDeWen lähellä on myös paljon ketjuliikkeitä kuten Forever21, Uniqlo, Zara, Pimkie, Reserved ja kosmetiikkapuoti Douglas.
 
Liikkuminen
Berliini on iso kaupunki ja etäisyydet ovat melko suuria. Olen tottunut kävelijä kaupunkilomilla mutta minäkin luovutin ja turvauduin raitiovaunua lukuun ottamatta kaikkiin kulkupeleihin neljän päivän aikana. Kuten mainitsin yllä, muutaman minuutin välein kulkeva bussi numero 100 on hyvä vaihtoehto turistikierrosbussille ja samalla pääsee hyppäämään ulos aina kiinnostavassa paikassa. U- ja S-bahneilla liikkuminen on superhelppoa ja opasteet ovat luotettavia sekä selkeitä. Matkalippu maksaa noin 2,80e mutta lipputoimistoista saa ostettua neljän matkan lippuja 9 eurolla. Lippuja voi ostaa automaateista sekä kuljettajalta ja ne ovat perinteisiä paperisia leimauslippuja. Vaihtoaika on ruhtinaalliset kaksi tuntia, joten yhdelläkin piletillä saa matkattua tarpeen tullen monta kertaa.SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig