September 5, 2018

4 X FALL BASICSSyyskuu on startannut ja on aika alkaa valmistella vaatepuolta viileneviin syysiltoihin. Oma syksyinen peruspukeutuminen on aina ollut helppoa, sillä pidän paksuista neuleista, tummista väreistä ja muhkeista huiveista valtavasti ja varsinkin näin ihanan kesän jälkeen on kiva kaivaa vaihteeksi jotain muutakin ylle kuin ohuita, keveitä kesämekkoja ja rantasandaaleja.


 
Syksyisestä lookista huolimatta nämä kuvat ovat Edinburghin matkalta, jossa päivälämpötila saattoi olla 10 asteen kieppeillä ja tuuli oli hyytävän kylmä aika ajoin. Tässä asussa on kuitenkin neljä syyspukeutumiseni suosikkia ja peruselementtiä, että se tulee olemaan kovassa käytössä arkena.
 
Kunnon trenssitakki, oli malli tai väri sitten millainen tahansa, on hyvä löytyä jokaisen kaapista. Suomen sääolot voivat olla vaihtelevat, joten säänpitävä, polvipituinen ja istuva takki on aivan must-juttuja. Omani on Ralph Laurenin hyvin klassinen malli mutta näitä löytyy Zaran ja Mangon tapaisista liikkeistä ympäri vuoden. Kannattaa valita materiaali, joka sietää tai jopa hylkii vettä.

 
Kevyet ja mukavat kengät ovat asia, josta oppii nauttimaan siinä kohtaa, kun jalat alkavat olla korkkareiden kanssa todellisessa kiirastulessa. En käytä arkena korkeakorkoisia kenkiä koskaan, mieluiten täysin korottomia tai paksuilla, suht matalilla tolppakoroilla varustettuja mieluiten. Keväällä, kesällä ja syksyllä pidän aina mahdollisuuksien mukaan canvas-tossuja, sillä ne joustavat eivätkä purista mistään. Sadesäällä vaihdan ne nilkkureihin tai vaikka tennareihin.


Go to -laukku helpottaa arjen kiireen keskellä huomattavasti. Se on sellainen laukku, joka sopii miltei jokaiseen arjen menoon ja väriensä puolesta asuihin ja joka on helppo napata aina mukaan. Syksyllä huomio kannattaa kiinnittää myös säänkestävyyteen. Edelleen jaksan suositella Guccin Dionysus-laukkua todella lämpimästi. Olen käyttänyt sitä niin paljon töissä, vapaa-ajalla ja reissuissa, että en tulisi kyllä toimeen ilman sitä. Tämä toiseksi suurin koko vetää sisäänsä jopa järkkärikamerani, joskin objektiivi on ensin irrotettava. Mutta muuten se on silkkaa unelmaa laukuksi.


Ja lopuksi tärkein eli lämpimänä pitävä villainen huivi, joka on tarpeeksi leveä shaalimaiseen käyttöön ja tarpeeksi pitkä, jotta sen saa rennosti mutta lämmittävästi kiedottua kaulaan. Kunnon villa kestää lumi- ja vesisadettakin, jos vain muistaa antaa huivin kuivua kunnolla.


SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig