March 16, 2018

KEVÄTTYYLIN PÄIVITYS


Maaliskuu sysää kevään liikkeelle, vaikka lämpömittari näyttäisi mitä. Mieli kuitenkin on jo keväinen ja tyylin päivitys talvisestä hieman keveämpään keväiseen on paikallaan näillä huitteilla. Suuria muutoksia ei vaadita, jos tyyli on minimalistinen ja neutraali läpi vuoden mutta pienilläkin päivityksillä saa kivasti uudistusta aikaan. Esimerkiksi kunnon manikyyri geelilakkauksineen kevään suosikkiväriä, laventelia, hyödyntäen saa kätöset ja kynnet näyttämään kivan raikkailta. Aina yhtä tyylikäs kirkkaanpunainen on toinen hyvä vaihtoehto, joka toimii tosi hyvin muiden värien rinnalla, samoin kuin kaikenlaiset vaaleat nudet. Näin ei tarvita erityisen suurta panosta vaatetuksen ja kynsilakan värin yhteensovittamisessa.
 
Myös hajuvesi on tärkeä juttu yleisilmeen kannalta. Jotkut tykkäävät käyttää aina samaa tuoksua, toiset vaihtavat usein tai vuodenaikojen mukaan. Itse olen hajuvesien suhteen todella hifistelijä enkä kelpuuta kuin aniharvat tuoksut kokoelmiini ja sekin prosessi on pitkä ja kivinen. Tykkään kuitenkin käyttää tietynlaisia tuoksuja talvisin ja toisenlaisia kesäaikaan. Maaliskuu on kuitenkin hyvä ajankohta alkaa testailla jotain kukkaisen keveäitä parfyymejä aina silloin, kun tuoksupuotien tai -osastojen ohitse kulkee.
Asusterintamalla on aika jättää talvisaappaat nurkkaan ja kaivaa pikkukenkiä esille. Matalat tai korkeat, vaaleat kengät saavat asun kuin asun selvästi keveämmäksi. Jos ulkona on vielä liian kylmä, voi vaikka työkengät päivittää vaaleampiin. Täällä podetaan todellista kenkäkriisiä jalkavamman vuoksi ja tällä hetkellä ajatuskin korkkareista kivistää. Saa nähdä, tuleeko kesällä kuljettua pääasiassa pehmeissä ja matalakorkoisissa kengissä. No, tässä asiassa mennään mukavuus edellä.
 
Kesän tärkein asuste on ehdottomasti kunnon plehat eli pleksit eli aurinkolasit. Suosittelen panostamaan yksiin hyviin, joka asuun sopiviin laseihin olivat ne sitten törkykalliin designer-lasit tai muotiketjujen tarjonnasta poimitut versiot. Tärkeää on suojata silmät, jotta välttyy turhilta kasvojen vääntelyiltä ja juonteilta, silmien kivistyksiltä ja herkkien ihoalueiden altistumiselta auringolle. Nyt on hyvä aika päivittää garderobi tältäkin osa-alueelta kuntoon!

Vaikka yhä vain on hieman viileät kelit, voi neuleiden osalta vaihtaa vähän kevyempiin sävyihin. Beiget, roosan ja miksei vaaleanharmaankin sävyt sopivat hyvin tähän vuodenaikaan. Materiaalien valinnassa on hyvä muistaa taas klassiset luonnonmateriaalit, jotka pitävät lämpimänä näin maaliskuussakin. Värien valinnan voi ulottaa myös ulkovaatteisiin ja kaivaa ne beiget, harmaat ja muut vaaleat villakangastakit esille. Vielä ei ehkä pelkällä ohuella trenssillä pärjää mutta sekin aika koittaa pian. Klassikkovaatteisiin panostaminen kannattaa aina: mikäs sen mukavampaa kuin vaatekaupoille suuntaamisen sijaan voi kaivaa omasta kaapista ne ajattomat, tyylikkäät vaatteet esille ja käyttöön.


 
 
Loppuun on pakko mainita kevään trendeistä muutama, jos omaa perusvaatevarastoaan haluaa piristää jollain ajankohtaisella. Kukkakuosit jatkavat edelleen valtakulkuaan. Rinnalla on edelleen punainen väri ja sen lisäksi erilaiset pastellisävyt, kuten minttu ja etenkin laventeli ovat tänä keväänä kuumaa kamaa. Ruudut, vahvat värit, hempeät kuosit ja logot, rusetit, röyhelöt, höyhenet ja hapsut ovat must, jos haluaa heittäytyä muodin aallonharjalle.


SHARE:

2 comments

  1. Kaunis ja inspiroiva postaus! :) Mistä tuo toiseksi viimeisen kuvan pusero on hankittu? Ihana!! Aurinkoista viikonloppua! -Minna

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig