June 26, 2018

FREEDOM AND WHISKYViime viikolla alkanut kesäloma toi tullessaan myös muutakin kivaa, nimittäin reissun meille uuteen kohteeseen. Olen halunnut käydä Skotlannissa jo teinivuosistani lähtien ja keväällä päätin, että nyt loppui odotus ja suuntaamme kaupunkilomalle Edinburghiin. Vietimme Edinburghin valtavan kauniissa kaupungissa nelisen päivää ja lähtöpäivänä olin miltei tippa linssissä. Menetin sydämeni täysin tuolle keskiaikaiselle, sydämelliselle kaupungille ja sinne on päästävä uudestaan.Majoituimme aivan kaupungin ytimen, Royal Milen reunamille ja kaikki tuntui muutenkin olevan hyvin lähellä ja mitään omia jalkoja kummempia kulkupelejä ei tarvittu. Parhaita asioita kaupungissa olivat jo mainitut sydämellisyys, keskiaikaisuus, upea arkkitehtuuri, maisemat ja yleinen tunnelma. Turisteja oli näin loma-aikaan tietenkin hyvin paljon ja vähän enemmänkin mutta sekaan mahtui toki. 


Freedom an' Whisky Gang Thegither! (R. Burns). Ja kun kerran Skotlannissa oltiin, täytyi viskiinkin tutustua ja paras paikka siihen on linnan kupeessa sijaitseva The Scotch Whisky Experience ja sen ihastuttava Amber-ravintola.


Kaupungin siluettia hallitsee valtavan kokoinen linna, joka on seissyt sijoillaan jo kohta vuosituhannen ajan. Siitä alkaa Royal Mile, joka johtaa mailin verran alamäkeä aina Holyroodin palatsille saakka ja tämä matka on kaupungin sydän. Sitä hallitsevat kauniit rakennukset, ravintolat, pienet kujat ja putiikit. Shoppailumekka Edinburgh ei ole, jos vertaa vaikka Lontooseen mutta pitkä ostoskatu kaupungissa toki on ja paikallista villaa saa ostettua vaikka mistä. Kirjoittelen omat vinkkini erillisessä postauksessa ja siellä näistä asioista lisää. Onko teille muille Edinburgh tuttu kaupunki? 


SHARE:

4 comments

 1. Ei ole tuttu, mutta Irlannin lisäksi Skotlanti on sellainen kohde, että kovasti kiinnostelee! Tosin niin kiinnostelee myös mm. San Francisco, New York ja Australia... :D

  ReplyDelete
 2. Huomenna pitäisi varata kaupunkiloma, ja tämä on ollut yksi vaihtoehto. Ihania kuvia. Mites ruokailu yleensä ottaen, oliko kivoja ravintoloita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marjukka, voi miten kivaa! Oli todella kivoja ravintoloita, Bella Italiassa oli mahtava aamiainen, The Scotch Whisky Experiencessä oli aivan ihana ravintola nimeltä Amber ja Castle Hillillä oli lukuisia tunnelmallisia pubeja reilunkokoisine ja mutkattomine ruoka-annoksineen. Runsaudenpula oli suuri ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig