October 10, 2018

TÄYDELLINEN MEIKKIPOHJA SYKSYYN

Olen halunnut keventää kemikaalikuormaa reilusti iho-ongelmien ja yleisen hyvinvoinnin vuoksi. En käytä muovipulloja, kotona puhdistusaineet ovat pääasiassa luonnonmukaisia tai vähintään biohajoavia ja henkilökohtaiset, arkena käytettävät erilaiset kemikaalituotteet haluan pitää hyvin vähäisinä. Aloitin helpoimmasta eli hiustuotteista ja ne sain nitistettyä helposti kahteen eli shampooseen ja hoitoaineeseen sekä satunnaisesti käytössä olevaan värinkirkastusvaahtoon. Meikin suhteen olen melkein aina ollut minimalisti, joskin käyttämissäni arkituotteissa on ollut pitkät sisältöluettelot ja tähän halusin muutoksen. Testailin muutama vuosi sitten mineraalimeikkipohjia ja inhosin niitä tarmokkaasta kokeilusta huolimatta. Ne eivät sopineet iholleni ja saivat sen näyttämään rasvaiselta ja liejuiselta. Nyt, vuosia myöhemmin ihoni on niin erilainen kuin silloin ja vaatii erilaista hoitoakin, joten uskalsin antaa mineraalimeikeille uuden mahdollisuuden niiden luonnonmukaisuuden ja todella hyvin herkälle ja reaktiiviselle iholle sopivuuden vuoksi.Tilasin muutaman näytteen brittiläisen Lily Lolo -mineraalimeikkisarjan meikkipohjista ja yllätyin melkoisesti, kun tulos olikin aika kiva heti ensiyrittämällä! Koska parin euron näyte oli ruhtinaallisen kokoinen, sain käyttää sitä reilun viikon verran ja ottaa rauhassa selvää, sopisiko tämä todella ihollen ja kiireisiin arkiaamuihin. Sanottakoon, että ihoni on rasvoittuva sekaiho, jossa on atooppista ihottumaa ja se reagoi ihan kaikkeen ulkoiseen ja sisäiseen. Mineraalimeikkejä suositellaan usein juuri herkälle, allergiselle iholle, sillä niissä ei ole synteettisiä kemikaaleja, hajusteita tai lisäaineita. Mineraalit hoitavat ihoa ja puuterimainen olomuoto on heikko alusta mikrobeille eli ne ovat hygieenisiä käyttää. Inci-lista on varsin lyhyt: se sisältää vain mineraaleja. Kokeilujakson jälkeen tilasin siis ilolla täysikokoisena neutraalin sävyisen, hyvin vaalean mutta ihooni täydellisesti sopivan Blondien.
Miksi sitten tykästyin tähän meikkipohjaan, joka vielä kuusi vuotta sitten näytti kamalalta kasvoillani?


Ihoni on selvästi aiempaa rasvoittuvampi, mikä on eduksi puuterimaisen meikkipohjan käytössä. Ihon luontainen rasva ja mineraalit muodostavat yhdessä kauniit ja kuulaan pinnan ja meikki tuntuu tosi kevyeltä iholla. Peittävyyttä saa säädeltyä käyttämällä enemmän tai vähemmän puuteria. Tykkään hyvin ohuesta ja luonnollisesta meikkipohjasta arkena töissä, joten siksikin mineraalipohja sopii käyttööni varsin hyvin. Ainut miinus tulee meikin kestävyydestä: se sopii hyvin tavallisiin työpäiviin ja normaaliin arkeen. Se kestää hyvänä juuri 9 tuntia ja tenkkapoo iskee, jos töiden jälkeen on menoa, jossa soisi ihon näyttävän erityisen freesiltä. Voi olla, että ratkaisu tähän olisi kosteussuihke tai merkin oma viimeistelypuuteri, näitä en ole yhdessä vielä kokeillut. Kaiken kaikkiaan pohja on kuitenkin sitä, mitä tarvitsen jokapäiväisessä meikissäni: kuulas, kevyt, luonnollinen, ennen kaikkea ei ärsytä eikä näytä pakkelilta. Lisäpisteitä tulee supernopeasta levitystekniikasta.


Mineraalipohjan levityksessä suositellaan pyörivää liikettä ja kabuki-tyyppisiä siveltimiä. Aikaisemmalla kokeilukerralla minulla oli juuri sellainen ja koin levityksen hankalahkoksi. Se varmasti toimii monella mutta päätin kuitenkin lähteä liikkeelle niistä siveltimistä, jotka jo omistin. Muutama hyvä ja yhtä toimiva löytyikin: isot ja tiiviit puuterisiveltimet, joissa on pyöristetty pää sekä tasaiset flat top -tyyppiset meikkivoidesiveltimet toimivat loistavasti. Etenkin enemmän peittoa vaativiin kohtiin tasareunainen, tiivis sivellin on ehdoton, sillä saa hyvin buffattua puuteria tarvittavaan kohtaan. Lempisiveltimeni koko kasvojen pohjan tekoon on Ecotoolsin iso ja pullea bronzing brush.
Ostin meikkipohjan lisäksi myös peiteaineen silmänalusille mutta siinä vaalein sävy Blondie on niin vaalea, että sekoittelen siihen useimmiten tuota hieman tummempaa meikkipohjaa tai jätän sen kokonaan väliin. Olen todennut, että paras pohjameikki tulee pelkästään tällä yhdellä tuotteella, mineraalimeikkipuuterilla. Seuraavaksi ostoslistalla on jokin kiva poskipuna, kunhan vain osaisin päättää sopivan sävyn.
Onko siellä muita mineraalimeikkeihin hurahtaneita?

SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig