March 3, 2018

BERLIN SPRING


Kirjoittelin aiemmin viikolla hieman matkustelufiiliksistä ja haaveista ja vihjaisin olevani Suomen pakkasten sijaan Berliinin pakkasissa. Vietimme neljä päivää pyörien pitkin kaupunkia kylmästä säästä huolimatta ja maisemanvaihdos oli todella tervetullut hetkeksi. Se on erinomainen keino unohtaa kaikki normiarjen hössötykset ja työhön liittyvät jutut ja keskittyä vain olemiseen ja ympäristöön. Aurinko jaksoi paistaa koko loman ajan ja saatiinpa nauttia kevään ensimmäiset terdekahvitkin Unter den Lindenillä.


Majoituimme aivan Alexanderplatzin tuntumassa olevaan hotelliin ja se oli loistovalinta hyvien kulkuyhteyksien vuoksi. Liikkuminen oli helppoa ja jos Lontoon metrolinjaston hanskaa, on Berliinin U- ja S-bahnien kanssa pelaaminen ihan yhtä iisiä. Yksi huomionarvoinen asia on, että Saksassa kaupat ovat kiinni sunnuntaisin ja ainakaan Alexanderplatzilla ei ole tuolloin auki olevia ruokakauppoja. Kannattaa siis tarpeelliset tarvikkeet hamstrata edellisenä päivänä.

Kiersimme nähtävyyksiä sekä jalan että julkisilla ja noin 10 asteen pakkanen pakotti hakeutumaan vähän väliä sisätiloihin. Kamerakin lakkasi toimimasta muutaman tunnin ulkona käyskentelyn jälkeen mutta muuten kylmä sää oli siedettävä. Suosittelen kuitenkin Berliiniin haluaville miettimään visiitin ajankohtaa tarkkaan, jos tykkää nimenomaan pyöriä ulkosalla tuntitolkulla. Nähtävää on paljon ja kiertely on mukavampaa hiukan lämpimämmässä säässä.


Kaiken kaikkiaan kaupunki vaikutti moneen makuun sopivalta. Kulttuuria, viihdettä, shoppailumahdollisuuksia ja ruokaelämyksiä oli tarjolla loputtomasti ja uskon myöhemmin keväällä ja kesällä Berliinin olevan parhaimmillaan, sillä puistoja ja kauniita puitteita tuntui olevan paljon. Saatte vielä erillisessä postauksessa omat Berliinin tärppivinkkini  hotellista, nähtävyyksistä, ostoksista ja liikkumisesta.SHARE:

1 comment

  1. Berliinissä pitää kyllä ehdottomasti päästä vielä käymään, vaikuttaa niin kivalta ja mielenkiintoiselta kaupungilta historioineen, kulttuureineen ja shoppailumahdollisuuksineen! :)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig